آسانسور هیدرولیک

نقشه آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیکی، به معنای واقعی کلمه یکی از پایه‌های اصلی تمام محیط‌های تجاری امروز محسوب می‌شوند. اگر بخواهیم کمی کلی‌تر صحبت کنیم، به طور کلی در تمام ساختمان‌هایی که تعداد طبقات آنها بیش از ۴ طبقه است و یا به بیان دیگر، در تمام ساختمان‌هایی که تا حداکثر ۶ طبقه ارتفاع دارند، از آسانسورهای هیدرولیکی استفاده می‌شود. درباره آسانسورهای هیدرولیکی، باید اضافه کرد که در مقایسه با دیگر سیستم‌های کششی، به ماشین آلات بالابر زیادی نیاز ندارند.

نقشه دقیق طراحی آسانسور هیدرولیک
نقشه دقیق طراحی آسانسور هیدرولیک
نقشه آسانسور هیدرولیک
نقشه آسانسور هیدرولیک

امروزه از سیستم‌های هیدرولیکی در بخشهای زیادی استفاده می‌کنند، برای مثال، سیستم ترمز اتومبیل‌ها گرفته تا لیفتراک و همچنین دستگاه‌های پرس گرفته تا پمپ‌ها همگی آنها از سیستم هیدرولیکی استفاده می‌کنند. در واقع می‌توان گفت: همه سیستم‌ها، از یک اصل اساسی یکسان استفاده می‌کنند و آسانسورهای هیدرولیکی نیز تفاوتی ندارند.

نقشه آسانسور هیدرولیک
نقشه آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیک چیست؟

آسانسورهای هیدرولیکی سیستمی کاملاً شناخته شده هستند که در صدها آسانسور در سراسر دنیا (در کنار سیستم های کششی) و همچنین مقدار زیادی ماشین آلات و تجهیزات با استفاده از همین اصول استفاده می شود.

معمولاً آسانسور هیدرولیکی دارای یک اتاق ماشین است که در آن پمپ، مایع و موتور قرار می‌گیرند، بنابراین ممکن است فضایی بیشتری از حد انتظار داشته باشید. بنابراین می‌توانید  آسانسور بدون موتورخانه MRL را که عموماً ماشین آلات و غیره را در داخل شافت قرار می‌دهند، با توجه به بخش راهنمایی که در پشت آسانسور موجود است تهیه کنید و آنها را به گزینه کمتری در فضای مجازی تبدیل کنید.

شیوه کار آسانسور هیدرولیک:

پمپ مایعات را از مخزن به داخل لوله منتهی به سیلندر منتقل می‌کند. با باز شدن شیر، مایع تحت فشار مسیر کمترین مقاومت را طی می‌کند و به مخزن سیال برمی‌گردد. اما وقتی شیر بسته است، مایع تحت فشار جایی ندارد جز رفتن به سیلندر. با جمع شدن مایعات در سیلندر، پیستون را به سمت بالا هل داده و کابین آسانسور را بلند می‌کند.

وقتی ماشین به کف صحیح نزدیک می‌شود، سیستم کنترل سیگنالی را به موتور الکتریکی ارسال می‌کند تا پمپ به تدریج خاموش شود. با خاموش شدن پمپ، دیگر حرکتی به داخل سیلندر جریان پیدا نمی‌کند، اما نیروی سیالی که از قبل در سیلندر است، نمی‌تواند فرار کند (نمی‌تواند از طریق پمپ به عقب جریان یابد و شیر هنوز بسته است). پیستون روی مایع قرار می‌گیرد و ماشین در همانجایی که هست باقی می‌ماند.

برای پایین آمدن، سیستم کنترل آسانسور سیگنالی را به سوپاپ ارسال می‌کند. سوپاپ توسط یک سوئیچ شیر برقی پایه به صورت الکتریکی کار می‌کند. هنگامی که سلونوئید شیر را باز می‌کند، مایعی که در سیلندر جمع شده است می‌تواند به داخل مخزن مایع خارج شود. وزن سیستم حرکتی (ماشین) و محموله روی پیستون فشار می‌آورد و همین امر مایع را به داخل مخزن سوق می‌دهد. بخش حرکتی کم کم به سمت پایین می‌آید. برای متوقف کردن ماشین در یک طبقه پایینی، سیستم کنترل دوباره شیر را به همان صورت گفته شده می‌بندد.

به بیان دیگر اگر بخواهیم چگونگی کار آسانسورهای هیدرولیک راخلاصه بازگو کنیم باید بگوییم:

آسانسورهای هیدرولیک بر اساس یک اصل اساسی کار می‌کنند: برای بالا رفتن، یک پمپ روغن را به داخل سیلندر هل می‌دهد و پیستون را (که ماشین بالابر را هل می‌دهد) به سمت بالا به حرکت در می‌آورد. برای پایین رفتن، دریچه باز می‌شود و روغن اجازه می‌یابد دوباره به داخل مخزن برود و با استفاده از نیروی جاذبه واگن بالابر به عقب رانده می‌شود.

با بسته شدن شیر، روغن فقط می‌تواند از مخزن به داخل سیلندر برود. وقتی شیر باز است، روغن فقط می‌تواند از سیلندر به داخل مخزن برود.

کنترل های موجود در کابین آسانسور باعث کار پمپ می شود و روغن را به حرکت در می‌آورد. با رسیدن به کف، پمپ خاموش می‌شود و بالابر در بالای پیستون قرار می‌گیرد و روغن آن را در سیلندر گیر می‌اندازد.

موقعیت، اندازه و عملکرد سیلندر می‌تواند یکی از دو گزینه “خالی” یا “بدون سوراخ” باشد.

اجزای آسانسور هیدرولیک

اجزای اصلی آسانسور هیدرولیک عبارتند از:

  • پیستون درون یک سیلندر (قوچ نامیده می شود)
  • مخزن یا مخزن روغن.
  • پمپ.
  • موتور (برای رانندگی پمپ)
  • شیر فلکه
  • آسانسورهای هیدرولیک به طور کلی دو نوع دارد، که عبارت‌اند از:
  • آسانسور هیدرولیک سوراخ‌دار (هولد)
  • آسانسور هیدرولیک بدون سوراخ

آسانسور هیدرولیکی سوراخ دار (هولد) چیست؟

آسانسور هیدرولیکی سوراخ دار، در واقع همان آسانسور هیدرولیکی معمولی است. منظور از “Holed Hydraulic” سوراخ مورد نیاز در کف برای آسانسور است. استوانه‌ای که پیستون را محاصره می‌کند و ماشین بالابر را هل می‌دهد و حرکت به داخل زمین گسترش می‌یابد. مسافتی که امتداد دارد برابر است با مسافتی که ماشین بالابر می‌تواند به سمت بالا طی کند.

آسانسور هیدرولیکی بدون سوراخ چیست؟

آسانسور هیدرولیکی بدون سوراخ یعنی آسانسوری که نیاز به گودال عمیق برای سیلندر ندارد. پیستون ها عملکرد مستقیمی دارند و در راستای گوشه‌های پایینی واگن آسانسور، بر روی کف گودال نصب می‌شوند. این سیستم در واقع مانند یک جک کار می‌کند و حداکثر حرکت آن به حدود ۲۰-۳۰ متر محدود می‌شود. استفاده از این نوع  آسانسور هیدرولیک رایج نیست، از این نوع آسانسور در مکان‌هایی که فضا محدود است و سفر آسانسور کم و کوتاه است استفاده می‌شود.

مزایای آسانسور هیدرولیک

برای ساختمان‌های تجاری با فضایی کم و یا متوسط بهترین گزینه هستند.

هم برای مسافر و هم برای جابجایی بار قابل استفاده می‌باشد.

در این نوع آسانسور میتوان در بخش جلویی، عقب و یا جوانب، ورودی (در) ایجاد کرد.

دارای انعطاف‌پذیری بالا در طراحی برای مطابقت با هر نوع برنامه‌ای است.

سازگار با محیط زیست است و در آن از روغن هیدرولیک مجاز و سازگار با محیط زیست استفاده شده است.

جوانب مثبت و منفی آسانسورهای هیدرولیک

هنگام انتخاب و خرید آسانسور هیدرولیک، بد نیست، مزایا و محدودیت‌های مربوط به نیازهای خود را در نظر بگیرید. به طور کلی محیط های مختلف، ارتفاع سفر، سطح استفاده و فضای موجود می‌تواند یک عامل تعیین کننده باشد.

جنبه‌های مثبت آسانسور هیدرولیک چیست ؟

در آسانسور هیدرولیک، برای قرار دادن ماشین آلات (بخش بالابرهای کششی) به فضای بالای شافت نیازی نخواهید داشت. این سیستم همچنین توسط کف یا گودال نیز پشتیبانی می‌شود بنابراین نیازی به هیچ نوع تقویت کننده‌ای وجود ندارد.

وضعیت “قطره قطره” کلاسیک در آسانسور هیدرولیکی اتفاق نمی‌افتد زیرا هیچ سیستم کابلی وجود ندارد و هرچند که این امر در واقعیت اغلب اتفاق نمی‌افتد اما اگر هم سیستم آسانسور هیدرولیک خراب شود، آسانسور فقط با سرعتی که روغن می‌تواند از سیستم نشت کند، پایین می‌آید.

همچنین باید اشاره کرد که آسانسورهای هیدرولیکی ارزان‌تر از آسانسورهای کششی یا کایلی هستند، بنابراین اگر بودجه امری مهم باشد، این گزینه می‌تواند به تصمیم گیری کمک کند.

جنبه‌های منفی آسانسور هیدرولیک چیست ؟

در آسانسورهای هیدرولیک عموماً مهم این است که مسافت را طی کنید و سرعت، چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد، به همین خاطر سیستم حرکتی آسانسورهای هیدرولیکی بسیار کند است (حداکثر ۱ متر در ثانیه)، که این موضوع ممکن است در ساختمان‌های ۶ تا ۸ طبقه امری زننده باشد. همچنین آسانسورهای هیدرولیک، نیاز به فضای زیر زمینی بیشتری برای قرار دادن سیلندر دارند.

فضای مورد نیاز برای اتاق ماشین آلات و گودال روغن در صورت لزوم ممکن است در همه ساختمان‌ها مناسب نباشد، به خصوص در مواردی که فضای کف بسیار مناسب است. گودبرداری برای سیستم‌ آسانسورهای هیدرولیکی سوراخ‌دار می‌تواند به معنای گودبرداری بسیار عمیق زمین باشد که شاید همیشه ممکن نباشد.

سیستم‌های هیدرولیک به روغن متکی هستند که در دماهای مختلف عملکرد متفاوتی دارد (در دماهای بالاتر روغن نازک می‌شود) بنابراین مهم است که حتماً سیستم آسانسور هیدرولیکی خوب باشد، زیرا این موضوع می‌تواند به تعادل این اثر کمک کند.

مانند هر مایع دیگری، روغن آسانسورهای هیدرولیک می‌تواند از سیستم نشت کند که این موضوع در صورت وقئع می‌تواند مشکلات بزرگی ایجاد کند. این اتفاق معمولاً برای آسانسور‌های هیدرولیک با سیستم‌های جدید رخ نمی‌دهد اما در این مورد، چگونگی نگهداری آسانسور به طور صحیح از اهمیت بالایی برخوردار است.

در آخر، اگر به دنبال کسب رتبه‌های BREEAM یا بهره‌وری بالای انرژی هستید، آسانسورهای هیدرولیک نسبت به انواع دیگر آسانسورها کم مصرف ترند. قدرت مورد نیاز برای بالا بردن واگن بالابر آسانسور در آسانسورهای هیدرولیک زیاد است، زیرا روغن است که نقش بسیار مهم در کارایی این آسانسورها دارد و روغن است که تمام کارهای لازم برای مبارزه با جاذبه را انجام می‌دهد. در صورتی که در آسانسورهای کششی، از وزنه تعادل استفاده می‌شود، بنابراین به انرژی کمتری نیاز دارند.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه