آسانسور خودروبر

آسانسور خودروبر

برای جابجایی عمودی و افقی خودروها در مکان هایی مانند گاراژها، آپارتمان و نمایشگاه های خودرو از آسانسور خودروبر استفاده می شود. حرکت افقی آسانسور ماشین بر در مواقعی اتفاق می افتد که در پارکینگ های مکانیزه برای خارج شدن ماشین عقبی باید ماشین جلویی کنار رود. این آسانسورها در دو نوع هیدرولیکی و کششی تولید شده اند و دارای ظرفیت بار ۲ تا ۲۰ تن هستند. بیشترین کاربرد آسانسورهای خودروبر هیدرولیکی در ساختمان های ۲ تا ۳ طبقه است.

در حال حاضر در ساختمان های امروزی به دلیل شیب خیلی تند رمپ و گیر کردن خودروهای شاسی بلند در آن ها و نیاز به فضای وسیع برای ایجاد رمپ امکان استفاده از رمپ در ساختمان ها وجود ندارد. بنابراین استفاده از آسانسورهای ماشین بر می تواند یک راه حل بسیار کاربردی در ساختمان های چند طبقه باشد. یکی از کاربردهای اصلی آسانسورهای خودروبر، استفاده آن ها به جای رمپ در ساختمان های دارای چندین طبقه است. بنابراین سازندگان ساختمان نیازی به ساخت طبقات اضافی برای پارکینیگ ندارند و استفاده از آسانسور ماشین بر باعث صرفه جویی در بسیاری از هزینه های ساخت و ساز می شود. همچنین آسانسور خودروبر در شهرهای پرترافیک و با جمعیت بالا که افراد با کمبود جای پارک مواجه هستند نیز کاربرد زیادی دارد.

نحوه کار کرد آسانسور ماشین چگونه است ؟

نحوه کار کرد آسانسور ماشین چگونه است ؟
نحوه کار کرد آسانسور ماشین چگونه است ؟

آسانسور خودروبر نوعی لیفتراک یا بالا بر به شمار می رود که می تواند در طول ارتفاع ساختمان، ماشین را بدون سرنشین یا با سرنشین در طول طبقات مختلف به صورت عمودی بالا ببرد. در بعضی موارد به آسانسور خودرو، جک بالا برنده ماشین نیز گفته می شود که علی رغم طراحی بسیار ساده آن، از مقاومت خوبی برخوردار است. بطور کلی این آسانسورها همه مشخصات یک آسانسور معمولی را دارند ولی در طراحی آن ها از جزئیات کمتری استفاده شده است. به کارگیری آسانسورهای ماشین بر سبب راحتی در ورود و خروج خودرو در مکان های مرتفع می شود.

آسانسورهای خودروبر هیدرولیکی از معروف ترین آسانسورهای ماشین بر است که با بهره گیری از قانون پاسکال می تواند امکان انتقال خودرو به طبقات بالاتر را فراهم کند. نحوه کارکرد آسانسورهای خودروبر هیدرولیکی به این شکل است که روی مایع موجود در پیستون ها فشاری وارد می شود که این مایع بدون تغییر حجم می تواند به سیلندر دیگری منتقل شود. سپس این مایع از پیستون اولیه به سیلندر دیگری حرکت داده می شود. در نهایت فشار بوجود آمده بوسیله دیوارهای مقاوم مخزن از خروجی پیستون خارج می گردد.

آسانسورهای خودروبری که توسط نیروی هیدرولیک کار انجام می دهند مجهز به یک پیستون محرک هستند که در محل خروج فشار نصب شده است. البته اندازه این پیستون از پیستون محرک کوچک تر است و در محل حرکت پیستون ها فشار کمتری وجود دارد. بر اساس مقدار مایع باقی مانده در پیستون، مسافتی که باید توسط آسانسور ماشین بر طی شود، تعیین می گردد. بنابراین برای حرکت عمودی یک وسیله سنگین باید در سیستم فشار زیادی به جریان افتد.

ابعاد آسانسور خودروبر

ابعاد آسانسور خودروبر
ابعاد آسانسور خودروبر

به طور معمولا آسانسور خودروبر در ظرفیت های بین ۵/۲ تا ۷ تن و ابعاد ۵/۲ تا ۳ متر در ۵/۴ تا ۶ متر تولید می شود. محدودیتی در تعیین ارتفاع جک بالابر وجود ندارد ولی برای آسانسورهای هیدرولیکی ارتفاع مناسب تقریبا ۳۰/۳ متر از اولین توقف تا زیر سقف تعیین می گردد.

بنابراین در ساختمان های تا سه طبقه می توان از آسانسور هیدرولیکی استفاده کرد. همچنین آسانسور گیرلس ۲ به ۱ و یا سیستم ۴ به ۱ یا آسانسور کششی برای ارتفاعات بالاتر مورد استفاده قرار می گیرند. بهتر است برای حرکت در طول کمتر از ۶ متر آسانسورهای هیدرولیک یا کششی به کار گرفته شوند و از آسانسورهای کششی برای طول حرکت متوسط و زیاد استفاده گردد.

در زمان طراحی ساختمان باید فضاهایی را برای موتورخانه آسانسور در کنار چاه آسانسور ، فضایی برای چال pit  و ارتفاع لازم برای بالاسری در نظر گرفته شود. با در نظر گرفتن نوع سیستم بالابر می توان فاصله ۱۲ متری را بین موتور آسانسور و چاه آسانسور ایجاد کرد. در صورت فضای کافی برای طراحی بهتر کابین آسانسور باید عرض چاه، تقریبا ۲۷۰۰ میلیمتر تعیین شود تا فضای لازم برای خروج سرنشین از اتومبیل در مواقع اضطراری وجود داشته باشد.

در کنار داکت آسانسور به منظور تعبیه کردن موتور آسانسور یک اتاقکی به ابعاد حداقلی ۵/۳ * ۸/۱ سانتیمتر ، ۵/۲ * ۵/۲ و ارتفاع حداقلی ۲ متر که دارای نور و تهویه مناسبی است، قرار می دهند.

تفاوت آسانسور هیدرولیکی ماشین بر با مغناطیسی

تفاوت آسانسور هیدرولیکی ماشین بر با مغناطیسی
تفاوت آسانسور هیدرولیکی ماشین بر با مغناطیسی

آسانسورهای هیدرولیکی در حمل مسافر و جابه جایی بارهای سنگین کاربرد دارند که شامل آسانسور خودروبر قیچی، آسانسور خودروبر، و بالابر کارگاهی هستند. این آسانسورها و بالابرهای هیدرولیکی برای پارکینگ‌ های نیمه مکانیزه و تمام مکانیزه بسیار مناسب می باشند و وظیفه آن ها انتقال خودرو به صورت عمودی است.

آسانسورهای هیدرولیکی فاقد کادر وزنه هستند و نیاز به موتورهای قوی دارند تا بتوانند بوسیله جک هیدرولیکی تمام کابین و مسافران را جا به جا نمایند. وظیفه تامین فشار روغن برای جک هیدرولیکی به عهده یک موتور سه فاز است که به همراه یک شیر الکتریکی مخصوص (پاور یونیت) در روغن شناور هستند.

در صورت استفاده از درایو یا سافت استارتر برای راه اندازی موتور های قوی باید هزینه بیشتری را پرداخت کرد. بنابراین برای کاهش هزینه ها، سیستم رایج ستاره-مثلث به منظور راه اندازی موتور پمپ هیدرولیک به کار می رود. سیستم هیدرولیکی فقط در زمان بالا رفتن توان زیادی را مصرف می کند و باید موتور روشن باشد و برای حرکت به سمت پایین از نیروی گرانش زمین بهره می برد. توان مورد نیاز برای حرکت آسانسور به سمت پایین از طریق باز کردن یک شیر و خالی کردن روغن جک کابین تامین می شود.

آسانسورهایی که از نیروی هیدرولیکی برای حرکت استفاده می کنند دارای مزایایی مانند نیروی کم، قدرت زیاد، دقت در توقف، توانایی بالا بردن بارهای سنگین، عدم نیاز به سقف چاه مستحکم، نرمی حرکت، عدم نیاز به فضای موتورخانه در بالای چاه آسانسور و ایمنی بیشتر در هنگام وقوع زلزله می باشند.

آسانسور خودروبر مغناطیسی

آسانسورهای مغناطیسی
آسانسورهای مغناطیسی

در مقابل آسانسورهای هیدرولیکی، آسانسورهای خودروبر مغناطیسی وجود دارد که با یکدیگر متفاوت هستند. در آسانسورهای ماشین بر مغناطیسی، روی دیواره چاه آن ریل‌ ها و تجهیزاتی قرار داده شده اند که با استفاده از مغناطیس دائم می توانند به عنوان استاتور موتور عمل کنند. همچنین بر همین اساس کابین آسانسور می تواند در نقش روتور انجام وظیفه کند.

نحوه کار آسانسور خوروبر مغناطیسی به این صورت است که جریان برق به استاتور متصل شده و بعد از ایجاد میدان مغناطیسی به روتور می رسد و می تواند در نقاطی قطع شده و جریان برق را توسط سیم پیچ‌ های استاتور به سیم پیچ ‌های تعبیه شده روی روتور القا کرده و سبب بادار شدن ان شود که در نتیجه منجر به حرکت کابین آسانسور می شود.

این آسانسورها بر خلاف آسانسورهای هیدرولیکی فاقد اجزایی مانند وزنه تعادل، کابل فولادی و موتورخانه هستند. همچنین از لحاظ ایمنی، این آسانسورها در مقایسه با سایر آسانسورهای خودروبر هیدرولیکی ایمن تر اند ولی قیمت بسیار بالاتری دارند.

هزینه نصب آسانسور ماشین بر چقدر است؟

هزینه نصب آسانسور ماشین بر چقدر است؟
هزینه نصب آسانسور ماشین بر چقدر است؟

نصب آسانسورهای خودروبر در مقایسه با نصب آسانسورهای هیدرولیکی مسافربر بسیار راحت تر است. البته مدل های آسانسور خودروبر مختلفی با قابلیت ها و ویژگی های متنوعی ساخته می شوند که می توانند هزینه نصب آن ها تحت تاثیر قرار دهند. همچنین برای نصب آسانسورهای ماشین بر، روش های گوناگونی وجود دارد؛ که هر کدام از این روش ها دارای هزینه متفاوتی می باشد. برای مثال آسانسورهای ماشین بر قابلیت نصب به دو صورت هیدرولیکی شامل تک جک مستقیم یا دایرکت که جک از زیر به کابین متصل می گردد و حالت دو جک از کنار را دارد. در این حالت دستگاه کارسلینگ وظیفه ایجاد ارتباط بین دو جک را برعهده دارد و دو جک به کفی یا کابین می تواند متصل گردد.

انواع آسانسورهای ولیکی (هوم لیفت)، پیچی، مغناطیسی و کششی برای کاربردهای مختلفی مثل تجاری، مسکونی و کارگاهی استفاده می شوند و می توانند هزینه نصب و راه اندازی متفاوتی داشته باشند. هزینه نصب آسانسور ماشین بر توسط شرکت های مختلف، متفاوت است و به عواملی نظیر تعداد طبقات، پیش بینی جابه جایی وزن متوسط در هر انتقال، مشخصات و تاسیسات ساختمان و سرعت مورد نیاز آسانسور بستگی دارد.

به طور کلی هزینه نصب و راه اندازی آسانسورهای خودروبر شامل موارد زیر می باشد:

  1. هزینه ی آماده سازی کف چاله آسانسور:  عوامل مانند طول و عرض چاهک ، سایز آهن آلات ، کیفیت اجرا و نوع اجرا تعیین کننده هزینه آماده سازی کف چاله می باشند.
  2. هزینه آهن کشی:  هزینه نصب آسانسور در مرحله آهن کشی به کیفیت و نوع اجرا، طول و عرض چاهک، سایز آهن آلات و به تعداد طبقات بستگی دارد.
  3. هزینه نصب ریل ها و درب ها: هزینه این مورد نیز در نصب آسانسور به نوع و کیفیت اجرا، تعداد طبقات و اندازه ریل بستگی دارد؛ به طوری که هر چه وزن ریل بیشتر باشد هزینه نصب ان نیز بالاتر است.
  4. هزینه الکتریکال : تعداد توقف آسانسور ، کیفیت کار و نوع پیاده سازی هزینه های الکتریکال را بوجود می آورند که روی تعیین هزینه نصب آسانسور ماشین بر موثر است.
  5. هزینه دریافت گواهی استاندارد و بیمه آسانسور  : هزینه دریافت گواهی استاندارد نیز شامل هزینه نصب آسانسور می شود که به تعداد توقف ، نوع کاربری ساختمان و ظرفیت کابین بستگی دارد.

قیمت و خرید آسانسور خودرو بر

قیمت و خرید آسانسور خودرو بر
قیمت و خرید آسانسور خودرو بر

این آسانسورها در مدل های مختلفی با امکانات متفاوتی ساخته می شوند که روی قیمت تمام شده آن ها می تواند تاثیر داشته باشد. همچنین وجود عوامل سیاسی و اقتصادی به میزان زیادی می تواند روی قیمت آسانسورهای خودروبر موثر باشند. در شرایط کنونی به دلیل ناپایداری قیمت ارز در کشور و تاثیر مستقیم آن بر روی قیمت و خرید آسانسور خودرو نمی توان قیمت معین و ثابتی را برای این آسانسورها اعلام کرد. به دلیل تاثیر مستقیم قیمت دلار بر قیمت فولاد و نیاز به مصرف فولاد برای طراحی پارکینگ مکانیزه و آسانسور ماشین بر؛ در حال حاضر قیمت آسانسور خودروبر به صورت روزانه معین می شود.

برای اطمینان از قیمت قطعی آسانسور خودرو در یک روز باید با شرکت های فعال در این زمینه تماس حاصل نمایید یا از طریق اینترنت به سایت ها و راه های ارتباطی این شرکت دسترسی پیدا کنید و از قیمت خرید آسانسور ماشین بر مطلع شوید.

نکات مهم در هنگام خرید آسانسور خودروبر

نکات مهم در هنگام خرید آسانسور خودروبر
نکات مهم در هنگام خرید آسانسور خودروبر

خدمات پس از فروش دوره اى و مستمر آسانسورهای خودروبر شامل نصب ، راه اندازی ، سرویس و تعمیرات انواع آسانسورهای هیدرولیک ماشین بر، خودروبر پارکینگ ، لیفتراک بر، باربر می باشد. هنگام خرید این نوع آسانسورها بهتر است به شرکتی مراجعه کنید که بتواند تمام این خدمات پس از فروش را ارائه دهد و شما را از مراجعه به سایر شرکت ها و تعمیرات در موقع مواجه با یک مشکل در آسانسور بی نیاز کند.

در هنگام انتخاب و خرید آسانسور ماشین بر باید از سطح ایمنی و استاندارد آن ها مطمئن شد. یک آسانسور خودروبر هیدرولیکی دارای ویژگی مختلفی شامل ضریب ایمنی بالا، صرفه جوئی در فضای ساختمان، سر و صدای کم، بدون نیاز به موتورخانه در بالا، حرکت نرم و روان و صرفه جویی در مصرف انرژی است. همچنین آسانسور خریداری شده باید متناسب با مکان نصب باشد. معمولا آسانسورهای خودروبر در مکان های مسکونى ، تجارى ، ادارى و پارکینگ های طبقاتی مورد استفاده قرار می گیرد. این آسانسورها به منظور برای حمل وانت بار و لیفتراک در ظرفیت های ۲۰۰۰ ، ۲۵۰۰ و ۳۰۰۰ کیلوگرم ساخته می شوند و دارای امکاناتی مثل کابین دارای روشنائی ، آلارم ، آژیر، تهویه، گوشی تلفن برای تماس مواقع اضطراری و ترمز اضطراری به منظور جلوگیری از سقوط کابین می باشد.

جمع بندی بحث آسانسور خودروبر چیست؟
جمع بندی بحث آسانسور خودروبر چیست؟
جمع بندی بحث آسانسور خودروبر چیست؟

امروزه به دلیل وجود ساختمان های چند طبقه، استفاده از آسانسورها به منظور انتقال و جابجایی وسایل سنگین مانند خودرو ضروری به نظر می رسد. آسانسورهای ماشین بر در حال حاضر کاربردهای فراوانی در ساختمان های مسکونی و تجاری مثل نمایشگاه خودرو و کارگاهی دارد. استفاده از این آسانسورها دسترسی به طبقات بالاتر را به راحتی فراهم می کند. آسانسورهای خودروبر در انواع مختلفی ساخته می شوند و بر این اساس نحوه عملکرد متفاوتی نیز دارند. دو نوع آسانسور ماشین بر هیدرولیکی و کششی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند البته هر یک از این دو برای به کار گیری در ارتفاعی معین مناسب می باشد.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه