اتاقک آسانسور در بام باید چه موارد استانداردی داشته باشد؟

اتاقک آسانسور در بام باید چه مواد استانداردی داشته باشد؟

اتاقک کابین آسانسور از جمله مهم ترین اجزاء آسانسورها به شمار می رود که شرکت های تولید کننده باید ساخت آن را با رعایت اصول استاندارد و دقت بالایی انجام دهند. محل قراگیری اتاقک آسانسور در بام ساختمان است و به همین دلیل در ساخت اتاقک آسانسور در بام باید دو جنبه ایمنی و زیبایی با هم مورد توجه قرار گیرد تا بتواند عملکرد بهینه را ارائه دهد. اتاقک آسانسورها طبق استاندارد ملی ایران یا استاندارد اروپایی EN81 طراحی و ساخته می شوند. در این مقاله از سری مقالات سایت ست لیفت شما را با موارد استاندارد ساخت اتاقک آسانسور آشنا می کنیم و به اهمیت تعیین ظرفیت کابین و اتاقک در تعیین سایر ویژگی های آسانسور مانند سرعت و قدرت آن می پردازیم.

انواع کابین و اتاقک آسانسور

انواع کابین و اتاقک آسانسور
انواع کابین و اتاقک آسانسور

اتاقک آسانسورها بر اساس شرایط آب و هوایی منطقه مورد استفاده و نوع کاربری آن ها در انواع مختلفی شامل آسانسور فرمیکا، تمام استیل، پاناروما، نیمه استیل و ام دی اف ساخته می شوند. برای مثال کابین های جنس استیل برای مناطق شمالی کشور که دارای رطوبت بالایی است نسبت به اتاقک جنس ام دی اف مناسب تر هستند و دارای طول عمر بیشتری خواهند بود. اتاقک کابین آسانسور باید از متریال مرغوب ساخته شود تا تضمین کننده کیفیت آن باشد.

استاندارد ساخت اتاقک آسانسور در بام

استاندارد ساخت اتاقک آسانسور در بام
استاندارد ساخت اتاقک آسانسور در بام

با توجه به ابعاد چاهک آسانسور اتاقک آسانسور در بام در ابعاد و ظرفیت های مختلف ساخته می شود. به طور کلی استانداردهای ساخت اتاقک و کابین آسانسور طبق متریال مشخص صورت می گیرد.

  1. ورق فولادی قابل استفاده در ساخت کف و سقف اتاقک باید حداقل ۲ میلی متر ضخامت داشته باشد و این ضخامت برای دیواره ها ۱٫۲۵ – ۵/۱ میلی متر در نظر گرفته شود. همچنین یک اتاقک آسانسور در بام باید دارای ارتفاع استاندارد ۲ متر باشد.
  2. از دیگر استانداردهای ساخت اتاقک کابین عرض لته های آن است که باید ۳۰ تا۴۰ سانتی متر تعیین شوند. همچنین برای نصب راحت درب اتاقک کابین و بستن پیچ و مهره سایر قطعات باید لبه لته ها  ۳٫۵ تا ۴ سانتی متر برگشته شود که در این صورت عمر مفید اتاقک نیز افزایش می یابد.
  3. سقف اتاقک آسانسور در بام نیز باید به گونه ای طراحی و تولید شود که توان تحمل وزن دو نفر را داشته باشد و در عین حال در هنگام حرکت از مسیر منحرف نگردد.
  4. فاصله استاندارد بین دیوار آسانسور و کابین باید حداکثر ۵ سانتی متر لحاظ شود.
  5. برای جلوگیری از ایجاد تکانه ها در آسانسور هنگام سوار شدن مسافران باید در فاصله بین کابین و یوک از فنر یا لاستیک استفاده شود.
  6. برای طراحی اتاقک و کابین آسانسور باید استاندارد ساخت به گونه ای رعایت شود که آسانسور توان تحمل وزنی بیش از بار اسمی خود را داشته باشد.
  7. برای یک آسانسور ۵ نفره (معادل ۳۷۵ کیلوگرم) حداکثر مساحت مجاز ۱٫۱۰ متر مربع است و ابعاد اتاقک آسانسور در بام برای این نوع آسانسور باید  ۱۰۰×۱۱۰ لحاظ گردد.
  8. برای یک آسانسور ۸ نفره (معادل ۶۰۰ کیلوگرم) حداکثر مساحت استاندارد ۱٫۶ متر مربع است که ابعاد کابین در آن ۱۴۰×۱۱۰ باشد.
  9. ابعاد اتاقک آسانسور در بام باید متناسب با طراحی چاه و ظرفیت آسانسور ساخته شود.
  10. شرکت های تولید کننده آسانسور باید ابعاد اتاقک آسانسور را طبق یکی از استانداردهای داخلی یا خارجی تعیین کنند.

تعیین ظرفیت اتاقک آسانسور در بام

تعیین ظرفیت اتاقک آسانسور در بام
تعیین ظرفیت اتاقک آسانسور در بام

ظرفیت کابین و اتاقک آسانسور با توجه به محاسبات آنالیز ترافیک آسانسور تعیین می شود. همچنین برای نصب سایر قطعات آسانسور باید ظرفیت آسانسور را مشخص کرد و بر آن اساس ظرفیت آن لوازم را انتخاب کرد. در حالت استاندارد به منظور طراحی بزرگترین اتاقک آسانسور باید ماکزیمم فضای چاه آسانسور را در نظر گرفت. ظرفیت آسانسورهای مختلف توسط اداره کل استاندارد در جدولی گرد آوری شده است که طراحان آسانسورها باید برای تعیین ظرفیت آسانسور به این جدول مراجعه کنند. بر اساس نظر اداره استاندارد اگر نهایت ظرفیت یک آسانسور ۶ نفر است باید تمام قطعات آن مثل سیستم ایمنی، موتور و گیربکس از عملکرد خوبی برخوردار باشند. با توجه به این نکته برای اینکه تمام قطعات آسانسور با قدرت بالایی آماده کار و نصب باشند باید ظرفیتی که برای آسانسور تعیین می شود بیشتر از ظرفیت واقعی یا اسمی آن باشد.

جمع بندی

برای اینکه اتاقک آسانسور در بام به بهترین شکل طراحی و تولید شود باید در زمان تعیین ظرفیت آسانسور استانداردهای خاصی مد نظر قرار گیرد. مشخص کردن دقیق ابعاد اتاقک کابین آسانسور باعث می شود برآورد مواردی چون تعداد مسافران قابل حمل، سرعت و قدرت آسانسور با دقت بیشتری برآورد گردد. این مسئله در مکان های بزرگی مانند ساختمان های بزرگ اداری، تجاری و مسکونی و درمانی که تردد جمعیت زیاد است بسیار اهمیت دارد. در این مقاله از شرکت ست لیفت به طور مفصل در مورد استانداردهای ساخت کابین و آسانسور در بام و عوامل مؤثر بر عملکرد آسانسور صحبت شد.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه