آسانسور برج خلیفه

همه چیز درباره آسانسور برج خلیفه + سرعت + عکس و فیلم

برج خلیفه یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری دبی و بلندترین برج جهان است. این برج در سال ۲۰۱۰ به بهره‌برداری رسید و هرساله گردشگران زیادی از سراسر جهان برای بازدید به این برج می‌روند. برج خلیفه ابتدا برج دبی نام داشت و بعدها به‌افتخار شیخ زاید حاکم دبی به برج خلیفه تغییر نام داد.

این برج بزرگ و باشکوه شش رکورد جهانی را در اختیار خود دارد. بلندترین سازه جهان، بیشترین طبقات، بالاترین رصدخانه روباز در جهان و  بیشترین مسافت طی شده با آسانسور از رکوردهای این سازه است. این برج دارای رستوران، هتل، بخش اداری و جاذبه‌های گردشگری است.

برج خلیفه ۸۲۸ متر ارتفاع و ۲۰۰ طبقه داشته و ۱۶۰ طبقه از آن قابل سکونت است. یکی از چالش‌های اصلی برج‌های بلند آسانسور آن است. بالابری که با سرعت بالا، حداکثر ایمنی و بدون لرزش مسافران را جابه‌جا کند.

ویژگی‌های مهم آسانسور برج دبی

 آسانسور برج خلیفه سومین آسانسور سریع جهان است. البته این آسانسور در بین آسانسورهای دوطبقه جهان رتبه اول را دارد و مسافران آن می‌توانند مسافت ۵۰۴ متری را در کمترین زمان ممکن طی کرده و در مرتفع‌ترین ایستگاه جهان یعنی ۶۳۸ متر بالاتر از سطح زمین از آن خارج شوند.

برج خلیفه دبی درمجموع دارای ۵۷ آسانسور و ۸ پله‌برقی است که بازدیدکنندگان و ساکنان برج را به طبقات بالا منتقل می‌کند. در بالای این برج یک رصدخانه بزرگ ساخته‌شده و دو آسانسور دوطبقه مسافران را باری بازدید به رصدخانه می‌برد.

حتما مشاهده کنید: آسانسور ساختمان

سرعت آسانسور برج خلیفه دبی چقدر است؟

سرعت آسانسور برج خلیفه دبی ۳۶ کیلومتر در ساعت، ۶۰۰ متر در دقیقه یا ۱۰ متر بر ثانیه است و مسافران را در ۵۵ ثانیه به بالاترین قسمت برج می‌رساند. این سرعت شگفت‌انگیز آن را یکی از سریع ترین آسانسورهای جهان تبدیل کرده است.

آسانسور خدماتی و آتش‌نشانی این برج نیز ۵۵۰۰ کیلوگرم ظرفیت داشته و بزرگ‌ترین در نوع خود است.

 هزینه ساخت آسانسور برج خلیفه حدوداً چقدر شد؟

قرارداد ساخت آسانسور برج خلیفه دبی در سال ۲۰۰۵ بسته شد. شرکت آسانسورسازی اوتیس مبلغ ۳۶ میلیون دلار آمریکا (۱۳۲.۲ میلیون درهم) برای کار بر روی برج خلیفه دریافت کرده است.

آسانسورهای برج خلیفه از نوع پانوراما و چندبعدی است. داخل کابین آسانسور مانیتورهایی تعبیه‌شده و در طول مسیر پیام‌های تبلیغاتی برای مسافران پخش می‌شود.

همچنین امکان انتخاب زبان برای اعلام طبقات، برای بازدیدکنندگان وجود دارد.

سیستم آسانسور برج خلیفه
سیستم آسانسور برج خلیفه

آسانسور برج خلیفه ازچه نوعی است؟

سیستم آسانسور برج خلیفه از نوع کششی گیربکس دار است. البته از فناوری هیدرولیک هم در آن استفاده شده است. همچنین آسانسور خدمت‌رسانی برج خلیفه برای مواقع اضطراری و حریق طراحی شده است. این آسانسور ۵۵۰۰ کیلوگرم ظرفیت داشته و بزرگ‌ترین آسانسور اضطراری در جهان است.

۲۴ مورد از این آسانسورها بدون ماشین‌آلات و از نوع MRL Gen2 بوده که با طراحی داخلی و فناوری پیشرفته ساخته شده‌اند. دو آسانسور رصدخانه دوطبقه هستند و می‌توانند ۱۲ تا ۱۴ نفر را حمل کنند. سیستم ایمنی آسانسور امکان تخلیه مسافران در هنگام خطر و آتش‌سوزی را فراهم کرده است.

حتما مشاهده کنید: آسانسور MRL چیست؟

شرکت سازنده آسانسور برج چه شرکتی است؟

شرکت سازنده آسانسور برج خلیفه شرکت مشهور آسانسورسازی اتیس (OTIS) است. این آسانسورها از نوع روملس نسل ۲ بوده و با آخرین فناوری‌های روز دنیا طراحی و ساخته شده‌اند.

کابل‌های آن از فیبر نوری و چندین جفت کابل ارتباطی محافظ و هادی برق ساخته‌شده و ایمنی آن را دوچندان کرده است.

در ساخت این آسانسور از سیم بکسل فولادی باکیفیت بالا و قطر ۱۰ میلی‌متر استفاده شده که طول آن‌ها ۵۰۰ متر است. برای استحکام و ایمنی بیشتر از ۱۲ رشته سیم برای هر کابین استفاده شده است. ظرفیت هر آسانسور بین ۱۲ تا ۵۵ نفر است.

داخل آسانسور برج خلیفه
داخل آسانسور برج خلیفه

 آیا امکان دارد آسانسور برج خلیفه سقوط کند؟

آسانسور برج خلیفه با ایمنی بالا طراحی شده است و هیچ‌گونه خطری مسافران آن را تهدید نمی‌کند. این آسانسور دارای سیستم ترمز اضطراری است و در مواقعی مانند قطع برق یا خرابی مکانیکی به‌صورت خودکار آن را متوقف می‌کند.

از دیگر موارد ایمنی که در ساخت آسانسور برج دبی به‌کاررفته است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از مواد نسوز: گروه سازنده این آسانسور برای ایمنی بیشتر مسافران در زمان آتش‌سوزی مواد داخل کابین و چاهک را از مواد نسوز ساخته‌اند.
  • سیستم کنترل پیشرفته: آسانسور برج دارای سیستم هوشمند کنترل است و هرگونه نقص یا خرابی خیلی سریع به تکنسین آسانسور اطلاع داده می‌شود.
  • سنسور ایمنی: سنسورهای ایمنی تعبیه‌شده در چاهک در صورت شناسایی هرگونه مانع، آسانسور را متوقف می‌کند.
  • سیستم برق پشتیبان: این سیستم باعث می‌شود آسانسور در هنگام قطع برق و در حالت اضطراری به حرکت خود ادامه بدهد.
  • داخل آسانسور برج سیستم تهویه مطبوع ویژه‌ای قرار دارد و هوای داخل کابین را همیشه خنک و مطبوع نگه می‌دارد.

با توجه به فناوری‌های پیشرفته به‌کاررفته در این آسانسور به نظر می‌رسد امکان سقوط آسانسور برج دبی وجود ندارد.

حتما مشاهده کنید: آسانسور چگونه سقوط میکند؟

کلام پایانی

آسانسور برج خلیفه دبی یکی از سریع‌ترین و ایمن‌ترین آسانسورهای جهان است. برای بازدید از برج خلیفه باید بلیت تهیه‌کرده و با سوارشدن به آسانسور به طبقات ۱۲۴ تا ۱۲۵ بروید. ایمنی بالای این آسانسور امکان سقوط و هرگونه خطر دیگری را از بین برده است.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه