در ساختمان های مسکونی چند طبقه و هر ساختمان چند طبقه دیگری مانند ساختمان های اداری، دانشگاهی، ورزشی و تجاری؛ اغلب اعضای ثابت و یا مراجعه کننده ها با یک چالشی به نام پله ها روبرو هستند. معمولا آسانسورها، بهترین راه حل خواهند بود.
از آنجایی که چنین واحدهایی برای نصب آسانسور هزینه قابل توجهی را در نظر می گیرند، طراحی، نصب و نگهداری آنها برای عملیات ساختمان و ایمنی عمومی، امری ضروری است. به همین جهت در این مقاله سعی می شود تا راهنمایی مناسب و کارگشایی جهت طراحی، خرید یا تعمیر آسانسور در اختیار کاربران گذاشته شود.
آسانسور چیست؟
فکر نمی کنم به صورت عامیانه احتیاجی به تعریف آسانسور باشد؛ اما بد نیست با تعریفی که دانشگاه کمبریج از آسانسور داشته است، آشنا شوید. دیکشنری آنلاین دانشگاه کمبریج در تعریف آسانسور در سایت خود آورده است: «قطعه ای از تجهیزات، معمولا به شکل یک اتاق کوچک که افراد یا کالاها را مستقیماً در ساختمان های بلند، بالا و پایین می برد.» و در تعریفی دیگر آورده است: «یک اتاق کوچک در یک ساختمان بلند که افراد یا کالاها را به سطوح مختلف ساختمان بالا و پایین می برد.
برای مشاوره و خرید آسانسور و یافتن بهترین قیمت به شماره های شرکت آسانسور سخاوت تماس حاصل فرمایید.
واحد بازرگانی و انکودر: ۰۹۰۳۲۹۳۳۵۴۸
واحد تعمیرات: ۰۹۳۰۷۰۸۰۶۳۳-۰۲۱۴۶۸۹۷۳۹۵
آشنایی با تاریخچه مختصری از آسانسور

در تاریخچه آسانسور گفته می شود که اولین آن توسط ارشمیدس، ۲۳۶ سال قبل از میلاد ساخته شده که نیروی آن توسط حیوانات تأمین می شده است. تا اینکه در سال ۱۷۴۳ میلادی به دستور لویی شانزدهم، در کاخ ورسای، یک آسانسور ابتدایی با نام «صندلی پرنده» طراحی و نصب گردید.
جالب است بدانید در سال ۱۸۷۵ در فروشگاه بزرگی در نیویورک، آسانسوری طراحی، نصب و به بهره برداری رسید؛ اما تنها با گذشت سه سال متوقف شد زیرا مردم از پذیرش آن خودداری کرده و همچنان از پله ها استفاده می کردند.
در اواسط قرن نوزدهم میلادی منبع انرژی آسانسورها، بخار آب بودند و به مرور زمان این آسانسورها تکمیل شده و به آسانسورهای امروزی تبدیل شدند.
در سال ۱۸۸۰ اولین آسانسور برقی اختراع شد، در آلمان و توسط فردی به نام «ورنر فون سیمنر» ساخته و نصب گردید. این آسانسورها نسبت به آسانسورهای پیشین، دیگ های بخار با سرعت بالاتر و قابلیت حمل بار سنگین تری داشتند. از دیگر پیشرفت هایی که از گذشته تا این زمان در آسانسورسازی به وجود آمده، می توان به استفاده از شاسی برای آسانسور و انواع درب های اتوماتیک اشاره کرد.
تاریخچه ورود آسانسور به ایران

بعد از سیر تحولی که آسانسور داشت، نوبت نصب در ساختمان های مسکونی و سازمان ها رسید. در طی سفری که ناصرالدین شاه به فرنگ داشت، آسانسورها نظر ناصرالدین شاه را به خود جلب کردند.
پس از بازگشت به ایران، اولین آسانسور در کاخ گلستان نصب شد و در زمان احمد شاه نیز آسانسوری در پالایشگاه آبادان نصب گردید که متاسفانه در حال حاضر اثری از این آسانسورها باقی نمانده است.
آسانسورها به دلیل آسایشی که برای انسان ها فراهم می کنند، در ایران نیز با استقبال خوبی رو به رو شدند و کم کم به صنعت پررونقی مبدل گشت و زمان صنعتی شدن آسانسور در ایران را می توان به ۸۰ سال پیش نسبت داد.
در ابتدا به دلیل اینکه صنعت جدیدی وارد کشور شده بود، برای نصب آسانسورها از متخصصین خارجی استفاده می شد؛ اما با گذشت زمان و با گسترش استفاده از آسانسور، نیاز به داشتن نیروی متخصص نصب بومی احساس شد و همین خود، بستر اشتغال زایی برای جوانان ایجاد کرد و با ورود دانش نصب و تعمیرات آسانسورها، شرکت هایی به انجام این امور مشغول شدند. تا اینکه در سال ۱۳۴۵ اولین کارگاه تولیدی قطعات آسانسور، درب و کابین در ایران تأسیس شد.
آشنایی با انواع آسانسور بر اساس مکانیزم داخلی

آسانسورها را با توجه به نیروی محرکه و نوع کاربرد آن ها به سه دسته کلی تقسیم بندی می کنند. تقسیم بندی انواع آسانسور، راهنمای بسیار خوبی برای افرادی است که قصد خرید و نصب آسانسورها را دارند و در انتخاب نوع آن دچار سردرگمی هستند. انواع آسانسور عبارتند از:
- آسانسورهای برقی (کششی، مغناطیسی، روملس و پیچی)
- آسانسور هیدرولیک
- آسانسور پنوماتیک
البته همه آسانسورها با نیروی برق کار می کنند اما در صنعت آسانسور به این سه دسته اصلی تقسیم بندی می شوند. در ادامه این بخش با توضیح مختصری با هر یک از این آسانسورها تا حدودی آشنا می شوید:
۱. آسانسور کششی

این نوع از آسانسورها از نوع آسانسورهای برقی بوده و همان طور که از نام آسانسور کششی مشخص است، از ویژگی کششی توسط سیم بکسل ها استفاده می کنند تا کابین به حرکت در آید. در آسانسورهای کششی، عمده انرژی مورد نیاز توسط موتور آسانسور که در موتورخانه آسانسور تعبیه شده، تأمین می گردد و وزنه تعادل نیز به وسیله ایجاد اختلاف وزن سبب حرکت کابین می شود.
این نوع آسانسور از رایج ترین نوع آسانسورها بوده که از مهم ترین مزایای آن می توان به قابلیت استفاده برای ارتفاعات بالا و هم چنین مصرف انرژی کم اشاره کرد.
اگر تا به حال اسم آسانسور روملس را شنیده اید، جالب است بدانید آسانسورهای روملس نیز نوعی از آسانسورهای کششی بوده با این تفاوت که روملس نیازی به موتورخانه ندارد و برای مکان هایی که با محدودیت فضا برای نصب آسانسور روبرو هستند، بهترین گزینه است.
۲. آسانسور مغناطیسی

همان طور که از نام آسانسور مغناطیسی مشخص است، در این نوع از آسانسورها از انرژی مغناطیسی برای ایجاد حرکت کابین استفاده می شود. سیستم آسانسورهای مغناطیسی به گونه ای است که بدون استفاده از موتور و کابل کار می کنند.
از جمله مزیت های این نوع از آسانسورها می توان ایمنی بالای آن را نام برد و از معایب آن به گران بودن آن نسبت به سایر آسانسورها اشاره کرد. این نوع از آسانسورها نیز جز دسته آسانسورهای برقی هستند.
۳. آسانسور پیچی

نوع دیگری از آسانسورهای برقی، آسانسورهای پیچی هستند که مناسب برای خانه هایی با حداکثر ۴ طبقه و فضایی محدود برای نصب آسانسور می باشند. ایمنی آسانسورهای پیچی به حدی بالاست که در اکثر موارد از این نوع آسانسور با عنوان آسانسورهای بدون سقوط یاد می کنند.
آسانسورهای پیچی شامل یک پیچ بلند، یک مهره و یک تسمه بوده که به وسیله یک موتور باعث ایجاد حرکت کابین می شوند. هرچند این آسانسورها نیاز به موتور دارند ولی نیازی به موتورخانه ندارند زیرا موتور آسانسورهای پیچی روی بدنه آن ها سوار و نصب می شود. از آسانسورهای پیچی در سایزهای مختلفی و با میزان ظرفیت های مختلف می توان بهره برد.
۴. آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیک نوع دیگری از آسانسورها بوده که به وسیله فشار روغن موجود در پمپ روغن و جک هیدرولیک، کابین آسانسور به حرکت در می آید و بار یا انسان را جا به جا می کند. از آسانسورهای هیدرولیکی برای ارتفاعات کم تر استفاده می شود. این نوع آسانسورها به آسانسورهای خانگی معروف هستند.
لازم به ذکر است با توجه به این که در طراحی آسانسور هیدرولیک کادر وزنه وجود ندارد، نیاز به موتور آسانسور قوی تری نسبت به آسانسورهای کششی است. استفاده از این نوع آسانسور دارای مزایای زیر است:
- نصب آسان و سریع تر
- کم تر بودن هزینه تعمیر و نگهداری
- نرمی و کم صدا بودن در زمان حرکت آسانسور
- توانایی بالا در جا به جایی بارهای بسیار سنگین
- امنیت بسیار بالا
- عدم نیاز به موتورخانه در پشت بام
۵. آسانسورهای پنوماتیک

آسانسورهای پنوماتیک فاقد موتورخانه بوده و بیشتر برای خانه های ۲ تا ۴ طبقه (دوبلکس و …) نصب می شوند و جهت جابجایی بار و انسان به صورت محدود قابل استفاده هستند. آسانسورهای پنوماتیک به طور متوسط توانایی جا به جایی حدود ۲۴۰ کیلوگرم بار را دارند و از سیستم وکیوم برای ایجاد حرکت کابین استفاده می کنند. از معایبی که این سیستم دارد پر سر و صدا بودن آن است و از مزایای آن، می توان به صرفه جویی در فضا اشاره کرد.
آشنایی با انواع آسانسور بر اساس محل نصب

هر مکانی با توجه به نیازهای متفاوت جوامع مختلف و شرایط خاص، ممکن است نیازمند نوع خاصی از آسانسور باشد. از این رو آسانسورها بر اساس محل نصب نیز به انواع مختلف زیر تقسیم بندی می شوند:
- آسانسورهای مسکونی
- آسانسورهای بیمارستان
- آسانسورهای کشاورزی
- آسانسورهای صنعتی
- آسانسورهای مخصوص پارکینگ ها
در ادامه این بخش نیز با توضیح مختصری با انواع آسانسورها بر اساس محل نصب تا حدودی آشنا می شوید:
اول: آسانسورهای مسکونی

آسانسور مسکونی که طبیعتا با توجه به اسم آن در ساختمان های مسکونی نصب و استفاده می شود خود دارای انواع مختلفی از جمله مسافربر، بالا برنده در مسیر پله ها، ویلچربر عمودی، ویلچربر بر روی مسیر پله ها و آسانسورهای باری کوچک است که با توجه به نیاز از انواع این آسانسورهای مسکونی می توان استفاده نمود؛ اما معمول ترین و قابل استفاده ترین آنها از نوع آسانسور های هیدرولیکی و برقی هستند.
دوم: آسانسورهای بیمارستانی

آسانسور بیمارستانی همان طور که از نامش مشخص است در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرد و برحسب نیازی که وجود دارد انواع مختلفی دارد:
- آسانسور تخت بر: این نوع آسانسورها برای بیمارانی مورد استفاده قرار می گیرند که قادر به جا به جایی و قرار گرفتن بر روی ویلچر نیستند. از ویژگی های این نوع آسانسور می توان به حرکت نرم و بدون شتاب آن اشاره کرد تا ضربه ای به بیمار وارد نشود. از دیگر ویژگی های این نوع از آسانسورها داشتن دو ورودی در دو طرف آسانسور است.
- آسانسور برانکاردبر: این نوع از آسانسورهای بیمارستانی برای جا به جایی بیماران بدون تخت، پزشکان، پرستاران و پرسنل بیمارستانی مورد استفاده قرار می گیرد و بایستی دارای کم ترین لرزش و صدا باشند. ابعاد آسانسورهای برانکاردبر از آسانسورهای تخت بر کوچک تر بوده و به دلیل اینکه دارای موتورخانه هستند از دو نوع آسانسور کششی و هیدرولیک می توان استفاده نمود.
سوم: آسانسورهای صنعتی

امروزه از آسانسورهای صنعتی در محیط های صنعتی مانند معدن، کارخانه ها و ساخت و سازها و مانند اینها بسیار استفاده می کنند. از ویژگی های این نوع آسانسورها می توان به روان بودن و کارآمد بودن برای حمل بار و افراد اشاره کرد. معمولا از سیستم های هیدرولیک آسانسور برای این گونه محیط ها استفاده می شود.
این نوع آسانسورها برای نصب، احتیاجی به سکوی بار یا هر نوع قاب فولادی ندارند، به همین دلیل بارگیری به صورت مستقیم انجام می شود. به یاد داشته باشید آسانسورهای کشاورزی از نوع صنعتی هستند.
چهارم: آسانسورهای خودروبر

با افزایش تعداد خودروها و افزایش نیاز به پارکینگ در مجتمع های مسکونی و تجاری، تمایل معماران و صاحبان املاک بر پارکینگ هایی چند طبقه نیز افزایش یافته که همین امر باعث شده آسانسورهای خودروبر طراحی و نصب شوند. از مزایای آسانسورهای خودروبر می توان به صرفه جویی در مصرف انرژی، سر و صدای کم، ضریب ایمنی بالا و حرکت نرم و روان اشاره کرد. ویژگی های این نوع آسانسورها عبارت هستند از:
- آسانسورهای خودروبر بزرگترین نوع آسانسورها هستند.
- ابعاد آسانسورهای خودروبر معمولا ۵/۲ تا ۳ متر در ۵/۴ تا ۶ متر هستند.
- ظرفیت آسانسورهای خودروبر ۵/۲ تا ۷ تن می باشد.
- برای آسانسورهای خودروبر تا ارتفاع ۳ طبقه از آسانسور هیدرولیک و برای ارتفاع های بالاتر از آسانسورهای کششی یا گیرلس ۲ به ۱ و … استفاده می کنند.
برای انتخاب نوع آسانسور خودروبر حتما با متخصص امر مطمئن مشورت کنید.
آشنایی با مراحل نصب آسانسور

نصب آسانسور مهم ترین مرحله عملی در پیاده سازی آسانسور برای ساختمان ها است که بعد از تأمین پیش نیازها و ایجاد شرایط لازم انجام می شود. به طور مختصر مراحل نصب آسانسورها شامل موارد زیر می شوند:
- پیش نیازها و عملیات نصب آسانسور
- مرحله اول: آماده سازی کف چاله آسانسور
- مرحله دوم: تهیه نقشه
- مرحله سوم: بتون ریزی کف چاهک
- مرحله چهارم: عملیات آهن کشی چاهک آسانسور
- مرحله پنجم: دیوارکشی اطراف چاهک
- مرحله ششم: ایجاد موتورخانه
- مرحله هفتم: دورچینی درب طبقات
- مرحله هشتم: اجرای کابل کشی و نصب تابلو برق سه فاز
- مرحله نهم: بتن ریزی سقف چاهک
شرح کامل مراحل نصب آسانسور که در بالا آمده است را می توانید در مقاله تعرفه نصب آسانسور مطالعه نمایید تا بتوانید به هنگام نصب آسانسور به کلیه جوانب آن احاطه داشته باشید و با چالش های کمتری در این زمینه رو به رو شوید.
در نصب آسانسور به استاندارد بودن آن حتما توجه کنید زیرا در غیر این صورت نمی توانید گواهی استاندارد برای آسانسور اخذ نمایید و در نهایت اجازه بهره برداری از آسانسور و همچنین پایان کار برای آسانسور شما صادر نمی شود. بهترین کار در این زمینه، انتخاب شرکت مناسب برای نصب و راه اندازی آسانسورها است. این گونه نیازی به نگرانی برای استانداردهای لازم نیست.
از موارد دیگری که در زمان نصب آسانسور باید به آن توجه نمود، هزینه نصب آسانسور است. برخی شرکت های نصب آسانسور، علاوه بر هزینه نصب اولیه آسانسور، هزینه تعمیرات و نگهداری را هم در ابتدای کار به ازای خدمات تعمیر و نگهداری طی یک بازه زمانی (به عنوان مثال یک سال) در نظر می گیرند و شما به عنوان کارفرما بایستی به موارد گفته شده، توجه لازم را داشته باشید.
آشنایی با مشخصات فنی آسانسور

مشخصات فنی آسانسورها، مهم ترین و پیچیده ترین موضوع در مبحث شناخت آسانسورها هستند و نیاز به فردی متخصص برای تحلیل مشخصات فنی یک آسانسور می باشد. دانستن تمامی مشخصات فنی آسانسورها برای افراد عادی که قصد نصب آن در ساختمانی دارند، ضروری نیست؛ اما دانستن یک سری ویژگی های کلی که می تواند در انتخاب آسانسور به افراد کمک کند لازم است. در ادامه این بخش به بررسی برخی از این مشخصات مهم می پردازیم:
۱. درب آسانسور

درب های آسانسورها علاوه بر اینکه بر ایمنی آسانسور می افزایند، برای ایجاد زیبایی و جذابیت در ساختمان ها بسیار مهم هستند. به همین جهت در این بخش به بررسی انواع درب آسانسور می پردازیم. البته قبل از اینکه به انواع آن بپردازیم باید بدانیم جنس درب آسانسور در طبقات می تواند با توجه به سلیقه افراد متفاوت باشد اما معمولا از فلز با تزئین استیل طرح دار استفاده می شود.
اول: درب های لولایی (دستی و نمیه اتوماتیک)

این نوع درب ها به دلیل داشتن لولا مانند درب های اتاق های معمولی به درب لولایی معروف هستند. به این جهت به آنها درب دستی یا درب نیمه اتوماتیک گفته می شود که هنگام باز کردن درب، کاربر باید به وسیله دست، آن را باز کند، در حالی که به دلیل ایمنی داشتن، درب لولایی آسانسورها تا زمانی که کابین آسانسور در طبقه مربوطه واقع نشود، باز نمی شود و به همین دلیل به برخی از آنها درب های نیمه اتوماتیک نیز گفته می شود.
دوم: درب های اتوماتیک

این نوع درب ها از استانداردهای مدرن درب آسانسور هستند. از ویژگی های مختلفی که درب های اتوماتیک دارند می توان به تشخیص موانع، سنسورهای فشار، سنسورهای ترافیک، کنترل سرعت و تغذیه دوربین مدار بسته اشاره کرد. درب های اتوماتیک که در حال حاضر پر استفاده ترین درب های آسانسوری هستند به نوبه خود دارای انواع مختلفی چون سانترال، شیشه ای و ام اس (MS) هستند.
سوم: درب های تلسکوپی

درب های تلسکوپی نوعی از درب های اتوماتیکی به حساب می آیند و قابل استفاده برای مکان ها با فضای کم هستند زیرا مکانیسم آن ها به گونه ای طراحی شده که نیازی به لغزش درب تا انتهای دیوار نیست. زمانی که درب باز می شود، به صورت مجزا و تک تک جمع می شوند و در فضای داخلی دیوار قرار می گیرند.
به همین دلیل نیز دهانه آنها به مراتب بزرگتر از دهانه درب های اتوماتیک معمولی است. درب تلسکوپی نیز دارای جنس ها و انواع مختلفی مانند درب های ضد حریق، شیشه ای، استیل ضدزنگ، بازشو پنل، باز شونده مرکزی و کشویی است.
این نوع درب، بهترین درب برای نصب در آپارتمان های مدرن است زیرا به صرفه جویی در فضای راهروها کمک می کند و به دلیل اینکه دارای ماهیت جمع شوندگی است نقل مکان به داخل یا خارج از آپارتمان را ساده می کند.
چهارم: درب های تاشوی اتوبوسی

این نوع دربهای آسانسور معمولا فضای زیادی از ورودی آسانسور را اشغال می کنند و به همین دلیل در حال حاضر کمتر کسی از این نوع سیستم درب برای آسانسور ساختمان خود استفاده می کند.
۲. کابین آسانسور

کابین آسانسور که یکی از اجزای ظاهری آسانسور بوده دارای ابعاد مختلفی است. ابعاد کابین آسانسور با ظرفیت مورد نیاز ساختمان به جا به جایی افراد یا بار توسط آسانسور ارتباط مستقیم دارد. گفته می شود برای جلوگیری از اضافه بار بهتر است ابعاد کابین آسانسور محدود در نظر گرفته شود.
۳. موتور آسانسور

موتور در آسانسورها و همچنین تمامی وسایل و تجهیزات برقی نقش کلیدی و تعیین کننده بر کیفیت و حتی ایمنی ایفا می کند. با توجه به بودجه و نوع نیاز ساختمان، می توانید یکی از انواع موتور موجود در بازار را با مشاوره گرفتن از متخصصین ست لیفت تهیه و نصب کنید. از جمله انواع موتور، می توان به موتور کششی و موتور هیدرولیکی اشاره کرد.
۴. باطری اضطراری

داشتن باطری اضطراری برای مواقعی که با قطعی برق مواجه هستیم، یا به هنگام تعمیر کردن قطعاتی که نیاز به قطع برق هست، یک مزیت محسوب می شود که در بالا بردن سطح ایمنی آسانسور نیز تأثیرگذار است.
۵. تابلو فرمان آسانسور

مرکز پردازش آسانسور، تابلو فرمان نام دارد؛ یعنی دستورات لازم جهت عملکردی مناسب از طرف تابلو فرمان آسانسور به سمت موتور آسانسور ارسال می شود سپس موتور آسانسور عملیات های مورد نظر را اجرا می کند. به همین دلیل این قطعه، از قطعات مهم در سیستم آسانسور محسوب می شود. تابلو فرمان انواع مختلفی دارد که پرکاربردترین آنها عبارتاند از:
- تابلو فرمان درایودار VVVF
- تابلو فرمان آسانسور هیدرولیک
- تابلو فرمان دو سرعته
- تابلو فرمان تک سرعته
لوازم و قطعات جانبی آسانسور

آسانسورها علاوه بر قطعات اصلی از جمله موتور، تابلو فرمان، کابین و … به یک سری لوازم و قطعات جانبی نیز نیاز دارند. از جمله لوازم جانبی آسانسور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گارد گاورنر
- کرپی
- لاستیک زیر موتور و پیچ موتور
- بافر پلی اورتان آسانسور
- قلاب سربکسل
- تراول کابل آسانسور
- گاورنر آسانسور
- فلکه هرزگرد
- دیکتاتور
- فنر درب
- قفل درب
- چراغ تونلی
- کلید قارچی
- لوله خرطومی
- روغن دان
- سنسور
- داکت
- پریز روکار
- بست کمربندی
- شالتر
- دور انداز پروانه ای
- شاسی موتور آسانسور
- تابلو سه فاز
- میکروسوییچ اورلود
- علائم استاندارد
- و …
جالب است بدانید آسانسورهای کششی نسبت به آسانسورهای هیدرولیک از لوازم جانبی بیشتری برخوردارند و به همین علت قیمت بالاتری نیز دارند.
در تعیین قیمت لوازم جانبی وارداتی آسانسور، عوامل مختلفی تأثیرگذار هستند که برخی از این موارد عبارتاند از:
- بهای ارز
- تعرفه های گمرکی
- موضوع وارداتی بودن
برای استعلام قیمت لوازم جانبی به صورت به روز می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
کنترل کیفی آسانسور

با توجه به اینکه افراد بسیاری در ارتباط مستقیم با آسانسورها هستند و موضوع تأمین امنیت جان انسان ها در آسانسورها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، کنترل کیفی در تمامی جنبه های آسانسور از طراحی گرفته تا تولید قطعات و نصب آسانسورها بسیار مهم و اجرایی است. شرکت ست لیفت نیز به این امر بسیار اهمیت داده و تمام مراحل را با وسواس تمام انجام می دهد. به طور کلی کنترل کیفی در آسانسورها به چند بخش اصلی تقسیم بندی می شود که عبارتاند از:
- کنترل کیفیت تجهیزات
- کنترل کیفیت نصب
- کنترل کیفیت واحد تعمیر و نگهداری
البته نگهداری صحیح و تعمیر به موقع آسانسورها به ساکنین ساختمان ها نیز مربوط می شود.
ایمنی در طراحی و نصب آسانسور

ایمنی های بسیاری هنگام طراحی و نصب آسانسور باید در نظر گرفته شود که به چند مورد مهم آن در ادامه این بخش اشاره می شود.
- نصب دنده های ایمنی مناسب از نوع بافر یا انعطاف پذیر و غیره باید با توجه به سرعت نامی آسانسور انجام شود.
- سیستم های آسانسور مدرن دارای سیستم های ترمز قابل اعتماد با مکانیسم های ایمن هستند تا جایی که هنگام قطع برق یا افت غیرمنتظره برق، آسانسور باید بتواند ایمن ترمز کند و بایستد.
- نصب قفل ایمنی برای باز نشدن درب آسانسور هنگام نبود کابین در طبقه و مسدود شدن چاه خالی.
- باطری اضطراری نیز از تجهیزات ایمنی محسوب می شود.
- یکی از مهم ترین ایمنی های آسانسورها، تعمیر و نگهداری آسانسور است. به دلیل قدیمی بودن تجهیزات، محیطهای خشن، استفاده طولانی مدت و استفاده نادرست؛ آسانسورها باید در فواصل زمانی معین تعمیر و نگهداری شوند تا کارکرد و ایمن نگه داشته شوند. تعمیر و نگهداری آسانسور یک زمینه بسیار تخصصی است و به متخصصین ماهر در بازه های زمانی مناسب نیاز دارد. همچنین شرکت هایی که کار نصب، راه اندازی و تعمیر آسانسور انجام می دهند، باید به حفظ قطعات و موجودی آسانسور برای بهبود قابلیت اطمینان و در دسترس بودن اهمیت دهند. سازندگان آسانسور در طول زمان طرحهای جدیدتری را توسعه می دهند، اما باید تولید و موجودی قطعات آسانسورهای قدیمی را که هنوز در حال کار هستند نیز حفظ کنند. یک رویکرد تعمیر و نگهداری پیشگیرانه می تواند کمک زیادی به ایمن نگه داشتن آسانسور و افزایش عمر آن کند.
موارد ناصحیح در نصب آسانسورها

اگر در نصب آسانسور از شرکت های معتبر دارای افراد با تجربه و متخصص استفاده نکنید، ممکن است یک سری اعمال به اشتباه انجام شود و صدماتی را وارد کنند یا موجب می شوند آسانسور بهره وری لازم را نداشته باشد. از شایع ترین آنها، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم تناسب آسانسور با سایر تجهیزات و مصالح ساختمانی (به عنوان مثال می توان تهیه آسانسور لوکس و گران قیمت را مثال زد که در ساختمانی بسیار کم ارزش و قدیمی نصب می شود یا بالعکس)
- عدم تناسب ظرفیت آسانسور با واحدهای طبقات (این مورد در صورتی که مرحله نیاز سنجی به درستی انجام شود، وجود نخواهد داشت)
- سرعت پایین آسانسور که در این شرایط افراد ترجیح می دهند از پله استفاده کنند
- استفاده از تعداد کمی آسانسور با توجه به تعداد طبقات بالا و واحدهای زیاد که موجب می شود، افراد همیشه مدت بسیار زیادی را منتظر آسانسور بمانند و همین امر موجب نارضایتی آن ها می شود.
تعیین قیمت آسانسور

با وجود این که آسانسورهای ایرانی نیز از کیفیت مطلوبی برخوردارند اما تمایل به اجناس خارجی در آسانسورها نیز وجود دارد و به همین دلیل قیمت آسانسور نیز با افزایش شدید قیمت دلار از سال ۹۹ تا به حال افزایش زیادی داشته است، به صورتی که نمی توان عدد ثابتی برای قیمت آسانسور ذکر کرد. هم چنین قیمت آسانسور با توجه ویژگی های مختلفی که می تواند داشته باشد، تغییر می کند که از مهم ترین ویژگی های تاثیرگذار در قیمت آسانسور می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ابعاد ساختمان (این مورد شامل تعداد واحدهای هر طبقه، تعداد طبقات و میزان ترافیک روزانه ساختمان می باشد)
- تعداد ایستگاه ها
- طراحی خاص آسانسور
- ظرفیت آسانسور
- نوع آسانسور
در مورد هزینه های مربوط به آسانسور، قیمت آسانسور، فقط بخشی از هزینه ها را که به تأمین قطعات اختصاص دارد، شامل می شود و نباید قیمت آسانسور را معادل هزینه های کلی آسانسور دانست. بلکه هزینه های آسانسور شامل هزینه های نصب آسانسور و هزینه های تعمیر و نگهداری آسانسور نیز می شوند. که باید تعمیر و نگهداری آسانسور را به شرکت آسانسور معتبر سپرد.
بهتر است برای اطمینان از قیمت آسانسور، در انتخاب شرکت نصب آسانسور دقت زیادی داشته باشید تا بتوانید با استفاده از مشورت های متخصصان آن خریدی هوشمندانه را تجربه کرده و بر اساس ایمنی و استاندارهای لازم؛ بهترین طراحی، نصب، راه اندازی و تعمیر و نگهداری آسانسور را داشته باشید.
لزوم خرید و فروش آسانسور از شرکت های معتبر

فروش آسانسور در ایران و دیگر نقاط جهان توسط شرکت های مختلفی صورت می گیرد. گاهی شناخت و انتخاب شرکت و تیم مناسب، کار آسانی نیست. بهتر است با معیارهای ارزیابی شرکت ها که به صورت زیر هستند، آشنا شوید تا به بهترین آسانسور و شرکت معتبر برای طراحی، نصب و راه اندازی آسانسورهای موردنیاز ساختمان خود مراجعه کنید:
- رزومه شرکت: با بررسی رزومه و سابقه شرکت، می توانید به دید کلی در مورد تعداد پروژه های موفق نصب آسانسور با توجه به سطح پروژه های موجود دست یابید.
- تخصص در طراحی: یکی از موارد مهم دیگر در مورد شرکت های خرید و فروش، نصب و راه اندازی آسانسورها، میزان توانایی در طراحی و خصوصی سازی آسانسورها با توجه به نیاز مشتریان است.
- مجوزهای شرکت فروش آسانسور: داشتن مجوز از سازمان های مربوطه که مهم ترین آنها سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد، یک اصل مهم است که باید در نظر گرفته شود. داشتن این گونه مجوزها این اطمینان را می دهد که فاکتورهای امنیتی و … درباره شرکت، مورد تست و ارزیابی قرار گرفته است.
موارد ذکر شده ویژگی های کلی بوده که به شرکت فروش و نصب آسانسور مرتبط است؛ اما در طراحی، نصب و فروش آسانسور موارد دیگری در مورد انتخاب دستگاه آسانسور نیز حائز اهمیت است که از جمله این موارد می توان به موارد زیر اشاره نمودد:
- نوع آسانسور (کششی، هیدرولیک و …)
- قطعات آسانسور
- نوع ساختمان
- ظرفیت آسانسور
می توانید با خیال راحت از متخصصین آگاه و باتجربه ست لیفت مشاوره بگیرید؛ همچنین طراحی، نصب و تعمیر آسانسور ساختمان خود را به متخصصین حرفه ای ست لیفت بسپارید. متخصصین در شرکت ست لیفت با قطعات اصل و برند به نصب یا تعمیر انواع آسانسورهای ساختمان های مختلف می پردازند.
آسانسور چیست و چند نوع اسانسور داریم؟
آسانسور وسیله ای الکترومکانیکی است که برای جا به جایی افراد و بار بین طبقات مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد و انواع آن؛ آسانسور کششی، آسانسور هیدرولیک، آسانسور مغناطیسی، آسانسور پنوماتیک، آسانسور پیچی و آسانسور روملس می باشد.
بهترین شرکت خرید و فروش آسانسور کدام است؟
شرکت آسانسور سخاوت با بیش از ۲۷ سال قدمت در زمینه طراحی و تولید انواع قطعات و تجهیزات اسانسور و اجرای مهمترین و بزرگترین پروژه های ملی به عنوان برترین شرکت در صنعت آسانسور شناخته می شود
ممنون از مطلب مفیدتون خیلی کاربردی و کامل بود
برای آموزش نصب آسانسور کجا رو معرفی می کنید؟
سپاس از شما
بسیار ممنون از سایت سخاوت
سلام برای فروش اسانسور چطوری از شما استعلام قیمت بگیریم؟
سلام و عرض ادب
شما می تونید با تیم کارشناسان فروش ما به صورت تلفنی در تماس باشید
پایین ترین قیمت آسانسور از چقدر شروع می شود؟
سلام و عرض ادب
لطفا با تیم کارشناسان فروش شرکت آسانسور سخاوت تماس برقرار نمایید.
مجموعه شما فقط فروش اسان سور دارد یا نصب هم می کنید
سلام؛ از تمامی فعالیت های اعم از تولید قطعات آسانسور تا فروش و نصب آسانسور را به صورت کامل تیم متخصصان مجموعه آسانسور سخاوت انجام می دهند
سلام ببخشید ممنون میشم کمی بیشتر در رابطه با آسانسور پیچی توضیح دهید
اسانسور پیچی کارکرد بسیار ساده ای دارند و نصب آنها هم نیاز به تخصص خاصی دارد. در این مدل از اسانسور ها، قطعات و تجهیزات آسانسور با پیچ و مهره به هم متصل می شوند.
سلام
شما خرابی آسانسر هم انجام می دهید؟
سلام؛ بله تمامی فعالیت های سرویس آسانسور و تعمیرات آسانسور توسط افراد متخصص در تهران و سایر نقاط ایران انجام می شود
برای برقراری ارتباط با تیم تعمیرات لطفا از شماره تماس های مربوطه در سایت استفاده فرمایید.
بطور کلی و از نظر تکنولوژی چند نوع آسانسو داریم؟
سلام و عرض ادب
درد مقاله ای بطور کامل در ارتباط با معرفی انواع آسانسور و تکنولوژی های آن بحث نموده ایم.
سلام اگر توی آسانسور گیر کردیم باید چیکار کنیم؟
سلام
در مقاله ای به صورت کامل در ارتباط با راه های نجات در آسانسور خراب و گیر کرده توضیح داده ایم/
چرا آسانسور گیر میکند و راه حل برای نجات
آیا می شه از آسانسور باری برای حمل انسان استفاده کرد
ما مغازه تولیدی لباس داریم و افراد مختلف برای رفتن به طبقات از اسانسور باری استفاده می کنن ممنون
سلام؛ همانطور که از اسم آسانسور باری مشخص می باشد، این اسانسور ها مخصوص حمل بار می باشند. در نهایت پیشنهاد نمیدهیم همچنین که برای اینکار نیاز به بررسی استاندرادهای خاصی می باشد
ارتفاع اورهد یا بالاسری در آسانسور چگونه محاسبه میشه؟
سلام از طریق فرمول زیر
سلام سوالی از خدمتون داشتم که در انواع آسانسور آسانسور شرکتی به صورت کاستومایز طراحی و آسانسور سازی می کنید؟
سلام خدمت شما ابتدا باید طرحتون رو رسال بفرمایید بررسی بشه بعد دربارش صحت کنیم
بله حتما ارسال میکنم واتساپ براتون و اینکه بابت مقاله انسور چیست هم متشکر خیلی عالی بود
سلام چقدر مطلب جالب و آموزنده ای بود دست شما درد نکنه
همیشه برای سئوال بود کی این وسیله نقلیه ای که همزمان می تواند تعداد زیادی از افراد را از طبقه ای به طبقات دیگر ببرد رو درست کرده
واقعا خارجی ها ۱۰۰ سال از ما جلوترن
با تشکر از شرکت آسانسور سخاوت
از اینکه میبینم اینقدر برای مخاطبین سایتتون وقت میگذارید و تمام جنبه های آسانسور رو از صفر تا صد توضیح میدید خوشحالم
توی گوگل سرچ کردم تعریف آسانسور و انواع آن تنها سایتی که خیلی خوب و کامل توضیح داده بود شما بودید
ممنونم از تیم پر تلاشتون
سلام چه چیزی اسان سور را ایمن می کند؟
ممنونم میشم در این باره راهنمایی بفرمایید
سلام کامیار عزیز
دلیل اصلی ایمنتر بودن آسانسورها این است که مکانیسمهای ایمنی متعددی مانند کابلهای فولادی، ترمزها و وزنههای تعادل در آنها وجود دارند. این ویژگی ها، سقوط آسانسور را حتی در صورت قطع برق یا حوادث دیگر بسیار دشوار می کند.
سلام من دارم تحقیق درباره آسانسور می کنم اگه میشه راهنمایی بفرمایید که چگونه متوجه می شویم که آسانسور ایمن است؟
سلام بله حتما باعث افتخار ما هستش بتونیم به شما کمکی بکنیم
آسانسورها دارای اجزای ایمنی الکتریکی و مکانیکی هستند که با هم کار می کنند تا یک سیستم یکپارچه را تشکیل دهند. در قسمت الکتریکی سیستم، حسگرها و نرم افزار مواردی مانند سرعت و موقعیت آسانسور و وضعیت قفل درب را کنترل می کنند.
این موارد همگی کمک میکنند تا ایمنی آسانسورها افزایش بیابد
نظر دهید