با پیشرفتهایی که در صنعت ساختوساز ایجاد شده است ساخت ساختمانها و برجهای عظیم سرعت بیشتری گرفته است. ساختمانهایی که مانند شهری عظیم تعداد زیادی از افراد را در خود جای دادهاند. یکی از چالشهای اصلی این ساختمانها آسانسور است. ساخت آسانسوری که بتواند افراد را در کمترین زمان ممکن به بالای برج برساند اهمیت زیادی دارد. فناوری موجود در آسانسورها به همان سرعتی که افراد را بالا میبرند در حال رشد و توسعه است.
سریعترین آسانسور جهان
آسانسورهای سریع در بسیاری از برجها مورداستفاده قرار میگیرند. یکی از سریعترین آسانسورهای جهان در برج شانگهای چین قرار دارد.
این برج رکورددار بلندترین ساختمان در چین بوده و سریعترین آسانسور جهان را دارد. رکورد جهانی گینس برای بلندترین آسانسور ساختمان نیز متعلق به برج شانگهای است. این آسانسور سریع و پیشرفته با سرعت ۷۳٫۸ کیلومتر بر ساعت حرکت میکند و به سمت بالای برج میرود.
آسانسور برج شانگهای ۱۱۸ طبقه را در ۵۵ ثانیه طی میکند. مسافران در مدتزمان سوارشدن به این آسانسور میتوانند از منظره اسکله شانگهای لذت ببرند.
این آسانسور توسط شرکت ژاپنی میتسوبیشی الکتریک ساخته شده است و فناوری بهکاررفته در ساخت کابین مانع از ایجاد هرگونه سروصدایی در آسانسور در حین حرکت میشود.
آسانسور سریع برج گوانگژو چین
رتبه دوم آسانسورهای پرسرعت جهان متعلق به برج مرکز مالی گوانگژو است که بیش از ۵۳۰ متر ارتفاع دارد. آسانسور این ساختمان نیز ساخت شرکت هیتاچی ژاپن بوده و سرعتی بالغبر ۱۲۶۰ متر در ساعت دارد. این آسانسور مسافران را در ۴۲ ثانیه از طبقه ۱ به طبقه ۹۵ میرساند.
شرکت هیتاچی برای ساخت کابین آسانسور این برج از فناوری استفادهشده در ساخت قطارهای سریعالسیر استفاده کرده است. این فناوری پیشرفته میزان سروصدای داخل کابین در حین حرکت را کاهش میدهد.
همچنین در برجهای عظیم به دلیل ارتفاع زیاد و تغییر فشار اتمسفر احتمال وارد شدن فشار به گوش و سرگیجه وجود دارد. شرکت هیتاچی برای ساخت کابین از مکانیسمی استفاده کرده است که فشار داخلی به آهستگی تغییر پیدا کند.
سریعترین آسانسور ایران
سریعترین آسانسور ایران در برج میلاد قرار دارد. این برج که بلندترین برج مخابراتی جهان است در شمال غربی شهر تهران ساخته شده است. ارتفاع این برج که بهعنوان نماد شهر تهران نیز شناخته میشود ۴۳۵ متر بوده و لقب گنبد آسمان را به خود اختصاص داده است.
این برج بلند بدون هیچگونه تکیهگاه و کابل ساخته شده و آسانسورهای پرسرعتی دارد. این آسانسورها برای انتقال بازدیدکنندگان از برج به بالا طراحی و ساخته شده است.
مشخصات آسانسورهای برج میلاد
برج میلاد ۶ آسانسور دارد که در مدت ۷ ثانیه مسافران را از لابی برج به نوک آن میرساند. آسانسورهای این برج کابین شیشهای داشته و امکان استفاده از مناظر شهری در مدت بالا رفتن وجود دارد. برج میلاد دو آسانسور ضد حریق دارد که تا نوک برج بالا میروند.
برای ساخت آسانسورها از آخرین فناوری روز دنیا استفادهشده است و ظرفیتی معادل دو هزار تا چهار هزار کیلوگرم دارند. برخلاف سیستم آسانسورهای دیگر، موتورخانه در چاه آسانسور و قسمت عمیق آن واقع شده است.
موتور آسانسور از مهمترین قسمتهای آن است و در آسانسورهای برج میلاد موتورها از شرکت آسانسورسازی شیندلر هستند. نوع موتور آسانسور برج میلاد Schindler High Rise ۷۰۰ است.
کلام پایانی
آسانسورهای پرسرعت جهان علاوه بر سرعت از ایمنی بالایی برخوردار بوده و از فناوریهای روز دنیا برای ساخت کابین و موتور آنها استفادهشده است. سریعترین آسانسور ایران در برج میلاد و سریعترین آسانسورهای جهان در آسمانخراشهای چین قرار دارند.
سرعت حرکت سریعترین آسانسور دنیا چقدر است و چقدر زمان نیاز دارد تا از طبقه همکف به بالاترین طبقه برسد؟
سریع ترین اسانسور دنیا که در برج شانگهای قرار دارد، با سرعتی معادل ۷۳.۸ کیلومتر بر ساعت (۲۰.۵ متر بر ثانیه) حرکت میکند. این آسانسور تنها در حدود ۵۳ ثانیه از طبقه همکف به بالاترین طبقه برج که در ارتفاع ۶۳۲ متری قرار دارد، میرسد.
این سرعت بالا به لطف استفاده از فناوریهای پیشرفتهای مانند موتورهای مغناطیسی و سیستمهای کنترل هوشمند امکانپذیر شده است.
نظر دهید