انواع موتور آسانسور هیدرولیکی

انواع موتور آسانسور هیدرولیکی + مشخصات و کاربرد

طبق آمار و اطلاعاتی که از متخصصین و تکنسین‌های آسانسور به دست آمده، سیستم‌های بالابری که از موتورهای هیدرولیکی استفاده می‌کنند امن‌ترین و استانداردترین آسانسورها به حساب می‌آیند. فرقی ندارد کدام یک از انواع موتور آسانسور هیدرولیکی در سیستم بالابر شما استفاده شود، به هر حال این موتورها مانع سقوط آسانسور شما می‌شوند.

ناگفته نماند حتی آسانسورهای دارای موتور هیدرولیکی نیز با دردسر و محدودیت‌هایی روبرو هستند. با وجود اینکه آسانسورهای هیدرولیکی بسیار نرم و روان حرکت می‌کنند، سرعت و شتاب معمولی دارند. لازمه اصلی انواع موتورهای آسانسور هیدرولیکی جک هیدرولیکی آن است. به عبارت دیگر این جک و موتور هیدرولیکی به کمک یکدیگر کابین آسانسور را حرکت می‌دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید راهنمای زیر را مطالعه کنید.

منظور از موتور آسانسور هیدرولیک چیست؟

آیا تا به حال با مفهوم هیدرولیک برخورد داشته‌اید؟ زمانی که مایع تحت فشاری، نیرو و انرژی لازم را تولید ‌کند و آن را انتقال ‌دهد، در واقع عملیات هیدرولیکی انجام می‌شود. علاوه بر جک هیدرولیک که درون انواع موتور آسانسور هیدرولیکی فعالیت دارد، پیستون‌ها نیز در بالا و پایین بردن کابین آسانسور نقش مهمی دارند.

نقش اصلی این پیستون‌ها به هنگام روشن شدن موتور آسانسور مشخص می‌شود. در آسانسورهای هیدرولیکی فشاری توسط پیستون‌ها در داخل سیلندر به وجود می‌آید و در ادامه پیستون‌ها از محل اصلی خود جابجا می‌شوند و بالا می‌روند.

در واقع نیرویی که در آسانسورهای هیدرولیکی ایجاد می‌شود، نیروی حاصل از موتور الکتریکی است و در ادامه روغن هیدرولیک به سمت سیلندر پمپاژ خواهد کرد. در این صورت پیستون‌ها به راحتی جابجا می‌شوند و درنهایت کابین سیستم بالابر نیز به سمت طبقات بالا یا پایین حرکت می‌کند.

با توجه به این توضیحات می‌توان فهمید آسانسورهایی که موتور هیدرولیکی دارند، سیستم و عملکرد بسیار ساده‌ای خواهند داشت. در نتیجه همین مکانیسم ساده، راندمان آسانسورهای هیدرولیکی افزایش می‌یابد. از آنجایی که این مدل آسانسورها فاقد وزنه تعادل هستند و هیچ سیم بکسلی ندارند، کمتر دچار سقوط می‌شوند.

انواع موتور آسانسور هیدرولیکی
انواع موتور آسانسور هیدرولیکی

آشنایی با انواع موتور آسانسور هیدرولیکی

اگر قصد دارید برای ساختمان خود آسانسوری تهیه کنید که در مقایسه با آسانسورهای کششی امنیت و استاندارد بیشتری داشته باشد، آسانسور هیدرولیکی می‌تواند گزینه خوبی باشد. با کمی تحقیق در مورد انواع موتورهای آسانسور هیدرولیکی متوجه می‌شوید که در بازار سیستم‌های بالابر ۲ نوع موتور هیدرولیکی وجود دارد.

  • الکتروموتورهای داخل روغن (مستغرق)
  • الکتروموتورهای خشک (هوا خنک)

در صورتی که ساختمان شما خیلی بلند نیست می‌توانید از الکتروموتورهای خشک استفاده کنید. اما در صورتی که ساختمان شما ارتفاع زیادی دارد و پر رفت و آمد است باید از الکتروموتورهای داخل روغن استفاده کنید.

مزایای موتور آسانسور هیدرولیکی

از بهترین مزیت‌های انواع موتور آسانسور هیدرولیکی امکان نصب آن در چاه‌های آسانسورهای کم ارتفاع و کم حجم است. در ضمن این آسانسورها به موتورخانه نیازی ندارند و نصب آنها خیلی سخت و وقت‌گیر نخواهد بود.

از دیگر مزیت‌های نصب و راه اندازی آسانسورهای هیدرولیکی بی‌صدا بودن آنها است. در واقع حرکت این آسانسورها به قدری نرم است که مسافران خیلی متوجه حرکت آسانسور نمی‌شوند. سرعت این مدل آسانسورها نیز مناسب است.

با انتخاب این آسانسورها در مصرف انرژی و برق نیز صرفه‌جویی می‌شود. گذشته از این مزایای نام‌برده شده، در ادامه چند مورد از سایر مزیت‌های این آسانسور را به طور خلاصه نام می‌بریم:

  • امکان استفاده از برق تک فاز
  • توانایی استفاده از برق ۳ فاز
  • امکان نصب راحت در چاهکی که ابعاد کوچکی دارد
  • توانایی حمل بار با بهترین ظرفیت‌ها
  • دارای ایمن‌ترین کابین آسانسور
  • امکان راه‌اندازی کابین آسانسور در کوتاه‌ترین زمان ممکن
  • دارای استهلاک کم
  • بدون نیاز به مراقبت‌های ویژه
  • کم دردسر
  • بدون نیاز به بسترسازی سیلندرها
  • جاگیری بر روی زمین
  • سرعت کم به هنگام سقوط
  • دارای استحکام بالا
  • دارای قدرت بالا
موتور آسانسور هیدرولیکی
موتور آسانسور هیدرولیکی

انواع موتور آسانسور هیدرولیکی با چه سیستمی کار می‌کنند؟

به طور معمول آسانسورهای هیدرولیکی با ۲ سیستم طراحی و راه‌اندازی شده‌اند که عبارت هستند از:

  • سیستم کارکرد مستقیم
  • سیستم کارکرد غیر مستقیم

براساس نظرات و تجربه بسیاری از متخصصان حاضر و فعال در حوزه آسانسورهای هیدرولیکی، رایج‌ترین سیستم کارکرد برای انواع موتور آسانسور هیدرولیکی سیستم مستقیم است. به عبارت دیگر سیستم کارکرد مستقیم دلیل اصلی تمایز آسانسورهای هیدرولیکی نسبت به آسانسورهای کششی خواهد بود.

در صورتی که از سیستم کارکرد غیر مستقیم موتورهای هیدرولیکی استفاده کنید، در واقع به سمت آسانسورهای کششی عقب‌نشینی خواهید کرد. در سیستم کارکرد غیر مستقیم جک هیدرولیکی در کنار کابین آسانسور قرار می‌گیرد.

در نتیجه برای حرکت کردن کابین، آسانسور همچنان به سیم بکسل ، ترمز و سایر قطعات آسانسورهای کششی نیاز دارد. به همین دلیل است که از سیستم کارکرد غیر مستقیم آسانسورهای هیدرولیکی خیلی استقبال نمی‌شود. در ضمن این سیستم‌ها به هیچ‌وجه مقرون به صرفه نیستند. از این رو سیستم کارکرد مستقیم گزینه بهتری محسوب می‌شود.

به هنگام خرید انواع موتور آسانسور هیدرولیکی به چه نکاتی باید توجه کرد؟

اصلی‌ترین مسئله در هنگام خرید انواع موتور آسانسور هیدرولیکی توجه به ارتفاع ساختمان خواهد بود. برای مثال بهتر است این آسانسورها را در ساختمان‌هایی که حداکثر ۸ طبقه دارند، نصب و راه‌اندازی کنید. در صورتی که به دنبال آسانسورهایی هستید که سرعت زیادی داشته باشند، نباید آسانسورهای هیدرولیکی را انتخاب و خریداری کنید.

آسانسورهای هیدرولیکی در مقایسه با آسانسورهای کششی سرعت کمتری دارند. به طور تقریبی می‌توان گفت بیشتر قطعات آسانسورهای هیدرولیکی وارداتی هستند. در نتیجه قیمت آنها در مقایسه با آسانسورهای کششی کمی بیشتر است.

سخن آخر

در این راهنما نحوه عملکرد آسانسورهای هیدرولیکی را به طور خلاصه شرح دادیم و گفتیم که جک‌های هیدرولیکی در جابجایی کابین آسانسورهای هیدرولیکی نقش مهمی دارند. در ضمن این آسانسورها در بازار پرکاربرد هستند و طرفداران زیادی دارند. در صورتی که ساختمان شما نیز حدود ۸ طبقه ارتفاع دارد می‌توانید از همین آسانسورها استفاده کنید.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه