تعمیر آسانسور - هزینه سرویس و نگهداری آسانسور سال 1400 - نرخ نامه سرویس آسانسور ۱۴۰۰

تعمیر آسانسور – هزینه سرویس و نگهداری آسانسور سال ۱۴۰۳ – نرخ نامه سرویس آسانسور ۱۴۰۳

برای تعمیر آسانسور همانند سایر تجهیزات مکانیکی و الکتریکی نیاز به متخصص و یک فرد تاسیساتی ماهر می باشد. قطعات بسیار زیادی در ساختار آسانسور به کار رفته و وجود نقص در هریک از آن ها ممکن است سبب بروز مشکل در سایر قظعات شود. یکی از دلایل سخت بودن تعمیر آسانسور و تشخیص مشکل در آن ها، تنوع آسانسورها است.

نرخ نامه سرویس آسانسور 1403

تعمیر آسانسور در مقایسه با تعویض قطعات هزینه کمتری را به افراد استفاده کننده از آن متحمل می شود.در صورت مشاهده مشکلی در حرکت آسانسور باید نسبت به تشخیص و رفع نقص به موقع اقدام شود؛ زیرا ممکن است خرابی قسمتی از آسانسور موجب ایجاد مشکل در بخش دیگری از آن گردد و کار تعمیر آسانسور را با مشکل بیشتری مواجه کند.

سرویسکار آسانسور باید در مورد کارکرد هر قطعه از آسانسور و محل نصب آن اطلاعات کافی داشته باشد و پیوسته دانش و مهارت خود را در این زمینه بروز رسانی کند.

در ادامه در مورد هزینه سرویس و نگهداری آسانسور و نرخ نامه سرویس آسانسور در سال ۱۴۰۳ مطالب مهمی را بیان می کنیم.

هزینه سرویس ، نگهداری و تعمیر آسانسور آسانسور چگونه محاسبه می شود؟
هزینه سرویس ، نگهداری و تعمیر آسانسور آسانسور چگونه محاسبه می شود؟

هزینه سرویس، نگهداری و تعمیر آسانسور آسانسور چگونه محاسبه می شود؟

معیار محاسبه هزینه سرویس و نگهداری آسانسور در سال ۱۴۰۳ طبق نرخ نامه مصوب سندیکا آسانسوری با حداقل ۵ توقف می باشد. بنابراین هزینه تعمیر و نگهداری آسانسورهایی که دارای تعداد توقف کمتر باشند نیز با نرخ آسانسور با ۵ توقف محاسبه می شود.

هزینه نگهداری و سرویس آسانسورهایی که در شهرستان های دور از شهر اصلی و یا در اطراف آن شهر اصلی که محل دفتر مرکزی شرکت آسانسوری هستند نسبت به نرخ های اعلام شده بیشتر است. تعیین این هزینه می تواند با توافق بین کار فرما و شرکت نگهداری و سوریس و تعمیر صورت گیرد.

همه شرکت های ارائه دهنده خدمات تعمیر، نصب و سرویس آسانسور باید عضو سندیکا باشند تا مشتریان با اعتماد بیشتری بتوانند تعمیر و نصب آسانسور را به آن ها بسپارند.

نرخ نامه سرویس آسانسور توسط چه سازمان و افرادی مشخص می شود ؟
نرخ نامه سرویس آسانسور توسط چه سازمان و افرادی مشخص می شود ؟

نرخ نامه سرویس آسانسور توسط چه سازمان و افرادی مشخص می شود؟

برای نگهداری و سرویس به موقع آسانسور باید بین مدیر ساختمان و شرکت ارائه دهنده خدمات آسانسور یک قرارداد منعقد شود. محتوای این قرار داد شامل تعهدات و ضوابط خاصی بوده و به صورت سالانه است؛ طبق این قرار داد هر ماه یک نوبت سرویس آسانسور توسط شرکت پیمانکار انجام می گیرد.

در صورتی که استفاده از آسانسور و ترافیک آن زیاد باشد باید در ماه دو بار مورد تعمیر و سرویس قرار بگیرد؛ با این شرایط به مبلغ نرخ نامه حدود ۶۰ درصد افزوده می شود. در این قرار دادها شرکت سرویس و نگهداری آسانسور برای تعمیرات قطعات معیوب هیچ مسئولیتی بر عهده ندارد.

تعرفه قرارداد سرویس و نگهداری و تعمیر یک ساله آسانسور در سال ۱۴۰۳ توسط سندیکا که یک مرجع رسمی است، تعیین می شود و سپس بر مبنای این نرخ نامه باید ابتدا گروه ساختمانی مشخص گردد. نرخ نامه تعیین تعرفه سرویس و نگهداری آسانسور یک چهارچوب رسمی اس که در کارشناسی های رسمی استفاده می شود و قرار داد بر اساس این تعرفه برای سرویس آسانسور در سال ۱۴۰۳ الزامی ندارد.

این نرخنامه فقط با در نظر گرفتن شرایط مشتریان و پیمانکاران و در صورت عدم توافق یا مشخص بودن ابعاد مختلف کار می تواند به عنوان یک چهار چوب رسمی مورد استفاده قرار گیرد.

در ایران برای قراردادهای سرویس و نگهداری آسانسور و پله برقی ها به صورت سالانه نرخ نامه مصوبی از سوی سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی و خدمات وابسته ارائه می گردد، که بر طبق آن هزینه سرویس و تعمیر آسانسور به شرکت های تعمیر و نگهداری ابلاغ می شود.

از جمله عوامل مهم در تعیین هزینه تعمیر و نگهداری آسانسور می توان به نوع درب ها و تعداد درب کابین، تعداد واحد ساختمان و میزان ترافیک آسانسور اشاره کرد. در نرخ نامه سندیکا ساختمان ها به پنج گروه اصلی تقسیم می شود.

عوامل موثر بر نرخ تعمیر آسانسور

در ادامه عواملی که هزینه سرویس آسانسور را تحت تاثیر قرار می دهند را با هم بررسی می کنیم.

۱- نوع ساختمان و کاربری آن

ساختمان های مسکونی و اداری که از طبقات و واحدهای زیادی برخوردار هستند، قراردادهای طولانی مدت را برای تعمیر و سرویس آسانسور ترجیح می دهند. به این ترتیب شرکت مورد نظر باید به طور دقیق برنامه ریزی کند و آن را به تایید کارفرما برساند و بر اساس آن سرویس های دوره ای آسانسور را انجام دهد.

در اکثر مواقع مدت زمان این قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور یک سال است و بازدیدها از سوی شرکت ماهی یکبار انجام می گردد.

نکته ای که باید هنگام قرار دادن بستن توجه کنید، قیمت سرویس آسانسور و هم چنین عضو بودن شرکت مورد نظر در سندیکا می باشد، هم چنین آن ها باید از پروانه طراحی و مونتاژ از سوی وزارت صنعت و معدن وتجارت برخوردار باشند.

نوع کاربری ساختمان (یعنی این که مسکونی یا تجاری است) و هم چنین این که در ساختمان چند طبقه و چند واحد وجود دارد، همگی هزینه سرویس آسانسور ۱۴۰۳ را تعیین می کنند.

۲- تعداد توقف

بر اساس فرمولی که برای محاسبه هزینه سرویس ماهیانه آسانسور وجود دارد، حداقل ۵ توقف محسوب می شود، فرقی هم ندارد که آسانسور شما ۴ یا ۳ و یا حتی ۲ توقف بیشتری نداشته باشد.

جالب است بدانید که تعداد توقف می تواند هزینه سرویس آسانسور را بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان تغییر دهد، بنابراین عامل مهمی در تعین این هزینه به شمار می رود.

۳- عمر و میزان کارکرد آسانسور

ترافیک و میزان استفاده از آسانسور، عمر آسانسور، کیفیت قطعات، ظرفیت آسانسور و منطقه ساختمان همگی جزو عوامل و فاکتورهای تاثیرگذار در هزینه سرویس آسانسور می باشند و شرکت مورد نظر تمامی این موارد را هنگام برآورد هزینه در نظر می گیرد.

اگر درباره منطقه ساختمان خود برای محاسبه هزینه سرویس و نگهداری آسانسور نگران هستید، باید این خبر خوش را به شما بدهیم که در اکثر مناطق و محلات، شرکت های تعمیر و نگهداری آسانسور ارائه خدمت می کنند. همین مورد می تواند هزینه تمام شده نهایی را برای شما کاهش دهد.

راه های کاهش هزینه تعمیر و سرویس آسانسور

اگر هم به دنبال روش هایی برای کاهش هزینه سرویس آسانسور ۱۴۰۳ هستید، پیشنهاد می کنیم به خدمات روتین شرکت سرویس آسانسور فکر کنید. در واقع به این ترتیب درست مانند این گفته قدیمی عمل می کنید که پیشگیری بهتر از درمان است.

زمانی که برای هزینه های ناچیز و خورد مربوط به خرابی آسانسور هزینه می کنید، به طور مثال هزینه تعویض روغن آسانسور، می توانید خود را از شر هزینه های گزاف مانند هزینه های تعویض یا تعمیر موتور که بخش اصلی آسانسور محسوب می شود، خلاص کنید و حتی خطرات جانی ناشی از عدم تعمیر و سرویس به موقع آسانسور را به طور چشمگیری کاهش می دهید.

اگر از این بعد و زاویه نگاه کنید می بینید که هزینه سرویس آسانسور مطابق با یک روتین و برنامه مشخص، مبلغ چشمگیری نمی باشد.

از همه مهم تر مسئله زمان است، چرا که سرویس های ماهانه فقط صرف روغن کاری قطعات متحرک و چکاپ و بررسی بخش های مختلف می شود، از این رو به مدت زمان زیادی نیاز ندارد.

نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که هزینه تعمیر قطعات خراب از جمله موتور گیربکس، سیم بکسل ها و یا تابلو فرمان بر عهده شرکت تعمیر و سرویس آسانسور نیست و هم چنین هزینه تعویض روغن آسانسور یا تعویض قطعات و اجزا و مواردی از این قبیل، جدا از هزینه سرویس آسانسور هنگام عقد قرارداد محاسبه می شود.

هزینه سرویس آسانسور شامل چه مواردی است؟

اگر بخواهیم درباره هزینه سرویس ماهیانه آسانسور صحبت کنیم و اینکه شامل چه خدمات می شود، می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

  • روغن کاری ریل ها و بازبینی
  • آچارکشی قطعات و متعلقات
  • کنترل موتور گیربکس
  • بررسی وضعیت کابین
  • بررسی وضعیت تابلو فرمان آسانسور
  • کنترل هم سطحی طبقات
  • چک کردن رنگ و تهویه
  • کنترل و بازبینی وضعیت درب های کابین آسانسور
  • بازبینی و بررسی سیم بکسل ها
  • تست و بازبینی پاره شورت
  • Black out

نکاتی دیگر درباره محاسبه هزینه نگهداری و سرویس آسانسور سال ۱۴۰۳

  • کارفرما باید لوازم مصرفی از جمله روغن، گازوئیل، تنظیف و غیره را برای سرویسکار آسانسور خریداری و تهیه کند و این موارد شامل قرارداد نمی شود. هم چنین هزینه تعویض قطعات و یا تعمیر و دستمزد آن ها نیز باید به صورت جداگانه توسط کارفرما پرداخت شود. (درباره گارانتی، هزینه تعویض یا تعمیر قطعات آسانسور مطابق با قرارداد خرید می باشد).
  • اگر نیاز به اعزام تکنسین برای تعمیر و سرویس در ساعاتی به غیر از ساعت کاری دارید (بازه زمانی بین ۸ شب تا ۹ صبح روز بعد) باید هزینه بیشتری بپردازید، در این شرایط هزینه سرویس آسانسور در روزهای کاری ۲۰۰ هزار تومان و در تعطیلات رسمی ۲۸۰ هزار تومان بیش از مبلغ تعیین شده خواهد بود.
  • هزینه سرویس آسانسور ۱۴۰۳ برای ساختمان های که در فاصله ۲۰ کیلومتری از شرکت مبدا قرار دارند، ۲۰ درصد و برای ساختمان هایی که در فاصله ۵۰ متری قرار دارند، ۵۰ درصد و ساختمان هایی که در فاصله بیش از ۵۰ کیلومتر قرار دارند، درصد توافقی افزایش می یابد.
  • هم چنین ۱۰ درصد افزایش قیمت هزینه سرویس ماهیانه آسانسور برای آسانسورهایی که ظرفیت بیش از ۶.۱ متر بر ثانیه دارند یا آسانسورهایی که فاقد موتورخانه یا موتورخانه پایین و کنار چاه می باشند، در نظر گرفته می شود.
چه عواملی باعث خرابی آسانسور می شود؟
چه عواملی باعث خرابی آسانسور می شود؟

چه عواملی باعث خرابی آسانسور می شود؟

آسانسور یک وسیله بسیار کاربردی برای دسترسی به طبقات بالای ساختمان ها است و امروزه از این وسیله در بسیاری از آپارتمان های مسکونی نیز استفاده می شود.

اصل مهم در استفاده از آسانسور همانا رعایت قوانین و استانداردهایی است که هر فردی باید برای حفظ سلامت و جلوگیری از خرابی آسانسور باید انجام دهد. عواملی که سبب استهلاک و خرابی آسانسور شده و در نتیجه عدم رعایت قوانین و استانداردهای نگهداری از آسانسور به وجود می آید به شرح زیر است.

  1. حمل و نقل بار های سنگین مخصوصا در اسباب کشی ها
  2. فشردن مداوم پنل و ضربه زدن به آن ها
  3. نادیده گرفتن برخی لرزش های کابین
  4. وارد کردن ضربه و فشار به درب ها در حین حرت کابین
  5. توجه نکردن به خدمات سرویس و نگهداری آسانسور
  6. سهل انگاری مدیر ساختمان و استفاده کنندگان

این عوامل و بی توجهی ها سبب بروز ضررها و آسیب های جانی و مالی زیادی شده که مشکلات فراوانی برای استفاده کنندگان از آسانسور ایجاد می نمایند. راه حل جلوگیری از این مسائل، پرداخت به موقع هزینه های خدمات آسانسور و استفاده از آن طبق قوانین و استانداردهای مصوب می باشد.

وظایف شرکت های سرویس کار و تعمیر آسانسور چیست؟
وظایف شرکت های سرویس کار و تعمیر آسانسور چیست؟

وظایف شرکت های سرویس کار و تعمیر آسانسور چیست؟

شرکت های تعمیر آسانسور باید پرسنل و تعمیرکارهایی را برای انجام امور مربوط به نگهداری و سرویس آسانسور استخدام کنند که از قدرت بدنی و روحیات اخلاقی مورد تاییدی برخودار باشند. همچنین باید آموزش های لازم به آن ها داده شود تا در امور سرویس و تعمیر آسانسور مهارت های لازم را کسب کنند.

وظیفه مهم تعمیرکاران و نصابان آسانسور جمع آوری، تعویض و نصب و نگهداری انواع آسانسورها، مسیرهای متحرک، پله برقی ها و بالابرهای صندلی است. تخصص نصابان و تعمیرکاران آسانسور در زمینه تعمیر، نصب و نگهداری آسانسور است و کارگران تعمیر نگهداری باید نسبت به این متخصصان اطلاعات بیشتری در زمینه الکترونیک، هیدرولیک و برق داشته باشند. این کارگران برای عیب یابی پیچیده در آسانسورهای دارای سیستم های کنترل رایانه ای بسیار کارآمد هستند.

در ادامه به برخی از وظایف شرکت های سرویس کار و تعمیر آسانسور که توسط متخصصین این شرکت ها انجام می شود اشاره می کنیم:

یک سرویسکار آسانسور باید توانایی نصب و تعمیرات آسانسور و مسیرهای متحرک را داشته باشد.

توانایی خواندن نقشه ها را به منظور تعیین چیدمان اجزای سیستم و انتخاب تجهیزات مورد نیاز برای نصب یا تعمیر داشته باشند.

بتواند واگن‌ها و قطعات آسانسور را برای سیستم‌های مشابه جمع  آوری کند.

توانایی وصل کردن سیم برق را به پنل ها و موتورها را داشته باشد.

مهارت آزمایش تجهیزات تازه نصب شده را برای اطمینان از مطابقت با مشخصات آن دارا باشد.

بتواند عیب یابی نقص در ترمزها، موتورها، کلیدها و سیستم‌های کنترل را انجام دهد.

به منظور برداشتن و تعویض قطعات معیوب، با استفاده از بالابر، نردبان و دستگیره یا ابزار برقی توانایی باز کردن اجزای مختلف آسانسور را داشته باشد.

بتواند برای بازگشت آسانسور یا پله برقی به وضعیت سالم، قطعات معیوب را تعمیر یا جایگزین نماید.

برای مطابقت با مقررات ایمنی و کدهای ساختمانی مهارت تعمیر و نگهداری از آسانسور را داشته باشد.

باید بتواند سوابق سرویس را نگهداری کند تا در موقع خرابی دوباره آسانسور از آن ها استفاده نماید.

وظایف کارگران و تعمیرکاران آسانسور
وظایف کارگران و تعمیرکاران آسانسور

وظایف کارگران و تعمیرکاران آسانسور چیست؟

یک کارگر یا تعمیرکار برای تعمیر و نگهداری از آسانسور باید بعد از مرحله نصب آسانسور و تجهیزات آن دائما کار نگهداری و تعمیر آن را انجام دهند. کارهای چون روغن کاری قطعات متحرک، تعویض قطعات فرسوده و تنظیم تجهیزات برای عملکرد بهینه از وظایف کارگر نگهداری از آسانسور است.

همچنین به منظور عیب یابی و تعمیرات اضطراری آسانسور باید کارگران به محل اعزام شوند.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه