تکنسین آسانسور کیست و چه وظایفی دارد؟

تکنسین آسانسور کیست و چه وظایفی دارد؟

معمولا آسانسورها برای نصب، مونتاژ، نگهداری، تعویض و تعمیر به افرادی نیاز دارند که در این زمینه تخصص داشته باشند و آموزش دیده باشند که به ابن افراد تکنسین آسانسور گفته می‌شود. در ادامه می‌خواهیم درباره تکنسین آسانسور و وظایف آن‌ها صحبت کنیم.

تکنسین آسانسور کیست؟

تکنسین آسانسور کیست؟

تکنسین‌های آسانسور به چندین دسته تقسیم می‌شوند. به طور مثال، به تکنسین‌های تعمیر و نگهداری آسانسور مسیرها و دستورات خاصی داده می‌شود تا بتوانند از آسانسورها نگهداری کنند و در صورت نیاز آن‌ها را تعمیر کنند تا مطمئن شوند همه اجزای آسانسور به درستی کار می‌کنند. تکنسین‌های آسانسور معمولا کارهای خدماتی را انجام می دهند. گاهی اوقات برای انجام کارهای بزرگ‌تر و سنگین‌تر به دو تکنسین آسانسور نیاز است. برخی از تکنسین‌های آسانسور می‌توانند آسانسورها را مدرن کنند و یا آسانسورهای کاملاً جدید را در ساختمان‌های جدید بسازند.

وظایف تکنسین آسانسور چیست؟

بسته به تخصصی که تکنسین‌های آسانسور دارند، وظایف آن‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خواندن و تفسیر نقشه ها
  • نصب آسانسور، پله برقی، صندلی بالابر، گذرگاه متحرک، دمبله و…
  • اتصال قاب کابین آسانسور به وزنه تعادل و مونتاژ کابین آسانسور
  • نصب و سیم کشی سیستم های کنترل الکتریکی و الکترونیکی
  • نصب، آزمایش و تنظیم دستگاه‌های کنترل ایمنی برای عملکرد مؤثر
  • مراقبت از خرابی‌های الکتریکی یا مکانیکی سیستم آسانسور
  •  تعمیر یا تعویض قطعات آسانسور
  • تجهیزات تست با متر و گیج
  • روغن کاری و گریس کاری قطعات متحرک آسانسور
  • اجرای برنامه‌های نگهداری پیشگیرانه
  • اطمینان از تمیز بودن تجهیزات آسانسور

وظایف دیگر تکنسین‌های آسانسور این است که به طور مرتب تجهیزات آسانسور را آزمایش کنند تا مطمئن شوند که کارآمد است. آن‌ها همچنین با استفاده از ابزارهای تشخیصی مانند ولت متر و آمپرمتر، مشکلات الکتریکی را برطرف می‌کنند. همچنین تکنسین‌های آسانسور مسئول اطمینان از مطابقت ماشین آلات آسانسور با قوانین ایمنی ساختمان و مقررات ایمنی تجهیزات هستند. با استفاده از تجهیزات و ابزارهای مختلف، تکنسین آسانسور اغلب مجبور به تعویض کابل‌ها و درب‌های آسانسور می‌شود. برخی از تکنسین‌های آسانسور روی آسانسورهای کابلی یا روی آسانسورهایی کار می‌کنند که کابین روی یک پیستون هیدرولیک پمپ می‌شود. برخی تعمیر و نگهداری پله برقی، تعمیر موتورها و سیم کشی برق را انجام می‌دهند.

تکنسین‌های آسانسور به چه مهارت‌هایی نیاز دارند؟

تکنسین‌های آسانسور به چه مهارت‌های نرمی نیاز دارند؟

علاوه بر آموزش و داشتن مجوز، آشنایی با مهارت‌های نرمی مانند  ویژگی‌های شخصی، توانایی‌های ارتباطی و مهارت‌های مردمی که افراد از طریق تجربیات زندگی یاد می‌گیرند بسیار مهم هستند. همچنین یک تکنسین آسانسور برای موفقیت در شغل خود باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • قدرت بدنی و استقامت: به عنوان یک تکنسین آسانسور، باید بتوانید تجهیزات سنگین را بلند کنید و کارهای طاقت فرسا را ​​برای مدت زمان طولانی انجام دهید.
  • جزئیات گرا: این توانایی به شما امکان می‌دهد برنامه‌های تعمیر و نگهداری را پیگیری کنید.
  • مهارت‌های عیب یابی‌: شما باید دلایل و علت مشکلات را تعیین کنید.
  • تفکر انتقادی: قبل از اینکه بتوانید برخی از مشکلات را برطرف کنید، باید راه‌حل‌های جایگزین را شناسایی و مقایسه کنید.

چگونه یک تکنسین آسانسور شویم؟

برای آماده شدن برای کار در این شغل، باید یک دوره کارآموزی چهار ساله را بگذرانید که شامل ۱۴۴ ساعت آموزش فنی و ۲۰۰۰ ساعت آموزش در حین کار است. در این دوره‌ کارآموزی شما در مورد الکترونیک، ریاضیات، فیزیک، ایمنی و نحوه خواندن نقشه‌ها مطالب مهمی یاد خواهید گرفت. دوره‌های کارآموزی، که معمولاً توسط اتحادیه‌ها و پیمانکاران حمایت می‌شود، برای فارغ التحصیلان دبیرستان یا کسانی که دیپلم دارند آزاد است. متقاضیان باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند و از نظر فیزیکی توانایی انجام کار را داشته باشند. قبل از پذیرش، شما باید آزمون‌های ریاضی، خواندن و استعداد مکانیک را بگذرانید. شرکت در کلاس‌های ریاضی و طراحی مکانیک در دبیرستان می‌تواند به آمادگی شما کمک کند. تکنسین‌های آسانسور برای شروع فعالیت خود نیاز به گرفتن مجوز دارند. اگرچه گرفتن مجوز الزامی نیست، اما برخی از افرادی که در این زمینه کار می‌کنند، مجوز دریافت می‌کنند. معمولا دریافت مجوز می‌تواند برای شرکت‌ها و کارفرمایان جذاب‌تر باشد و آن‌ها را ترغیب کند که شما را زودتر استخدام کنند، زیرا مجوز نشان می‌دهد که توانسته‌اید استانداردهای خاصی را انجام دهید.

محل کار مکانیک آسانسور چگونه است؟

محل کار مکانیک آسانسور چگونه است؟

مکانیک آسانسور توسط سازندگان آسانسور و شرکت‌های نصب و نگهداری آسانسور استخدام می‌شود. آن‌ها ممکن است به صورت تیمی یا به تنهایی کار کنند. یک نصب یا تعمیر اساسی مستلزم کار تیمی است در حالی که فرد به تنهایی می‌تواند آسانسور را عیب یابی کند و از مشکلات آن با خبر شود. ساعات کاری استاندارد برای یک تکنسین آسانسور هفته‌ای ۴۰ ساعت است، اما گاهی اوقات ممکن است نیاز به اضافه کاری نیز داشته باشند. اگر شخصی در تعمیر و نگهداری آسانسور کار می‌کند، ممکن است از او خواسته شود که برای مدت زمان معینی به صورت ۲۴ ساعته در دسترس باشد. کار نصب آسانسور در داخل ساختمان باید بوسیله یک تکنسین آسانسور و با کمک تیمی از دیگر متخصصان ساخت و ساز انجام شود. اکثر تکنسین‌های آسانسور در ساختمان‌های چند طبقه کار می‌کنند.

پیوند های اشتراک گذاری پست

گفتگو کنید

1 نظر

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه