تعمیرات تخصصی موتور
برای بهره مندی از خدمات پشتیبانی فنی و تعمیرات تخصصی موتور آسانسور می توانید با تکمیل فرم زیر ما را مطلع سازید. در اولین فرصت کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.
با تشکر از حسن انتخاب شما
راه های ارتباطی با خدمات فنی و مهندسی سخاوت
آسانسورها دارای قطعات مختلفی هستند که موتور آسانسور از مهم ترین این قطعات محسوب می شود. خرابی هریک از قطعات آسانسور موجب از کار افتادن کل سیستم آسانسور می شود اما موتور به عنوان قلب تپنده آسانسور در نظر گرفته شده است.
برخی افراد علاقه مند هستند در صورت خرابی موتور آسانسور خودشان به تعمیر آن بپردازند. ما در این مقاله به آموزش تعمیر موتور آسانسور خواهیم پرداخت اما بهتر است بدانید موتور آسانسور یک قطعه مهم و اساسی است که تعمیر آن یک کار تخصصی محسوب می شود. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم تعمیر موتور آسانسور را به متخصصین بسپارید.
البته لازم به ذکر است که در صورت داشتن قرارداد تعمیر و نگهداری تقریبا نگرانی بابت خرابی موتور آسانسور نخواهید داشت و در صورت خرابی آن، در بازدیدهای دوره ای مورد تعمیر قرار می گیرد. اما در این جا نیز به اصول و نحوه تعمیر موتور آسانسور خواهیم پرداخت.
همان طور که می دانید آسانسور از قطعات مختلف مکانیکی و الکترومکانیکی تشکیل شده است که مهم ترین این قطعات عبارتند از :
موتور آسانسور نیز خود در دو نوع مختلف وجود دارد که عبارتند از :
موتور آسانسور گیربکس دار: موتور آسانسور گیربکس دار قدیمی تر از مدل گیرلس است و قیمت نسبتاً پایین تری نیز دارد. روند عملکرد موتور گیربکس دار به این صورت است که به دلیل این که در این نوع موتورها گیربکس وجود دارد، در هر بار روشن کردن انرژی و برق بیشتری استفاده می کند و در عین حال راندمان و بازده کمتری نیز دارد. همچنین در موتور گیربکس دار، ترمز موتور از نوع ترمز دیسکی می باشد بنابراین اصطهلاک لنت ترمز در موتور آسانسور گیربکس دار بالاتر است. در هر دوره سرویس کاری آسانسور نیز باید لنت ترمز باید طبق چک لیست سرویسکاری آسانسور چک شود و در صورت خرابی، تعویض یا تعمیر گردد.
لازم به ذکر است که موتور آسانسورهای گیربکسی به چند نوع زیر تقسیم بندی می شوند:
موتور آسانسور گیرلس: در موتور آسانسور گیرلس همان طور که از نام آن پیداست، گیربکس وجود ندارد و به همین دلیل در هنگام حرکت نیاز به تعویض دنده ندارد و همین موجب عدم لرزش موقع حرکت می شود و حرکتی نرم را برای آسانسور فراهم می کند. از طرف دیگر استفاده از موتور آسانسور گیرلس باعث صرفه جویی ۵۰ درصدی در مصرف برق می شود. البته بهتر است بدانید که قیمت موتور آسانسور گیرلس تقریبا دو برابر موتور آسانسور گیربکس دار است.
عدم وجود گیربکس در موتور گیرلس باعث شده است که این نوع موتورها از لحاظ حجم کوچکتر از موتورهای گیربکسی آسانسور میباشد. کوچک بودن موتورهای گیرلس باعث نصب سریعتر آسانسور می شود و هزینه سرویس و تعمیرات آسانسور را به شدت کاهش می دهد. مشخصات ذکر شده در مورد موتور آسانسور گیرلس باعث میشود که موتور گیرلس آسانسور برای ساختمانهای اداری و یا ساختمانهای مسکونی پرترافیک بسیار مناسب و مقرون به صرفه باشد.
موتور گیرلس نیز در انواع مختلف زیر وجود دارد:
مقاله موتور آسانسور اطلاعات دقیق تر و جامع تری در مورد موتور آسانسور در اختیار شما قرار می دهد که پیشنهاد می کنیم آن را نیز مطالعه نمائید.
همانطور که گفته شد موتور آسانسور به دو صورت وجود دارد : ۱- موتور گیربکس دار ۲- موتور گیرلس
طبیعتاً تعمیر این دو نوع موتور نیز متفاوت است. که در این نوشته تعمیر موتور گیربکس دار را مورد بررسی قرار داده ایم هم چنین نشانه های خراب شدن موتور آسانسور را آورده ایم.
موتور گیربکسی شامل اجزاء زیر است:
همان طور که احتمالاً می دانید فلکه هرزگرد آسانسور خاصیت کشش ندارد و صرفا جهت هدایت سیم بکسل ها قرار داده می شود و تمام قدرت کشش سیم بکس ها از طرف فلکه اصلی تامین می شود. بنابراین فلکه اصلی آسانسور بیشتر در معرض اصطکاک و در نتیجه خوردگی قرار میگیرد.
انتخاب جنس مناسب برای فلکه اصلی آسانسور می تواند از خوردگی زیاد از حد آن و آسیب های بعدی به آسانسور جلوگیری کند.
نکته : از موارد مهمی که در نصب فلکه اصلی آسانسور باید مورد توجه قرار گیرد این است که فلکه باید دقیقاً در مرکزیت کابین آسانسور قرار بگیرد.
خرابی آسانسورهای دارای موتور گیربکس دار به شکل های متفاوتی خود را نشان می دهد که در این جا متداول ترین انواع آن را آورده ایم.
خدمات فنی، مهندسی و بازرگانی سخاوت
تهران-بزرگراه اشرفی اصفهانی-پایین تر از بلوار مرزداران-کوچه گلستان 14-برج نگین رضا-طبقه سوم جنوبی-واحد 307
دسترسی ها
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به خدمات فنی و مهندسی سخاوت می باشد و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.