نصب درب آسانسور

راهنمای نصب درب آسانسور | آموزش گام به گام

دومین مرحله از نصب و راه اندازی آسانسورها مربوط به نصب درب طبقات آسانسور می شود. دو نوع درب آسانسور شامل درب طبقات و درب کابین وجود دارد؛ همچنین درب آسانسور در اشکال مختلف نیز ساخته می شود که متداول ترین آن ها درب آسانسور درب لولایی و درب اتوماتیک است. در این مطلب قصد داریم به آموزش نصب درب طبقات آسانسور بپردازیم.

انواع درب آسانسور

انواع درب آسانسور به دو دسته درب کابین و درب طبقات تقسیم می شود. درب کابین همراه کابین آسانسور حرکت می کند و درب طبقات درب هایی هستند که به آسانسور نصب می شوند. هر یک از این درب ها در مدل های متنوعی وجود دارند و نحوه نصب درب آسانسور در آن ها متفاوت است.

نصب درب طبقات آسانسور
نصب درب طبقات آسانسور

گام به گام  نصب درب آسانسور

برای اینکه بتوان از عملکرد صحیح آسانسور مطمئن شد باید مراحل نصب درب آسانسور را به دقت انجام داد. نکته مهمی که باید در نصب درب آسانسور به آن توجه کرد قیمت نصب درب آسانسور است؛ زیرا بسته به نوع درب و تعداد مراحل نصب و مکانیزم درب ممکن است دستمزد نصب درب آسانسور متفاوت باشد.

۱- ارزیابی محل نصب درب آسانسور

محل نصب درب آسانسور قبل از شروع نصب باید توسط مهندس آسانسور بررسی شود تا نسبت به مطابقت اندازه ها و سایر شرایط آسانسور با استانداردها و قوانین ساختمان اطمینان حاصل گردد. مواردی که توسط کارشناس نصب بررسی می شود به شرح زیر است:

  • مجوزهای نصب آسانسور
  • تطبیق امکانات الکتریکی برای نصب درب
  • شرایط چاه از لحاظ ابعاد و تمیز بودن
  • مجهز بودن تمام ورودی‌های شفت توسط ابزار حفاظت درب
  • اطمینان از وجود تجهیزاتی مانند کلاف آسانسور، چشمی‌ درب، داکت‌های تهویه
  • وجود امکانات برق سه فاز برای نصب کابین
  • وجود یک فضای انباری تمیز و خشک در طبقه همکف نزدیک به شفت نزدیک و دارای راه ورودی آن ساده

۲- بررسی و طراحی درب آسانسور

در دومین مرحله از آموزش نصب درب طبقات آسانسور باید با توجه به شرایط ساختمان، نوع کاربری، نیازهای مشتری، ظرفیت آسانسور و دیگر جزئیات فنی مهندس آسانسور برنامه ریزی دقیقی را برای طرح اصلی نصب درب آسانسور انجام دهد.

طراحی نحوه نصب درب آسانسور باید به گونه ای باشد که نسبت به کارآیی، ایمنی و طول عمر بالای درب اطمینان حاصل شود. در این مرحله نوع درب،اندازه درب، ویژگی های ایمنی درب و عملکرد آن بسیار مورد توجه است.

حتما مشاهده کنید: کارگاه درب لولایی آسانسور

نصب درب اتوماتیک آسانسور
نصب درب اتوماتیک آسانسور

۳- نوع درب آسانسور

برای انتخاب درب آسانسور باید عواملی شامل نوع کاربری آسانسور، ساختار ساختمان و عوامل داخلی مورد توجه قرار گیرد. امروزه درب های آکاردئونی، تلسکوپی (از یک طرف بازشو)، سانترال (از وسط بازشو) از متداول ترین درب های آسانسور هستند.

در هنگام نصب درب باید دقت کرد که هر یک از درب ها نحوه نصب متفاوتی دارند؛ برای مثال مراحل نصب درب آسانسور سنترال با روش نصب درب آسانسور تلسکوپی تفاوت دارد.

۴- اندازه درب

برای تعیین اندازه های درب استاندارد آسانسور باید عواملی همچون ساختار ساختمان، نوع کاربری آسانسور، ظرفیت آسانسور و اندازه چاه آسانسور را در نظر گرفت.

۵- نوع عملکرد درب

از لحاظ عملکرد نیز درب های آسانسور به لولایی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تقسیم می شوند و باید توجه داشت که روش نصب درب آسانسور لولایی با نحوه نصب درب اتوماتیک آسانسور متفاوت است.

۶- ویژگی‌ های ایمنی درب

درب آسانسور ایمن باید شامل سنسورهای درب، قفل درب و دکمه ‌های توقف اورژانسی باشد.

حتما مشاهده کنید: راهنمای خرید درب آسانسور

نصب درب آسانسور سنترال
نصب درب آسانسور سنترال

۷- نصب درب طبقات آسانسور

برای نصب درب آسانسور باید فونداسیون و پایه‌ریزی اساسی شامل ریل ‌های هدایت کننده و سایر تجهیزات متصل شونده به درب که امکان تنظیم دقیق عملکرد را فراهم می کنند اجرا گردد. 

سپس باید قطعات و اجزای شفت شامل درب آسانسور، قاب درب و پنل عملکرد کابین که کابین درون آن قرار می گیرد را آماده کرد. در مرحله بعد از نصب درب طبقات آسانسور باید درب درون شفت قرار گیرد و سپس نصب تجهیزات الکتریکی و سیم پیچی‌های لازم آن مل موتور، تجهیزات کنترلی و ایمنی انجام شود.

در مرحله تست و بررسی باید از عملکرد صحیح و ایمن درب آسانسور اطمینان یافت و تست های ابتدای عملکرد پیاده سازی گردد. با توجه به شرایط ساختمان و الزامات خاص محل می‌تواند نحوه نصب درب، قیمت و زمان نصب درب آسانسور متفاوت باشد.

۸- نصب درب کابین آسانسور

برای اینکه آسانسور عملکرد صحیحی داشته باشد باید درب کابین به درستی نصب گردد. معمولا درب های کابین قبل از ورود به بازار مجهز به ریل‌ های هدایت درب، موتور درب، بازوی متحرک، صفحه آویز درب می شوند. به همین دلیل نصب درب آسانسور بعد از نصب مکانیزم باز شونده درب و قطعات مکمل امکان پذیر است.

حتما مشاهده کنید: علت خرابی درب آسانسور

جمع بندی

نصب درب آسانسور از مراحل مهم در راه اندازی آسانسور به شمار می رود؛ زیرا تامین کننده ایمنی مسافران است. در این مطلب به صورت کلی به بررسی مراحل نصب درب طبقات آسانسور پرداختیم.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه