بسیاری افراد بدون کسب اطلاعات و تحقیق در مورد درب های آسانسور نسبت به خرید یکی از آن ها اقدام می کنند، اما بعد از مدتی از خرید خود پشیمان می شوند. نکات فراوانی در خرید درب آسانسوری ایده آل وجود دارد که باید حتما به آن ها توجه داشت. این نکات می تواند ایمنی و عملکرد مناسب آسانسور را برای استفاده کنندگان فراهم کند. از این رو این مطلب به راهنمای خرید درب آسانسور اختصاص دارد و پیشنهاد می کنیم آن را از دست ندهید.
درب آسانسور چیست؟
به عنوان راهنمای خرید درب آسانسور ابتدا باید ببینیم یک درب خوب چه ویژگی هایی دارد. درب آسانسور از مهم ترین اجزای این سیستم به شمار می رود که در تامین ایمنی جانی مسافران و زیبایی بصری آن نقشی مهم ایفا می کند. این قطعه از زمان معرفی نخستین آسانسورها تا به حال تحولات زیادی به لحاظ کارکرد، طراحی و فناوری داشته است و اکنون بهترین نمونه های ممکن در تاریخ را می توان تهیه کرد.
درب های آسانسور به لحاظ استفاده، دو نوع اصلی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک را شامل می شوند. درب های نیمه اتوماتیک که نمونه آن را به وفور شاهد هستیم، با باز شدن درب کابین به صورت خودکار کار می کنند، اما درب های طبقات توسط مسافران و به طور دستی باز و بسته می شوند.
این در حالیست که در مدل های اتوماتیک هیچ درب طبقه ای وجود نداشته و درب کابین هم به طور خودکار فعالیت دارد. برای انتخاب هر یک از این انواع باید به بودجه و نیاز خود توجه کنید. در نظر گرفتن جنبه های کارکرد و ایمنی کافی نیست و باید به جنبه بصری آن نیز دقت داشت.
حتما مشاهده کنید: سازنده درب آسانسور
بررسی انواع درب آسانسور
با وجود این که به دو نوع اصلی درب آسانسور در قالب راهنمای خرید درب آسانسور پرداخته شد، اما باید بدانید دسته بندی های دیگری هم دارد. مثلا درب کابین و درب طبقات، دو نوع دربی هستند که حتما باید آن ها را تهیه کنید.
۱- درب کابین
این که چه تعداد درب کابین باید تهیه کنید، به تعداد ورودی و خروجی های کابین آسانسورتان بر می گردد. درب کابین همراه با خود کابین آسانسور در هر بار جابجا شده و صرفا در زمان ایست باز می شود. این درب به طور اتوماتیک در هر بار حرکت بسته شده و با ایزوله کردن می تواند فضای امنی را برای مسافران به وجود آورد.
این درب ها خود دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک را شامل شده و باید ببینید نیاز شما و دیگر نفرات در یک ساختمان چیست تا بتوانید گزینه ای مناسب را از آن خود کنید. از جمله اجزای مهم درب کابین باید کفشک، کنتاکت، تسمه، موتور سر درب، قرقره، لته، چهارچوب و سیل درب را نام برد.
۲- درب طبقات
از دیگر اجزای سیستم ایمنی آسانسور باید درب طبقات را نام برد که در ممانعت از بروز حوادث جانی و خطرات برای مسافران نقشی مهم دارد. این درب ها باید بین ایستگاه طبقات و چاه آسانسور قرار داشته باشند تا دسترسی افراد در هر طبقه را به چاه یا کابین در حال حرکت محدود کرده باشد. از همین رو، وقوع اتفاقات ناگوار مانند سقوط به چاه دیگر معنایی نخواهد داشت.
این درب ها تنها زمانی باز می شوند که کابین در طبقه مربوطه برای سوار یا پیاده کردن مسافران ایستاده باشد. خود این درب ها انواع مختلفی مانند لولایی، سانترال و آکاردئونی در بازار دارند که انتخابشان به عواملی مانند طراحی آسانسور، کاربری، محدودیت فضایی و رعایت استانداردها وابسته است.
حتما مشاهده کنید: مشکل درب کابین آسانسور
جمع بندی
این مطلب در مورد راهنمای خرید درب آسانسور بود که امیدواریم از نکات آن برای خرید بهترین درب ممکن با توجه به نیازهایتان استفاده کرده باشید. در زمان خرید به این نکته دقت کنید که ساختمان شما چقدر فضا دارد؛ زیرا در زمان باز و بسته شدن درب هر طبقه ممکن است فضای زیادی اشغال شود. اگر تجربه مناسبی از خرید چنین دربی دارید، حتما آن را با دیگران در بخش نظرات به اشتراک بگذارید تا از نکات آن بهره مند شوند.