لیست خطاهای تابلو فرمان آسانسور؛ بررسی مهمترین کدهای آسانسور

لیست خطاهای تابلو فرمان آسانسور؛ بررسی مهمترین کدهای آسانسور

آسانسورها به عنوان سیستم های برقی پر استفاده در طول دوره های مختلف نیاز به تعمیرات و سرویس دارند تا بتوانند عملکرد خوبی داشته باشند. روش های مختلفی برای عیب یابی آسانسور وجود دارد که بررسی کدهای آسانسور از طریق ال سی دی بُرد اصلی تابلو فرمان استانداردترین روش است. برای رفع خطای آسانسور و پیغام های تابلو فرمان آسانسور باید به موتورخانه یا اتاق آسانسور مراجعه کرد. با این مقاله همراه باشید تا با لیست خطاهای تابلو فرمان آسانسور آشنا شوید.

لیست خطاهای تابلو فرمان آسانسور

خطاها و پیغام های تابلوفرمان آسانسور
خطاها و پیغام های تابلوفرمان آسانسور

زمانی که آسانسور با مشکلی مواجه می شود تابلو فرمان آن خطا را به صورت کد خطاهای آسانسور بر روی ال سی دی خود نمایش می دهد که این امر در جهت پیشگیری از ایجاد مشکل جدی در آسانسور و عیب یابی آن بسیار مؤثر است. همان طور که گفتیم کدهای خطای آسانسور در هر تابلو فرمان با تابلو فرمان دیگر تفاوت دارد و هر تابلو فرمانی می تواند کدهای خطای مخصوصی داشته باشد. اما در اینجا مهم ترین کدهای آسانسور را به صورت لیست خطاهای تابلو فرمان آسانسور ارائه می کنیم.

کد خطا

شرح خطا

خطای DOOR IS OPEN ۴۰۱- FL G MU۰۱ MD۰۱

علت این نوع کد آسانسور می‌تواند مربوط به قطع شدن کنتاکت دو شاخه درب طبقات و قطعی در سوئیچ‌های قارچی ته چاه و گاورنر بالا و پایین و سوئیچ‌های قسمت بالا و پایین باشد.

خطای SAFTY_/_EO ۴۲۰- FL ۳ MU۰۸ MD۰۸

این خطا به سه دلیل رخ می‌دهد: یکی قطع شدن یکی از سوئیچ‌های سمت بالا و پایین و قارچی ته چاه و گاورنر بالا و پایین، دیگری خراب شدن فیوز ۱۱۰ ولت و متصل نبودن کنتاکت دو شاخه درب آسانسور.

خطای OPENING ERROR E۸- FL ۳ MU۰۷ MD۰۷

این خطا می‌تواند به دو دلیل ایجاد شود: یکی ضعیف شدن موتور که توان باز کردن کمان درب را ندارد و دیگری به هم چسبیده شدن لته‌های کابین به کف که مانع باز و بسته شدن درب شده‌اند.

خطای DOOR OPEN- FL ۶ MU۱۳ MD۱۳

طولانی شدن زمان باز شدن درب آسانسور یا قرار نگرفتن دو شاخه یکی از درب‌ها در محل خود.

کد خطا error Main

غیر عادی فعال یا غیر فعال شدن همه ورودی‌ها.

کد خطا ۷۱ on Error

قطع مدار ایمنی از نقطه ۷۱ هنگام حرکت آسانسور.

کد خطا ۶۶ on Error

قطع مدار ایمنی از نقطه ۶۶ موقع حرکت آسانسور.

کد خطا ۶۸ on Error

قطع مدار ایمنی از نقطه ۶۸ زمان حرکت آسانسور که به دلیل خطای Fault External ناشی از عوامل خارجی به وجود می‌آید.

کد خطا Error Contactor

مشکل در تیغه کمکی کنتاکتورها.

کد خطا Error FTO

فعال شدن سنسور حرارتی موتور در اثر داغ شدن موتور.

کد خطا Error Crv&Mrv

فعال شدن هم‌زمان رویزیون‌های کابین و تابلو.

کد خطا Error Travel

مربوط به حرکت آسانسور.

کد خطا Error Ca1 & Can

فعال شدن هم‌زمان سنسورهای اضطراری دورانداز.

کد خطا Direction Fault

اشتباه در اتصال -Can و Ca1.

کد خطا Fault Bypass Safety

پل شدن مدار ایمنی.

کد خطا Closing Time out

طولانی شدن زمان بسته شدن درب.

کد خطا Error Load Over

ظرفیت بیش از حد مجاز کابین.

کد خطا Error Fatal

نامعتبر شدن پارامترها در حافظه سیستم.

خطاها و پیغام های تابلوفرمان آسانسور

در ساختار آسانسور قطعات و تجهیزات پیچیده و فراوانی به کار رفته که برای شناسایی کدهای آسانسور و عیب یابی آن هنگام ایجاد خطاهای تابلو فرمان باید شخص تعمیرکار با عملکرد و وظیفه هر یک آشنا باشد. یکی از تجهیزات مهم آسانسور، تابلو فرمان است که در انواع مختلفی توسط شرکت های گوناگون ساخته می شوند و خطایابی در آن ها با یکدیگر تفاوت دارد. تمام قطعات آسانسور به تابلو فرمان متصل هستند و وظیفه این تجهیز کنترل تمام قطعات است.

بر روی تابلو فرمان یک lcd وجود دارد که توسط آن کدهای آسانسور نمایش داده می شود. ال سی دی تابلو فرمان معمولا کوچک بوده و کدهای آسانسور روی آن به شکل کدهای عددی یا خلاصه متنی قابل مشاهده است. همچنین این کدهای خطا در دفترچه راهنمای هر تابلو فرمان درج شده ولی در برخی موارد پیدا کردن این کدها از روی آن مشکل است. گاهی خطاها و پیغام های تابلو فرمان آسانسور با علت اصلی خطا تفاوت دارد که برای حل آن بایستی از متخصصان شرکت سازنده آن تابلو فرمان کمک گرفت. در صورتی که به امور فنی آسانسور آشنا نیستید و تجربه ای در این زمینه ندارید بهتر است از دستکاری خودسرانه آسانسور خودداری کنید.

خطای تراول تایم در آسانسور

آسانسور نوعی ماشین الکترومکانیکی است و مانند تمام وسایل مشابه احتمال خرابی دارد. به منظور رفع مشکلات و خرابی‌های این وسیله ابتدا باید آن را عیب‌یابی کرد و سپس برای برطرف کردن مشکل اقدام کرد. یکی از روش‌های عیب‌یابی آسانسورها که روش استاندارد انجام این کار هم هست، بررسی کدهایی است که از طریق برد LCD روی تابلو فرمان آسانسور نمایش داده می‌شوند. این فرمان‌ها علت دقیق خرابی آسانسور را مشخص می‌کنند تا رفع خطا راحت‌تر و سریع‌تر انجام شود.

یکی از خطاهایی که گهگاهی روی تابلو فرمان آسانسورها بروز می‌کند و نشان از خرابی در یکی از قطعات آن دارد، Travel Error است. این خطا که با عنوان خطای تراول تایم در آسانسور هم شناخته می‌شود به معنی کند شدن حرکت آسانسور است که در صورت بروز آن، آسانسور در هر جایی که باشد، متوقف می‌شود.

علت بروز خطای تراول تایم

در حالت عادی حرکت آسانسور از پایین‌ترین بخش تا بالاترین طبقه با سرعتی نرمال و طی زمانی مشخص انجام می‌شود. در طول حرکت آسانسور موتور آن فعال است و آسانسور را به بالا یا پایین می‌کشد. اگر در حین حرکت، کابین در نقطه‌ای از مسیر گیر کند یا سرعت آن از حد نرمال کمتر شود تا جایی که زمان رسیدن آسانسور به طبقه مورد نظر از زمان تعریف شده برای آن بیشتر شود، موتور به طور خودکار متوقف شده و آسانسور در هر جایی که باشد گیر می‌کند.

 در اصطلاح به این مشکل خطای تراول تایم در آسانسور یا پایان زمان سفر گفته می‌شود. طبق استاندارد تراول تایم یا زمان حرکت آسانسور نباید بیشتر از ۴۵ ثانیه باشد و در صورتی که مدت زمان حرکت بیشتر شود، تابلو فرمان آسانسور تشخیص خطا داده و موتور را متوقف می‌کند. قطع شدن آسانسور در زمان بروز خطای تراول تایم به منظور جلوگیری از درجا کار کردن موتور و آسیب به ان اتفاق می‌افتد. این خطا گاهی به دلیل تغییر در وضعیت سنسورهای حرکتی یا باز نشدن ترمز هم اتفاق می‌افتد بنابراین تشخیص دقیق آن مهم‌ترین موضوع در رفع و حل مشکل مربوط به آن است. در صورت بروز این خطا فورا با سرویس‌کار مخصوص آسانسور خود یا شرکت پشتیبان تماس بگیرید و تا حد امکان از تعمیر به صورت شخصی خودداری کنید.

کاربرد دکمه ریست در آسانسور چیست؟

کاربرد دکمه ریست در آسانسور چیست؟
کاربرد دکمه ریست در آسانسور چیست؟

معمولا در دستگاه های مختلف دکمه ریست تعبیه شده که یکی از ابزارهای کاربردی برای رفع مشکلات احتمالی و رایج در آن دستگاه ها است. دکمه ریست در آسانسور نیز بسیار کاربردی بوده و توسط تابلو فرمان آسانسور می توان این سیستم را ریست کرد. برای این کار باید مدار تغذیه تابلو فرمان آسانسور را قطع و وصل نمود معمولا برای ریست کردن آسانسور کلید مشکی روی تابلو سه فاز را باید چرخاند تا از حالت یک به صفر تغییر یابد و بعد از یک دقیقه دوباره آن را به حالت یک برگرداند. با زدن دکمه ریست دوباره برنامه های درایو کنترل حرکت و برد اصلی بارگذاری می شوند در این صورت چنانچه مشکل بوجود آمده نرم افزاری باشد عمل ریست می تواند آن را به حالت نرمال برگرداند. اما اگر همچنان بعد از ریست آسانسور مشکل پابرجا بود باید با شرکت های معتبر فعال در زمینه آسانسور تماس بگیرید.

جمع بندی

تابلو فرمان آسانسور از قطعات مهم و اصلی آسانسور است که تجهیزات دیگری مانند تابلو برق سه فاز، جعبه رویزیون، موتور درب کابین، دورانداز ها و کلید ها به آن متصل اند و وظیفه کنترل همه آن ها بر عهده این تجهیز است. برای عیب یابی آسانسور باید کدهای آسانسور را از طریق ال سی دی تابلو فرمان مشاهده کرد. خطاها و پیغام های تابلو فرمان آسانسور بسیاز زیاد اند و افرادی که کار تعمیر آسانسور را انجام می دهند باید به درستی این خطاهای آسانسور و مسیر رفع آن ها را بدانند. در این مقاله برای شناخت بیشتر کدهای آسانسور لیست خطاهای تابلو فرمان آسانسور را به صورت خلاصه بیان کردیم.

پیوند های اشتراک گذاری پست

گفتگو کنید

13 نظر

    1. سلام لطفا به تیتر لیست خطاهای تابلو فرمان آسانسور مراجعه کنید اونجا دربارش صحبت شده جواب سوالتون رو می گیرید.

  1. سلام برای رفع خطای ۲۴چه باید کنیم و‌سرویس کار میگه باید با نمایندگی تماس بگیرید ممنون از راهنماییتان

  2. تابلوبرق آسانسور آسان بهبر دارم .
    خیلی اذیتم میکنه . از سازندگان محترم تقاضای کمک دارم .
    ممنونم .

  3. درود
    تابلو خطای«اتمام زمان حرکت اسانسور»زده
    و حرکت نمیکنه
    مشکل چی میتونه باشه و چطوری رفع عیب بشه چون سرویسکار فعلا در دسترس نیست
    ممنونم

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه