جریمه شهرداری برای آسانسور نصب شده بدون اجازه چقدر است؟ مقررات نصب اسانسور در آپارتمان های قدیمی

جریمه شهرداری برای آسانسور نصب شده بدون اجازه چقدر است؟ مقررات نصب اسانسور در آپارتمان های قدیمی

در هنگام ساخت و ساز باید قوانین و ضوابط شهرداری رعایت شود تا در زمان اخذ گواهی عدم خلاف و پایان کار ساختمان دچار مشکل نشوید. در ساخت و ساز ضوابط معماری در بخش های مختلف ساختمان مانند اسکلت، پله، نورگیر و آسانسور باید مورد توجه قرار گیرد. صدور جریمه شهرداری برای آسانسور بدون اجازه شهرداری یکی از مشکلاتی است که سازندگان در زمان اخذ پروانه پایان کار و گواهی عدم تخلف با آن روبرو می شوند. در صورتی که آسانسور بدون اجازه شهرداری و بر طبق اصول استاندارد ملی و قوانین شهرداری نصب نشود، تخلف صورت گرفته و برای متخلف جریمه تعیین می شود.

مجوز نصب آسانسور
مجوز نصب آسانسور

مجوز نصب آسانسور را از کدام نهادها باید بگیریم؟

ساختمان های احداثی با توجه به نوع آسانسوری که در بنا استفاده می کنند، باید مجوزهای لازم برای نصب آسانسور را از شهرداری و سازمان های مربوطه مانند سازمان استاندارد ملی ایران و آتش نشانی دریافت کنند. مثال برای نصب آسانسور هیدرولیکی مجوز سازمان آتش نشانی و برای نصب آسانسور در ساختمان قدیمی با ۳ الی ۴ طبقه باید مجوز نصب آسانسور از شهرداری دریافت شود.

قوانین نصب آسانسور
قوانین نصب آسانسور

قوانین نصب آسانسور شهرداری

با توجه به اینکه در خصوص نصب آسانسور در ساختمان ها قوانینی از طرف سازمان مسکن و شهرسازی و شهرداری در قالب بخش نامه بیان شده است، فعالان و شرکت های نصاب آسانسور باید این قوانین را رعایت کنند. این قوانین به شرح ذیل است:

  • در ساختمان های دارای ۳ طبقه بیشتر بر طبق قانون شهرداری ساکنین ملزم به نصب آسانسور هستند. همچنین ساختمان های قدیمی که محل نصب آسانسور در آنها مشخص نشده است، شرایط نصب آسانسور باید توسط مهندسین و کارشناسان شهرداری بررسی شود. اما نصب آسانسور هیدرولیکی بهترین گزینه برای ساختمان های قدیمی است.
  • ساختمان از نظر میزان مقاومت و رعایت استانداردهای لازم در خصوص نصب آسانسور و امکان سقوط آسانسور بررسی شود.
  • نصب آسانسور باید بر طبق مجوزهای لازم از سوی شهرداری انجام شود. در صورتی که بدون مجوز شهرداری و سازمان های مربوطه آسانسور نصب شود.
  • ساختمان هایی که بدون دریافت مجوز از شهرداری آسانسور نصب کنند، در زمان فروش ساختمان دچار مشکلاتی در خصوص دریافت پروانه ساختمان و گواهی عدم خلاف می شوند. همچنین به آسانسورهایی که بدون اجازه شهرداری نصب شود، بیمه حوادث تعلق نمی گیرد.
  • براساس مقررات شهرداری هر سال آسانسورها باید از نظر فنی توسط شرکت های معتبر نصب آسانسور بازرسی شوند.
  • دریافت استاندارد اولیه و ادواری برای نصب آسانسور در ساختمان ها اجباری است. اما دریافت استاندارد اولیه برای نصب آسانسور هیدرولیکی اجباری نیست.

جریمه شهرداری برای نصب آسانسور بی اجازه چقدر می باشد؟

در صورتیکه در نصب آسانسور قوانین و مقررات شهرداری رعایت نشود، تخلف صورت گرفته است. مثال اگر ابعاد حداقل راه پله و آسانسور رعایت نشود، طبق فرمول تراکم جریمه می شود. جریمه شهرداری برای آسانسور بر طبق فرمول تراکم با فرمول ۵a و a24 محاسبه می شود.

  • در طراحی ساختمان با زیربنای کمتر از ۲۰۰ متر و رعایت نکردن ابعاد حداقل شهرداری، مالک باید با فرمول a جریمه شهرداری را پرداخت کند.
  • ضوابط آتش نشانی در نصب آسانسور اجرا شود و اگر تخلفی صورت گرفت برای رفع تخلف توسط سازمان آتش نشانی تایید شود.
مقررات نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی
مقررات نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی

مقررات نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی

مقررات نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی به شرح ذیل است:

  • فضای مورد نیاز : فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور بسیار مهم است. ساختمان های قدیمی دارای پاسیوی نورگیر دارای فضای مورد نیاز برای آسانسور هستند. همچنین می توان برای ایجاد فضای لازم برای نصب آسانسور در راه پله های ساختمان تغییر کلی یا جزئی ایجاد کرد. زیرا در ساختمان های قدیمی فضایی برای نصب آسانسور مشخص نشده است. حداقل فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور به ظرفیت کابین آسانسور بستگی دارد. برای نصب آسانسور هیدرولیکی فضای زیادی لازم نیست.
  • مجوز نصب آسانسور : یکی از شرایط نصب آسانسور در ساختمان ها اخذ مجوز نصب از شهرداری برای دریافت پایان کار ساختمان است. همچنین ساختمان هایی که پایان کار دارند برای نصب آسانسور نیاز به مجوز ندارند. در این حالت شهرداری هزینه تراکم کاهش مساحت پاسیو برای نصب آسانسور را دریافت می کند.در صورتی که آسانسور در بیرون از ساختمان و مشاعات حریم خیابان نصب شود، باید مجوز لازم از شهرداری دریافت شود. اما در داخل ساختمان برای نصب آسانسور مجوز شهرداری نیاز نیست و بعد از مراجعه به شهرداری برای دریافت استانداردهای لازم نصب آسانسور باید جریمه ای به شهرداری پرداخت و در سند ساختمان نصب آسانسور قید شود.
  • برق سه فاز برای نصب آسانسور : برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی باید برق سه فاز باشد. اما نصب آسانسور هیدرولیکی به وسیله برق تک فاز نیز قابل راه اندازی است.
  • تهیه نقشه های ساختمان با تایید سازمان نظام مهندسی جهت اجرا : در صورتی که نصب آسانسور بدون دریافت مجوز از شهرداری اجرا شود، مالکین در زمان فروش ساختمان و دریافت پایان کار و گواهی عدم خلاف ساختمان با مشکل روبرو می شوند و باید جریمه شهرداری برای آسانسور را پرداخت کنند.
  • جابجا کردن تاسیسات، لوله ها و کنتور ها : در بعضی موارد برای نصب آسانسور تاسیسات، لوله های گاز یا آب و کنتورها باید جابجا شود.
  • رضایت کلیه ساکنین ساختمان : رضایت تمام ساکنین ساختمان های قدیمی برای نصب آسانسور ضروری است.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه