تعمیرکار آسانسور

تعمیرکار آسانسور

نصب و خدمات آسانسور یکی از بهترین و پردرآمدترین مشاغل در شاخه مشاغل ساختمانی است. یک تعمیرکار آسانسور؛ باید از آسانسور هیدرولیک، سیستم های کابل کشی فولادی، مکانیک بسیار دقیق و کوچک، الکترونیک رله و سروو، کنترل موتور AC و DC با قدرت بالا و چگونگی همه آنها با هم آگاهی داشته باشد.

این شغل یکی از معدود زمینه‌های اشتغال است که سطح با تحصیلات دبیرستان می‌توان در آن به سطح بالایی از درآمد دست یافت. ناگفته نماند که برای مهارت در این زمینه؛ آموزش های قابل توجهی مورد نیاز است، اما شما با شرکت در یک برنامه آموزشی ۴ الی ۵ ساله می‌توانید در سالهای اول آموزش خود؛ استخدام شوید.

نگاه کلی به شغل یک تعمیرکار آسانسور

نگاه کلی به شغل یک تعمیرکار آسانسور
نگاه کلی به شغل یک تعمیرکار آسانسور

پیش بینی می‌شود که استخدام تعمیرکاران آسانسور؛ از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۹ رشد ۷ درصدی داشته است. رشد تقاضا برای این کارکنان؛ ارتباط مستقیمی با ساخت و سازهای غیر مسکونی دارد، مانند: ساختمان های اداری و فروشگاه که دارای آسانسور هستند و انتظار می‌رود این نوع ساخت و سازها طی دهه آینده افزایش یابد. علاوه بر این، نیاز به نگهداری منظم، به روزرسانی و تعمیر تجهیزات قدیمی از ملزومات این شغل است.

دورنمای شغلی آسانسور

حدود ۳۰۰۰ تقاضا، برای نصب و تعمیرات آسانسور هر ساله به طور متوسط ​​فقط در یک کشور، در طول این دهه پیش بینی می‌شود. انتظار می‌رود بسیاری از این گشایش ها ناشی از نیاز به جایگزینی کارگرانی باشد که به مشاغل مختلف منتقل می‌شوند یا از کار بازنشسته می‌شوند. فرصت های شغلی برای کارگران سطح ابتدایی؛ باید برای کسانی که تحصیلات متوسطه در زمینه الکترونیک دارند باشد. 

آسانسورها، پله برقی‌ها، بالابرها، پیاده روهای متحرک و تجهیزات مربوطه باید در طول سال کار کنند، بنابراین اشتغال تعمیرکاران آسانسور؛ کمتر از اشتغال در سایر مشاغل ساختمانی تحت تأثیر رکود اقتصادی و فصلی قرار می‌گیرد.

دستمزد و حقوق تعمیرکار آسانسور چقدر می باشد؟

متوسط ​​دستمزد سالانه برای نصب و تعمیرات آسانسور؛ در ماه مه سال ۲۰۱۹؛ ۸۴۹۹۰ دلار بوده است. متوسط ​​دستمزد مزدی است؛ که در آن نیمی از کارگران در یک شغل بیش از آن مقدار و نیمی از آنها درآمد کمتری دارند. کمترین ۱۰ درصد درآمد کمتر از ۴۴،۶۲۰ دلار و بالاترین ۱۰ درصد بیش از ۱۲۴،۱۵۰ دلار درآمد کسب کرده‌اند.

اطلاعات فوق مربوط به کشور آمریکا می باشد.

در ماه مه ۲۰۱۹ ، متوسط ​​دستمزد سالانه برای نصب و تعمیرات آسانسور در صنایع؛ به شرح زیر است:

  • ۹۳ هزار و ۱۱۰ دلار
  • پیمانکاران تجهیزات ساختمان ۸۴،۱۴۰
  • خدمات آموزشی؛ ایالتی ، محلی و خصوصی ۷۴۸۲۰

دستمزد شروع کارآموزان معمولاً حدود ۵۰ درصد از آنچه نصاب‌ها و تعمیرکنندگان آسانسور؛ به طور کامل آموزش می‌دهند، است. آنها با پیشرفت در دوره کارآموزی افزایش حقوق خواهند داشت. کارآموزانی که مدرک جوشکاری مجاز نیز دارند، معمولاً هنگام جوشکاری دستمزد بیشتری دریافت می‌کنند.

بیشتر نصاب‌ها و تعمیرکاران آسانسور  به صورت تمام وقت کار می‌کنند. آنها ممکن است برای انجام تعمیرات اضطراری یا رعایت ضرب الاجل‌های ساختمانی، اضافه کاری کنند. کارگران ممکن است ۲۴ ساعت شبانه روز کار کنند.

شرح وظایف تعمیرکار آسانسور

شرح وظایف تعمیرکار آسانسور
شرح وظایف تعمیرکار آسانسور
  • توانایی نصب و تعمیرات اسانسور و مسیرهای متحرک
  • برای تعیین چیدمان اجزای سیستم و انتخاب تجهیزات مورد نیاز برای نصب یا تعمیر، توانایی خواندن نقشه ها را داشته باشند.
  • موناژ قطعات آسانسور
  • وصل کردن سیم برق به پنل ها و موتورها
  • آزمایش تجهیزات تازه نصب شده جهت اطمینان از صحت کارکرد
  • عیب یابی نقص در ترمزها، موتورها، کلیدها و سیستم‌های کنترل
  • باز کردن اجزای آسانسور برای برداشتن و تعویض قطعات معیوب، با استفاده از بالابر، نردبان و دستگیره یا ابزار برقی
  • تعمیر یا جایگزینی قطعات معیوب برای بازگشت آسانسور یا پله برقی به وضعیت سالم
  • تعمیر و نگهداری از آسانسور، برای مطابقت با مقررات ایمنی و کدهای ساختمانی
  • نگهداری و سرویس آسانسور به صورت ماهانه
  • نصاب‌ها و تعمیرکاران آسانسور، معمولا؛ آسانسورها، پله برقی، بالابرهای صندلی، مسیرهای متحرک و تجهیزات مشابه را جمع آوری، نصب، نگهداری و تعویض می‌کنند.
  • نصابان و تعمیرکاران آسانسور معمولاً در کار نصب، تعمیر و نگهداری یا تعمیرات تخصص دارند. کارگران تعمیر و نگهداری و تعمیرات معمولاً باید اطلاعات بیشتری در مورد الکترونیک، هیدرولیک و برق نسبت به نصاب‌ها داشته باشند. اکثر آسانسورها و سازوکارهای مشابه دارای سیستم‌های کنترل رایانه ای هستند که برای عیب یابی پیچیده به کارگران نگهداری و تعمیرات نیاز دارند.

وظایفی که تعمیرکار آسانسور در راستای تعمیر و نگهداری انجام می‌دهد

پس از نصب آسانسور و تجهیزات دیگر، کارگران باید مرتباً آن را نگهداری و تعمیر کنند. تعمیر و نگهداری شامل روغن کاری قطعات متحرک، تعویض قطعات فرسوده و تنظیم تجهیزات برای عملکرد بهینه است. همچنین؛ کارگران عیب یابی می‌کنند و ممکن است برای تعمیر اضطراری فراخوانده شوند.

یک تعمیرکار اسانسور، معمولاً تعمیرات اساسی را انجام می‌دهد. به عنوان مثال، کابل ها، درها و سایر اجزا یا بلبرینگ‌های ماشین را تعویض می‌کند. ممکن است خدمه خدماتی نیاز به استفاده از مشعل‌های برش یا تجهیزات تقلب داشته باشند و همچنین ممکن است نیاز به انجام مدرن سازی و تغییر عمده ای مانند؛ تعویض موتورهای الکتریکی، پمپ های هیدرولیک و پانل های کنترل داشته باشند.

محیط کار تعمیرکار آسانسور چگونه است؟

محیط کار تعمیرکار آسانسور چگونه است
محیط کار تعمیرکار آسانسور چگونه است

کار نصب و تعمیر آسانسور یک کار تماما فیزیکی است. تکنسین های آسانسور ممکن است به مدت طولانی بنشینند یا بایستند، وسایلی را که تا ۸۰ کیلوگرم وزن دارند بلند کنند و در مناطق تنگ و در بین ماشین آلات کار کنند. همچنین ممکن است در ارتفاعات در چاه آسانسور، در مکان‌های گرد و غبار و کثیف با تجهیزات روغنی و در محیط های گرم یا سرد کار کنند. پس قبل از انتخاب این شغل بهتر است حتما به این موارد دقت کنید و با چشمی باز این شغل پرسود را انتخاب و یا رد کنید.

آسیب‌ها و بیماری‌هایی که ممکن است برای نصابان آسانسور رخ دهد

تعمیرکاران آسانسور به دلیل استفاده از تجهیزات و لوازم گوناگون مکانیکی، کار در ارتفاع و… ممکن است در اثر سقوط، سوختگی در اثر برق گرفتگی و کشیدگی عضلات ناشی از بلند کردن و حمل تجهیزات سنگین، آسیب ببینند. برای کاهش خطرات و جلوگیری از آسیب دیدگی، کارگران باید از تجهیزات محافظتی؛ مانند: سختگیر، مهار‌بند و عینک ایمنی استفاده کنند.

برنامه‌های کاری تعمیرکاران آسانسور

بیشتر نصاب ها و تعمیرکاران آسانسور و پله برقی تمام وقت کار می‌کنند. آنها ممکن است برای انجام تعمیرات اضطراری یا رعایت ضرب الاجل های ساختمانی، اضافه کاری کنند. آنها ممکن است ۲۴ ساعت شبانه روز مشغول کار باشند.

نحوه نصب و تعمیر آسانسور

تنظیم دقیق آسانسور توسط یک تنظیم کننده انجام می‌شود. نصابان و تعمیرکاران آسانسور؛ معمولاً به مدرک دیپلم متوسطه یا معادل آن نیاز دارند. تقریباً همه یاد می‌گیرند که چگونه کار را از طریق کارآموزی و به صورت تجربی انجام دهند. بیشتر کشورها مجوز کارگران را می‌خواهند.

تحصیلات تعمیرکار آسانسور

دیپلم دبیرستان یا معادل آن معمولاً لازم است. آموختن ریاضیات در کلاس‌های دبیرستان و فراگیری نقاشی مکانیکی و فیزیک مفید است.

شخصیت و علایق تعمیرکاران آسانسور

با توجه به چارچوب Holland Code، نصاب‌ها و تعمیرکاران آسانسور معمولاً به کارهایی همچون، ساختمان سازی، فعالیت های فکری و سازماندهی کردن موضوعات مختلف علاقه دارند.

تعمیرکار آسانسور همچنین باید دارای ویژگی‌های خاص زیر باشد

تعمیرکار آسانسور همچنین باید دارای ویژگی‌های خاص زیر باشد
تعمیرکار آسانسور همچنین باید دارای ویژگی‌های خاص زیر باشد
  1. جزئیات گرا: کوچکترین اشتاباه می تواند باعث خرابی جبران ناپذیری شود، به همین منظور مهم که یک تکنسین آسانسور حتما به نکته های کوچک اما مهم توجه کرده و در کارهای خود باهوش رفتار کند.
  2. مهارت های مکانیکی: نصاب آسانسور برای نصب و تعمیر آسانسور از انواع وسایل برقی و ابزار دستی استفاده می‌کنند. به همین دلیل از الزامات این شغل دست به آچار بودن و استفاده صحیح از ابزارهای مناسب می باشد.
  3. استقامت جسمی: نصب کنندگان آسانسور باید بتوانند کار طولانی مدت را انجام دهند. همچنین این شغل نیاز به راه رفتن زیاد، تردد زیاد در پله ها، کار در ارتفاع و… را میطلبد، پس باید برای این شغل به سلامت جسمی خود توجه ویژه ای بکنید.
  4. قدرت فیزیکی: نصب کنندگان آسانسور اغلب تجهیزات و قطعات سنگین را از جمله قطعات آسانسور و پله برقی و جعبه ابزار را حمل میکنند پس قدرت بدنی در این شغل از فاکتور های اصلی محسوب می شود.
  5. مهارت های عیب یابی: نصابان و تعمیرکاران آسانسور باید بتواند مشکلات را تشخیص دهند و آنها را برطرف کنند. به عنوان مثال: هنگامی که آسانسور از حرکت می‌ایستد، تعمیر کار آسانسور؛ دلیل توقف آن را تشخیص می‌دهد و تعمیرات لازم را انجام می‌دهد.

آموزش یادگیری مفاهیم آسانسور

شرایط اولیه برای ورود به یک برنامه کارآموزی به شرح زیر است:

  • حداقل ۱۸ سال داشته باشید.
  • داشتن دیپلم دبیرستان یا معادل آن.
  • از نظر جسمی توانایی انجام کار را داشته باشید.
  • آزمونهای پایه ریاضی، خواندن و استعداد مکانیکی را قبول کنید.

کار حرفه ای در نصب و تعمیر اسانسور؛ معمولاً با یک برنامه کارآموزی ۴ ساله با حمایت مالی وزارت فناوری، انجمن صنفی یا کارفرما آغاز می‌شود. برای هر سال از یک برنامه معمولی، کارآموزان باید تعدادی ساعت از پیش تعیین شده آموزش فنی و آموزش در حین کار را انجام دهند. در حین آموزش، کارآموزان در مورد ایمنی، مطالعه طرح، ریاضیات، فیزیک کاربردی، قطعات آسانسور، تئوری برق و دیجیتال و الکترونیک یاد می‌گیرند.

هنگامی که آنها برنامه کارآموزی را به پایان می‌رسانند، تعمیرکاران آسانسور؛ کاملاً آموزش دیده مکانیک یا مکانیک دستیار می‌شوند. نصب و تعمیرات اسانسور برای همگام سازی با پیشرفت های فنی به آموزش مداوم نیاز دارند.

تعمیرکاران و نصاب‌ها؛ با تجربه مربوط که می‌توانند آن را مستند کرده و مهارت خود را نشان دهند، ممکن است دوره کارآموزی کوتاهتری را بگذرانند.

مجوزها، گواهینامه‌ها و ثبت نام‌ها

مجوزها، گواهینامه‌ها و ثبت نام‌ها
مجوزها، گواهینامه‌ها و ثبت نام‌ها

اکثر کشورها مجوز نصب و تعمیرات آسانسور را دارند. داشتن این گواهینامه اگر چه در ایران خیلی واجب نیست، اما؛ صلاحیت و مهارت تعمیرکاران در این زمینه را نشان می‌دهد.

نصاب‌ها و تعمیرکاران آسانسور می‌توانند از طریق انجمن ملی پیمانکاران آسانسور به تکنسین های مجاز آسانسور CET و یا تکنسین هایی با دسترسی به اسکان خصوصی CAT تبدیل شوند. آنها همچنین می‌توانند به عنوان بازرسان آسانسور واجد شرایط QEI از طریق انجمن ملی مقامات ایمنی آسانسور بین المللی مجاز شوند.

کیفیت های مهم برای شغل تعمیرکار آسانسور

تعمیرکار آسانسور باید سوابق دقیق برنامه خدمات خود را ثبت کنند. آنها باید نقشه های پیچیده را به دقت بررسی کرده و دستورالعمل های طرح را دقیقاً دنبال کنند.

  1. مهارت های مکانیکی نصب آسانسور :  تعمیرکاران آسانسور از انواع ابزار برقی و دستگیره برای نصب و تعمیر اسانسور استفاده می‌کنند.
  2. استقامت جسمی : تعمیرکاران آسانسورها؛ باید بتوانند کارهای طولانی، از جمله در فضاهای تنگ و محدود را برای مدت طولانی انجام دهند.
  3. قدرت فیزیکی : تعمیرکار آسانسور؛ اغلب تجهیزات و قطعات سنگین را از جمله: پله های پله برقی، مجرا و مسیرهای فلزی را بلند می‌کنند. ممکن است لازم باشد تجهیزات را تا وزن ۸۰ الی ۱۰۰ کیلوگرم، بلند کنند.
  4. مهارت‌های عیب یابی : تعمیرکاران آسانسور؛ باید بتوانند مشکلات را تشخیص دهند، به خصوص هنگام تعمیرات.
کلام آخر

کارفرمایان ممکن است به دنبال تعمیر کار اسانسور باشند که دارای گواهینامه‌های معتبر مرتبط باشد. به همین دلیل، گواهینامه داوطلبانه ممکن است هنگام جستجوی کار مفید باشد. انجمن ملی پیمانکاران آسانسور یا NAEC گواهینامه‌های داوطلبانه؛ مانند: تکنسین مجاز آسانسور یا CET و تکنسین آسانسور دسترسی آسان همراه با اقامت خصوصی یا CAT را ارائه می‌دهد. برای به دست آوردن مدرک CET، یک تکنسین آسانسور باید یک برنامه آموزشی CET را پشت سر بگذارد، ۵ سال تجربه داشته باشد و یک آزمون را با موفقیت از سر بگذراند. برای افرادی که علاقه مند به کسب نشان CAT هستند، تکمیل یک برنامه آموزشی CAT ،۵ سال تجربه و قبولی در یک آزمون لازم است.

در مجموع اگر با قبول سختی‌های کار یک تعمیرکار اسانسور؛ مشکلی ندارید و از نظر جسمی و روحی خودتان را سازگار با شرایط و قوانین این شغل می‌دانید. باید به شما بگوییم این شغل؛ برای شما بسیار مناسب است ضمن این که؛ دارای حقوق و مزایای خوبی نیز هست. در پایان؛ سپاس که تا پایان با ما همراه بودید.

پیوند های اشتراک گذاری پست

گفتگو کنید

1 نظر

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه