نصب ریل راهنمای آسانسور

نحوه نصب ریل راهنمای آسانسور چگونه است؟ راهنمای کامل

ریل راهنمای آسانسور نقشی مهم در هدایت کابین داشته و به عنوان وزنه تعادلی برای این دستگاه عمل می کند. هدایت مسیر به وسیله این قطعه باید طوری باشد که کابین به طور عمودی خود را به پایین یا بالا حرکت داده و هیچ لرزش و انحرافی در آن حس نشود. برای نصب ریل راهنمای آسانسور معمولا از براکت استفاده می کنند. راهنمای انجام آن به همراه جزئیات بیشتر را در این مطلب مشاهده خواهید کرد.

قوانین و نکات مهم در نصب ریل راهنمای آسانسور

رعایت بسیاری نکات در نصب و انجام امور تاسیسات ساختمان ضروری است و این برای ریل راهنمای آسانسور هم صدق می کند. مهم ترین مقررات جهت انجام این کار را در ادامه می بینید:

  • کابین آسانسور در مراحل نصب باید توسط ریل راهنما هدایت شود.
  • در زمان نصب ریل راهنمای آسانسور، وزنه تعادل باید توسط ریل آسانسور حرکت کند.
  • این ریل ها باید توانایی تحمل نیروهای مربوط به عمل کردن پاراشوت و نیز سیستم ترمز ایمنی آسانسور را داشته باشند.
  • ریل آسانسور باید در مقابل پیچش و انحنای مرتبط با بارهای نامتعادل مقاومت و استحکام خوبی از خود نشان دهد.
  • هنگام راه اندازی براکت های موجود برای ریل آسانسور، اثرات ناشی از نشست ساختمان یا انقباض بتن در دراز مدت را زیر نظر داشته باشید.
  • طبق قانون، جوشکاری ریل ها به هم یا جوشکاری آن ها به براکت ممنوع اعلام شده است.

حتما مشاهده کنید: بالا بردن سرعت آسانسور

انواع تجهیزات مهم برای نصب ریل راهنمای آسانسور

برای نصب ریل آسانسور از قطعات و تجهیزات کوچکی مانند لقمه ریل، براکت و موارد این چنینی استفاده می شود که هر یک وظیفه خاص خودشان را دارند.

۱- لقمه ریل آسانسور

لقمه ها اجزای مهمی در سیستم آسانسور هستند که نقش اتصال دهنده ریل به براکت را دارند. با توجه به نوع و طراحی آسانسور، این لقمه ها را از جنس های مختلفی به وجود می آورند. آن ها اجازه انبساط و انقباض طبیعی ریل ها را در هر شرایط آب و هوایی فراهم می کنند. ریل ها شاید در طی زمان مقداری منبسط یا منقبض شوند و لقمه ها امکان ایجاد تنش های جدید را به حداقل می رسانند.

نحوه نصب ریل راهنمای آسانسور
نحوه نصب ریل راهنمای آسانسور

۲- پشت بند ریل آسانسور

از اجزای مهم دیگر در ساختار آسانسور باید پشت بند ریل آن را نام برد که به عنوان متصل کننده ریل های راهنما به هم استفاده می شود. این قطعه از چند لیت فلزی با ضخامت بالا تشکیل شده که هر یک ۸ سوراخ دارد. ۴ تا از این سوراخ ها به ریل بعدی و ۴ تای دیگر به ریل حال حاضر اختصاص دارد.

افزایش استحکام و ثبات ریل های راهنما، توزیع یکپارچه وزن کابین و واگن در طول ریل ها، جذب نیروهای وارده از سوی کابین و واگن، کاهش فشار وارد بر نگهدارنده های ریل در چارچوب شافت و جلوگیری از حرکت و لرزش ریل ها را باید بخشی از وظایف پشت بند به شمار آورد که برای نصب ریل راهنمای آسانسور نیز کاربردهایی فراوانی دارد.

حتما مشاهده کنید: دستورالعمل ایمنی آسانسور

۳- براکت ریل آسانسور

از براکت برای اتصال ریل راهنما به بدنه چاه و چاهک آسانسور استفاده می شود که معمولا در دو نوع مهم براکت آبکاری شده و براکت معمولی آغشته به ضد رنگ قابل تهیه است. دقت داشته باشید که جوشکاری براکت ها ممنوع بوده و خطراتی را برای آسانسور به دنبال دارد؛ از این رو از پیچ و مهره برای وصل کردن آن ها استفاده می شود.

۴- سیم شاقول

در نهایت باید سیم شاقول را نام ببریم که نقشی پررنگ در تراز بودن ریل راهنمای آسانسور ایفا می کند. برای شاقول و تراز کردن از ابزارهای مختلفی استفاده می شود که ریسمان، تراز لیزری، سیم فلزی نازک و نخ ماهیگیری از آن ها هستند. بهتر است ابزاری را به کار ببرید که در زمان نصب ریل ها دچار پارگی یا تغییرات منفی نشود.

جمع بندی

ریل راهنما بخشی اصلی در آسانسور است که وظایف زیادی را به عهده دارد؛ بنابراین نصب ریل راهنمای آسانسور اهمیت زیادی دارد و باید از فردی متخصص و با تجربه برای انجام آن کمک بگیرید. تیم ما در هر ساعتی از شبانه روز پاسخگوی این نیاز برای آسانسور شما خواهد بود.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه