نحوه عملکرد قفل درب آسانسور + آموزش رگلاژ دقیق

نحوه عملکرد قفل درب آسانسور + آموزش رگلاژ دقیق

نحوه عملکرد قفل درب آسانسور که یکی از مهم ترین بخش های آن به حساب می آید، از با اهمیت ترین موارد برای امنیت آسانسور است. هم چنین باید رگلاژ یا تنظیم این قفل نیز در زمان های مشخص انجام گیرد تا قفل به درستی کار کند. در این مطلب با ما همراه باشید تا ابتدا عملکرد قفل را توضیح دهیم سپس به نحوه رگلاژ آن پرداخته و زمان دقیق برای این کار را تعیین کنیم.

نحوه عملکرد قفل درب آسانسور به چه صورت است؟

قفل درب آسانسور نوعی سیستم امنیتی است که برای محافظت از افراد و اموال داخل کابین استفاده می شود. معمولا این قفل از یک ضامن، زبانه، بازویی که داخل چاه آسانسور قرار گرفته و دو میکرو سوئیچ تشکیل شده است.

نحوه عملکرد قفل درب آسانسور به این صورت است که مگنت های میکروسوئیچ که معمولا می توانید آن ها را روی چارچوب درب مشاهده کنید، زمان بسته شدن درب طبقه توسط پلاتین نصب شده روی درب پل شده و باعث ایجاد مدار فرمان برق آسانسور می شود.

میکروسوئیچ دیگر نیز برای ضامن قفل در نظر گرفته شده است. برای باز شدن قفل درب آسانسور نیز وقتی کابین به ایستگاه یا طبقه مورد نظر خود می رسد، هنگام توقف کامل آن کمانی که برای درب در نظر گرفته شده است، به وسیله پردازشگر فرمان آسانسور بدون برق می شود.

حال نیاز است تا یک ضربه به اهرم قفل وارد شود. این کار توسط کمان با استفاده از جک روغنی که از قبل تحت فشار قرار گرفته و حال باز می شود، انجام خواهد شد.‌ در این حالت می توانید درب لولایی آسانسور را باز کنید و از آن خارج شوید.

در هنگام انجام این عمل میکروسوئیچی که برای ضامن در نظر گرفته شده بود عمل می کند و برق فرمان از مدار خارج می شود. با این حال‌ برای باز کردن دستی قفل باید از کلید مثلثی مخصوص استفاده کنیم.

رگلاژ قفل درب آسانسور چطور انجام می شود؟

رگلاژ قفل درب آسانسور چطور انجام می شود؟
رگلاژ قفل درب آسانسور چطور انجام می شود؟

بعد از اینکه درباره نحوه عملکرد قفل درب آسانسور دانستید و با آن آشنا شدید بهتر است تا درباره رگلاژ قفل درب آسانسور یاد بگیریم. درواقع زمانی قفل درب نیاز به رگلاژ پیدا می کند که درب یا قفل تعمیر شده یا تعویض قطعات برای آن انجام شده باشد. البته گاهی به صلاح دید سرویس کار آسانسور، در بازدید های دوره ای هم نیاز به تنظیم قفل ایجاد می شود.

 پس از مشاهده هر گونه ایراد در بسته شدن درب یا قفل آن هر چه سریع تر با سرویس کار خود تماس بگیرید. برای رگلاژ ابتدا باید به قفل درب که واقع در ‌کابین آسانسور است دسترسی پیدا کرد. برق آسانسور در این حالت قطع است و سرویس کار از داخل چاله آسانسور به قفل دسترسی دارد.

سپس باید پوشش مجموعه قفل برداشته شود.‌ بعد از آن تکنسین به انواع قطعات موجود در قفل مانند زبانه، غلتک و پیچ ها توجه می کند. گاهی ممکن است رگلاژ یا تنظیم، فقط با سفت کردن چند پیچ انجام شود.

 اما گاهی اوقات نیاز است تا به استانداردهای دیگر که مربوط به فواصل قطعات است هم توجه شود. البته بسته به نوع آسانسور نیز این رگلاژ ممکن است متفاوت انجام شود.

به عنوان مثال اگر آسانسور هیدرولیک باشد، باید فشار سیال هیدرولیک بر روی قفل نیز تنظیم شود. پس رگلاژ قفل به صورت تخصصی بر اساس نحوه عملکرد قفل درب آسانسور و نوع آن توسط تکنسین مربوطه انجام خواهد شد.

سخن پایانی

نحوه عملکرد قفل درب آسانسور و رگلاژ آن یکی از مهم ترین مواردی است که باید برای امنیت آسانسور به آن واقف بود. مصرف کننده به محض مشاهده هر گونه مشکل باید با سرویس کار تماس گرفته و تکنسین نیز با دانش و تجربه تعمیر و سپس رگلاژ را انجام دهد.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه