درب لولایی آسانسور از سادهترین و ارزانترین درب های آسانسور محسوب می شود. از این نوع درب فقط به عنوان درب طبقات می توان استفاده کرد. درب لولایی شامل یک قاب و خود برگ است. در ادامه نحوه نصب درب لولایی آسانسور را آموزش می دهیم.
گام اول: مشخص کردن موقعیت نصب آسانسور توسط طراح آسانسور
گام دوم: نصب ریل های هدایت کابین و کادر وزنه باید مطابق با نقشه اجرای آسانسور
نکته: بهترین روش برای نصب ریل آسانسور، محلی است که با مرکز ثقل کابین مماس باشد. این کار باعث کاهش اصطکاک و استهلاک می شود. همچنین در این روش نصب ریل سر و صدای ناشی از حرکت آسانسور به حداقل خود می رسد.
گام سوم: اطمینان از نصب ریل ها به صورت موازی با جفت رو به روی خود با استفاده از شاقول لیزری و سیم شاقول
نکته: نصب درب طبقات باید براساس نقشه طراحی شده، با توجه به فاصله استاندارد و در راستای یکدیگر انجام شود.
نکته: برای نصب هر درب آسانسور نیاز به دو عدد نبشی ۵ به اندازه عرض چاه یعنی دو برابر تعداد توقف است.
گام چهارم: در مرحله اول نصب درب لولایی آسانسور، درب ها باید توسط شاقول تراز شوند. سپس درب ها را روغن کاری کرده و از درست نصب شدن آنها اطمینان حاصل کرد. همچنین برای اینکه سرعت بسته شدن درب کم و زیاد نشود باید مقدار فشار فنر درب به اندازه تنظیم شود.
گام پنجم: در ابتدا باید آرام بند ی دیکتاتور با توجه به دمای محیط تنظیم شود؛ به طوری که بتواند در مرحله اول ضربه اولیه ناشی از بسته شدن درب آسانسور را کنترل کند. سپس بایستی درب را بسته نگه داشت تا از عملکرد صحیح قفل ایمنی اطمینان یافت.
گام ششم: برای اینکه درب آسانسور عملکرد درستی داشته باشد باید فاصله بین چارچوب درب و لته در تمام نقاط برابر باشد. همچنین حرکت شفت قفل ایمنی باید در سوراخ روی لته به راحتی انجام شود.
نکته: افزایش قطر سوراخ لته باعث لقی غیر استاندارد حرکت شفت شده که خود موجب عملکرد ناصحیح کنتاکت ایمنی یا دو شاخه می شود؛ در این صورت آسانسور خراب شده و به طور ناگهانی متوقف خواهد شد.
حتما مشاهده کنید: چگونه درب آسانسور را باز کنیم
نکات مهم در نصب درب لولایی آسانسور
- محاسبه دقیق فضای نصب درب در هر طبقه در زمان آهنکشی
- مشخص کردن فواصل مرکز درب تا نوک ریل سمت راست ریل کابین، مرکز درب تا نوک ریل سمت چپ ریل کابین و فاصله مرکز درب تا مرکز ریل کابین توسط کارشناس خبره
- محکم کردن دقیق درب طبقات روی نبشی یا قوطی
- ایجاد حفاظ در مقابل فضای خالی تمام درب های طبقات
- نصب کلاف های داربست آهنکشی حدود ۲۰ الی ۳۰ سانتیمتر پائین تر از کف طبقات تا درب هر طبقه به طور صحیح نصب شود.
- قرارگیری کلاف های آهنکشی حداقل در فواصل ۱.۵ متر از یکدیگر به منظور ایجاد یک کلاف نیم طبقه بین کلاف های داربست در هر طبقه در این صورت ناب به راحتی می تواند نصب درب، ریل و براکت ها را انجام دهد.
- برای اینکه آسانسور بهتری کارایی را ارائه دهد باید درب با شاقول کاری تراز شود.
- میزان خطای مجاز در ارتفاع شفت برای ریل ها ۱ میلیمتر در ۱۰ متر است.
- در صورت زیاد بودن فاصله اتصال ریل به ساختمان ممکن است ریل خم شده و کمانه کند. همچنین اگر این فاصله کم باشد انعطاف ریل و روانی حرکت کابین کاهش می یابد.
- از روغن کاری قفل درب هنگام نصب درب لولایی آسانسور خودداری شود؛ زیرا باعث خرابی قفل می شود. این قفل ها هنگام تولید روانکاری استاندارد شده اند.
- اطمینان از نصب صحیح کنتاکت یا دو شاخ و آزمایش اتصال آن توسط مولتیمتر
- در هر آسانسور حداقل تعداد ۵ یا ۶ عدد درب وجود دارد. هر یک از درب ها دارای دو کنتاکت ایمنی هستند. در صورتی که کنتاکت ها به درستی عمل نکند می توانند باعث افزایش درصد خرابی آسانسور شوند.
حتما مشاهده کنید: قوانین نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی
وسایل ایمنی نصب درب لولایی آسانسور
برای نصب درب طبقات آسانسور علاوه بر وسایل مورد نیاز برای نصب باید لوازم ایمنی مثل کلاه ایمنی و کمربند ایمنی ، دستکش کار مناسب ، کفش کار مناسب، عینک مخصوص فرزکاری و جوشکاری نیز توسط تکنیسین آسانسور استفاده شود.