ابعاد آسانسور هیدرولیکی؛ نحوه محاسبه ابعاد برای ظرفیت های 4 و 6 نفره

ابعاد آسانسور هیدرولیکی؛ نحوه محاسبه ابعاد برای ظرفیت های ۴ و ۶ نفره

طراحی اسانسورهای هیدرولیکی حتما باید در ابعاد مشخص و استانداردی انجام شده باشد تا به خوبی ایمنی مسافرین را حفظ کرده و از بسیاری خسارات جلوگیری شود. به همین دلیل اشنایی با ابعاد اسانسور هیدرولیکی و نحوه محاسبه آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

در این مطلب تصمیم داریم شما را با ابعاد این اسانسورها اشنا کرده و اطلاعات مفیدی در خصوص نحوه محاسبه ابعاد آن ها به شما ارائه دهیم همراه ما باشید!

ظرفیت نامی یا همان ابعاد اسانسور هیدرولیکی

ابعاد اسانسور هیدرولیکی در حقیقت تابع ظرفیت نامی آن می باشد. ظرفیت نامی اسانسورها حداکثر باز مجاز برای ان ها را مشخص می کند. البته باید توجه داشته باشید که در محاسبه ابعاد و ظرفیت نامی اسانسور، وزن خود کابین و تجهیزات مختلف اسانسور در نظر گرفته نمی شود.

ظرفیت اسانسورها یا به صورت جرم بار به واحد کیلوگرم و یا بر اساس تعداد مسافرینی که می توانند در یک لحظه از آن استفاده کنند نشان داده خواهد شد. معمولا جرم متوسط هر مسافر با توجه به پروتککل های میانگین جرم افراد، ۷۵ کیلوگرم تخمین زده می شود. این مقدار در اسانسورهای دو نفره حدود ۹۰ کیلوگرم و در اسانسورهای یک نفره ۱۰۰ کیلوگرم خواهد بود.

ابعاد چاه و کابین اسانسور هیدرولیکی

همانطور که در بخش های قبلی هم اشاره کردیم، ابعاد کابین اسانسور تابع ظرفیت نامی ان است. ظرفیت اسانسور هم براساس فاکتورهای مختلفی مثل خواسته کارفرما، محل مورد نظر و میزان رفت و امدهای افراد در ان محل مشخص خواهد شد.

ابعاد چاه اسانسور هم با ابعاد کابین تناسب داشته و در ارتباط مستقیم با ان می باشد. در واقع ابعاد چاه اسانسور مشابه کابین می باشد، اما با تجهیزات دیگری مثل جک هیدرولیک متفاوت است.

ارتفاع کابین اسانسور هیدرولیکی
ارتفاع کابین اسانسور هیدرولیکی

ارتفاع کابین اسانسور هیدرولیکی

یکی دیگر از مهم ترین موارد در مشخص کردن ابعاد اسانسور هیدرولیکی، ارتفاع کابین آن می باشد. با توجه به استانداردهای موجود در این زمینه، ارتفاع کابین اسانسور باید چیزی حدود ۱۹۵۰ میلیمتر باشد. همچنین ورودی اسانسور هم باید حداقل از ارتفاعی معادل ۱۹۵۰ میلی متر برخوردار باشد.

این ابعاد باید در تمام قسمت های کابین یکسان باشند و نباید هیچ عارضه ای در سقف یا کف کابین وجود داشته باشد که باعث کاهش ارتفاع مذکور شود. مثلا نصب چراغ های تزیینی در سقف باید به گونه ای انجام شود که ارتفاع ان نقطه را کاهش ندهد.

نحوه محاسبه ابعاد اسانسور هیدرولیکی

برای محاسبه ابعاد اسانسور هیدرولیک، باید عمق و عرض اسانسور را در نظر گرفت. در واقع ابعاد این اسانسورها از حاصلضرب عمق و عرض آن به دست می اید. همچنین باید به اندازه درب اسانسور هم با توجه به ظرفیت آن توجه شود.

تعیین عرض و عمق کابین اسانسور با توجه به ظرفیت آن انجام می شود. در واقع متخصصان باید با توجه به میزان رفت و امدها در محیط مورد نظر، یک اسانسور با ظرفیت مناسب برای آن طراحی کرده و عمق و عرض آن را هم متناسب با ظرفیت اسانسور مشخص کنند.

معمولا توصیه می شود این ابعاد به گونه ای باشد که از حمل بار اضافه در آن محل جلوگیری کند.

ابعاد اسانسور هیدرولیکی 4 نفره
ابعاد اسانسور هیدرولیکی ۴ نفره

ابعاد اسانسور هیدرولیکی ۴ نفره

ظرفیت استاندارد اسانسور ۴ نفره هیدرولیکی معادل ۳۰۰ کیلوگرم می باشد. این اسانسور در ساختمان های کوچک و کم رفت و امد نصب می شود. ابعاد اسانسور هیدرولیکی ۴ نفره باید به گونه ای باشد که مساحت مفید داخلی آن به ۰.۷۹ و ۰.۹ متر مربع برسد.

مثلا استفاده از یک کابین با عرض ۹۰ سانتی متری و عمق ۱۰۰ سانتی متری یک انتخاب مناسب است و ارتفاع آن هم باید حدود ۲۲۰ سانتی متر در نظر گرفته شود.

ابعاد اسانسور هیدرولیکی ۶ نفره

ظرفیت استاندارد این نوع اسانسور هیدرولیکی حدودا ۴۵۰ کیلوگرم است. این اسانسور در اکثر اپارتمان ها مورد استفاده قرار می گیرد و یک اسانسور نسبتا کوچک به شمار می رود. ابعاد اسانسور هیدرولیکی ۶ نفره باید به گونه ای انتخاب شود که مساحت مفید آن حداقل ۱.۱۷ و حداکثر ۱.۳ متر مربع باشد.

مثلا یک کابین با عرض  و عمق ۱۱۰ و ارتفاع ۲۲۰ مناسب ترین انتخاب برای این نوع اسانسور خواهد بود.

امیدواریم که این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه