نظافت آسانسور، آموزش تمیز کردن آسانسور بدون آسیب به آن

نظافت آسانسور، آموزش تمیز کردن آسانسور بدون آسیب به آن

در حالی که تمیز کردن و ضدعفونی کردن وسایل و همچنین آسانسور اولویت اول است، اما شما نمی‌خواهید آسیب‌های جدی به دستگاه‌های الکتریکی و مکانیکی خود وارد کنید که ممکن است در آینده منجر به تعمیرات پرهزینه شود. بنابراین لازم است تا درباره آموزش تمیز کردن آسانسور بدون اینکه به آن آسیبی وارد شود نکاتی مهمی بیاموزید. در ادامه می‌خواهیم درباره آموزش تمیز کردن آسانسور بیشتر صحبت کنیم.

1. استفاده از پاک کننده‌ها

از استفاده مستقیم از پاک کننده‌های الکلی روی دکمه‌های آسانسور خودداری کنید، زیرا ممکن است به سطوح لاکی آسیب بزنند و به مرور زمان باعث شکننده شدن برخی از قطعات پلاستیکی شوند.  برای وسایل بدون لاک، باید از الکل با کمترین غلظت استفاده کنید که ضدعفونی کند. برای اکثر سطوح آسانسور محلول الکل ۷۰ درصد توصیه می‌شود. هنگام پاک کردن آسانسور، توصیه می‌شود که از مواد ساینده استفاده نکنید، با یک حوله کاغذی یک بار مصرف یا پارچه میکروفیبر روی پاک کننده‌ها اسپری کنید.

پاک کننده‌های اسپری باید روی پارچه تمیز یا حوله کاغذی اعمال شود، سپس برای پاک کردن دکمه‌های آسانسور استفاده شود. هرگز پاک کننده را مستقیماً روی قطعات اسپری نکنید. از اسفنج‌ها باید اجتناب شود زیرا ممکن است محل نگهداری باکتری‌ها باشند و رطوبت بیش از حد، ممکن است به قطعات الکترونیکی آسانسور شما آسیب برساند. هنگام تمیز کردن سطوح آسانسور، از جمله دکمه‌های تماس و صفحه‌های لمسی، مهم است که از برخی مواد شیمیایی که ممکن است در محلول ضدعفونی‌کننده شما موجود باشد، اجتناب کنید این مواد ضد عفونی کننده شامل استالدئید، بی سولفیت کلسیم، اتیلن اکسید، نیکل نیترات، استامید، کلسیم هیدروکسید، کلرید آهن، اسید نیتریک (غلیظ)، انیدرید استیک کلسیم هیدروکسید، فلوئور، نیتروبنزن، استون، هیپوکلریت کلسیم، فورفورال، نیترومتان، استیل کلرید (خشک)، اسید کربولیک (فنل)، هگزان، استیلن، دی سولفید کربن هیدرازین، اکریلونیتریل، تتراکلرید کربن، اسید کلریدریک ۱۰۰ درصد، پرکلرواتیلن، کلر، فنل کلرواستیک اسید، هیدروفلوریک اسید ۱۰۰ درصد، انیدرید اسید فسفریک، آمونیاک، کلروبنزن (مونو)، هیدروفلوریک اسید ۲۰ درصد، تری کلرید فسفر، مایع کلروفرم، هیدروفلوریک اسید ۵۰ درصد، اسید پیکریک، برم و… است. این مواد اغلب باعث ساییدگی و خوردگی دکمه‌ها و پنل آسانسور می‌شوند و تا حد زیادی به آسانسور آسیب وارد می‌کنند.

2. استریل نگه داشتن آسانسور از ویروس

استریل نگه داشتن آسانسور از ویروس
استریل نگه داشتن آسانسور از ویروس

اکثر آسانسورهای تجاری دارای ساختار فولاد ضد زنگ هستند. فولاد فلزی بسیار بادوام است که عموماً به حداقل نگهداری نیاز دارد. با این حال، هر صاحب آسانسور باید بداند که چگونه آسانسورها را به درستی تمیز کند تا از عملکرد ایمن و محیطی تمیز برای مسافران آسانسور اطمینان حاصل کند. از آنجایی که افراد زیادی می‌توانند در هر روز از آسانسور استفاده کنند، تمیز کردن معمولی می‌تواند به کاهش سرعت گسترش باکتری‌ها و بیماری‌ها کمک کند.

3. تمیز کردن آستانه و مسیر آسانسور

مسیرهای بین مجموعه درب‌های آسانسور در هر فرود در ساختمان شما مکان‌های ایده آلی برای جمع آوری و نشت گرد و غبار و زباله است. ذرات ریز مانند خاک یا حتی سنگ‌های کوچک می‌توانند در آج‌های درب آسانسور جمع شوند. توصیه می‌شود از یک دستگاه جاروبرقی برای حذف ذرات بزرگ و گرد و غبار استفاده کنید، سپس از یک پاک کننده غیر ساینده برای تمیز کردن فولاد ضد زنگ استفاده کنید. مطمئن شوید که بین ترک‌های آج درب وارد شوید و همیشه مطمئن شوید که آسانسور کاملاً متوقف شده است و آن را قفل کنید تا هنگام تمیز کردن مسیرهای درب از حرکت جلوگیری کنید.

4. تمیز کردن گودال آسانسور

تمیز کردن گودال هرگز نباید بدون حضور تکنسین آسانسور مجاز انجام شود تا از قفل مناسب آسانسور اطمینان حاصل شود. شاید انتظار نداشته باشید که زباله‌ها را در گودال آسانسور خود ببینید، اما این در بسیاری از انواع ساختمان‌ها بسیار رایج است. زباله و گرد و غبارها می‌توانند از شکاف‌های بین درهای آسانسور بیفتند و در گودال زیر کابین آسانسور جمع شوند. با گذشت زمان، این ممکن است با قطعات متحرک آسانسور تداخل داشته باشد. زباله‌ها را بردارید و از دستگاه جاروبرقی برای از بین بردن گرد و غبار و گرد و خاک استفاده کنید.

5. استریل کردن درب و دیوار آسانسور

استریل کردن درب و دیوار آسانسور
استریل کردن درب و دیوار آسانسور

اکثر آسانسورهای تجاری دارای دیوارها و درهای فولادی ضد زنگ هستند. اطمینان حاصل کنید که آسانسور کاملاً متوقف شده است و از یک پاک کننده غیر ساینده برای حذف گرد و غبار و آلودگی از فولاد ضد زنگ استفاده کنید. همچنین می‌توانید از مواد تمیز کننده تخصصی فولاد ضد زنگ برای از بین بردن لکه‌های آب استفاده کنید و به استیل ضد زنگ درخشندگی تمیز و صیقلی ببخشید. هنگامی که زمان تمیز کردن دیوارهای داخلی فرا می‌رسد، از پاک کننده‌های غیر خورنده استفاده کنید که بوی تند از خود به جا نمی‌گذارند.

6. نظافت طبقات و آینه‌های آسانسور

بسته به نوع طبقه آسانسوری که دارید، ممکن است لازم باشد کف‌های موکت‌شده را برس بزنید و جاروبرقی بکشید یا کف‌های کاشی یا استیل را تمیز و جلا دهید. باز هم پاک کننده‌های غیر ساینده و غیر خورنده بهترین گزینه در اینجا هستند. بسیاری از آسانسورهای تجاری دارای موکت‌های کم ارتفاعی هستند که می‌توانند گرد و غبار، کثیفی و کثیفی را به دام بیندازند و یک پاک کننده قدرتمند می‌تواند به تمیز کردن آن‌ها کمک کند.

7. تمیز کردن چراغ‌ها و دکمه‌های پنل

برای پایان نظافت آسانسور، لامپ‌ها و دکمه‌های روی پنل کنترل باید در آخرین مرحله قرار گیرند. می‌توانید آسانسور را قفل کنید تا از پاسخگویی به فشار تصادفی دکمه جلوگیری کنید. روی دکمه‌های آسانسور از یک ماده تمیزکننده آنتی‌باکتریال استفاده کنید، مراقب باشید که هیچ پاک‌کننده‌ای را مستقیماً روی دکمه‌ها اسپری نکنید که ممکن است در داخل صفحه کنترل نفوذ کند و به اجزای داخلی آسیب برساند. از یک پارچه میکروفیبر برای تمیز کردن دکمه‌ها و پنل استفاده کنید و خاک، گرد و غبار، مو و سایر قطعات گیر کرده در اطراف دکمه‌ها را پاک کنید. پارچه‌های میکروفیبر نیز برای تمیز کردن گرد و غبار و کثیفی لامپ‌های داخل آسانسور عالی هستند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم درباره آموزش تمیز کردن آسانسور صحبت کنیم. پیروی از این دستورالعمل‌ها خطر آسیب رساندن به آسانسور شما را کاهش می‌دهد و به افزایش عمر قطعات کلیدی آسانسور شما کمک می‌کند. بنابراین سعی کنید هنگام تمیز کردن آسانسور این نکات را به ترتیب انجام دهید تا از بوجود آمدن مشکلات هزینه بر جلوگیری کنید.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه