آموزش نصب موتور آسانسور مرحله به مرحله + فوت و فن‌ها

آموزش نصب موتور آسانسور مرحله به مرحله + فوت و فن‌ها

امروزه آسانسورها یکی از وسایلی هستند که باعث راحتی در رفت و آمد بین طبقات واحدهای تجاری و مسکونی می‌شوند. آسانسورهای هیدرولیکی از موتورهای الکتریکی استفاده می‌کنند. این آسانسورها به وسیله پیستونی که در داخل یک سیلندر حرکت می‌کند تغذیه می‌شوند.

موتور الکتریکی روغن را به داخل سیلندرها پمپ می‌کند و باعث به حرکت درآوردن پیستون‌ها می‌شود و حرکت پیستون باعث بلند شدن کابین آسانسور می‌شود. از آنجایی که مراحل نصب موتور آسانسور در مراکز اداری و مسکونی اهمیت زیادی دارد؛ بنابراین در ادامه می‌خواهیم تمامی مراحل نصب موتور آسانسور را در سایت آسانسور سخاوت مورد بررسی قرار دهیم.

حتما مشاهده کنید : انواع طراحی و قطعات آسانسور هیدرولیکی

مراحل نصب موتور آسانسور چگونه است؟

مراحل نصب موتور آسانسور چگونه است
مراحل نصب موتور آسانسور چگونه است

به طور کلی مراحلی که برای نصب موتور آسانسور باید طی شود شامل مراحل زیر است:

  • ارائه زیر ساخت‌های لارم برای نصب آسانسور و نصب آهن‌آلات آسانسور
  • آماده سازی کف چاه آسانسور
  • آهن کشی آسانسور
  • نصب مکانیکال آسانسور ( شامل نصب اجزاء مکانیکی آسانسور مانند موتور گیربکس، کابین آسانسور، سیم بکسل و…)
  • نصب کردن اجزاء الکترونیکال آسانسور (مانند تابلو فرمان آسانسور، شستی کلید‌ها و…)
  • ایجاد موتورخانه آسانسور
  • دور چینی درب طبقات
  • کابل کشی آسانسور و نصب تابلوی برق سه فاز
  • بتن ریزی سقف چاه آسانسور
  • تعمیرات و عیب یابی آسانسور

حتما مشاهده کنید : بهترین موتور آسانسور

زیر ساخت برای نصب موتور آسانسور

ساخت و بهره‌ برداری و همچنین ارائه زیرساخت‌ های لازم برای نصب موتور آسانسور مراحل زیادی را در بر می‌گیرد زیرا زیر ساخت لازم برای نصب آسانسور و موتور آن یکی از مهم‌ترین مراحل است. در این مرحله ابتدا باید فضای لازم برای نصب موتور آسانسور در نظر گرفته شود زیرا اگر موتور آسانسور به درستی در جای خود قرار نگیرد می‌تواند مشکلات فنی زیادی را ایجاد کند و باید در رعایت این موارد دقت بسیاری داشت زیرا قیمت موتور آسانسور روز به روز در حال افزایش است.

در این مرحله لازم است تا چاه آسانسور نیز بسته به نوع آسانسور مورد نظر کمی از سطح زمین پایین‌تر قرار داشته باشد. پس از انجام این مرحله می‌توان گفت سنگینی از دوش مهندسان و طراحان برداشته می‌شود.

آماده‌ سازی کف چاه آسانسور

آماده‌ سازی کف چاه آسانسور
آماده‌ سازی کف چاه آسانسور

مرحله بعد که اهمیت بسیار زیادی دارد آماده سازی کف چاه آسانسور است. کف چاه آسانسور به طور کلی باید حداقل ۱۹۰ سانتی متر از سطح زمین پایین‌تر باشد. پس از اینکه مراحل آماده سازی کف چاه آسانسور و بتن ریزی انجام شد لازم است تا در پایان فضایی در پایین آسانسور خالی بماند تا از آسیب دیدن به سرویس‌ها جلوگیری شود.

آهن ‌کشی چاه آسانسور

آهن کشی چاه آسانسور یکی دیگر از مراحلی است که قبل از نصب موتور آسانسور انجام می‌شود. در این مرحله سازه فلزی در داخل آسانسور برای استقرار یافتن براکت‌های ریل‌های کابین قرار داده می‌شوند. این مرحله توسط نقشه‌هایی که مهندسان و یا فروشنده آسانسور طراحی می‌کند مانند تهیه نقشه اجرایی آهن کشی، نصب داربست فلزی، تهیه لیست آهن آلات و… انجام می‌گیرد.

ایجاد موتور‌خانه آسانسور

یکی از مراحل بسیار مهم برای نصب موتور آسانسور ایجاد موتورخانه آسانسور است. اتاق موتورخانه باید  براساس ابعاد، ارتفاع و نقشه دقیق اجرا شود و نکات زیادی هنگام ایجاد موتورخانه باید توسط مهندسین و یا شرکت فروشنده آسانسور رعایت شود.

به طور مثال اتاق موتورخانه باید حتماً دارای یک پنجره برای تهویه هوا باشد و جهت اطمینان یک هواکش مناسب باید در این اتاق نصب شود. ارتفاع اتاق موتورخانه از روی کف تا زیر سقف اتاق نباید کمتر از ۶ متر باشد.

باید توجه داشته باشید که اتاق موتورخانه باید حداقل یک عدد درب با عرض ۸۰ سانتی متر داشته باشد. دمای مورد نیاز و بهینه برای فضای موتورخانه باید بین ۵ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد باشد. همچنین برای اطمینان کار می‌توانید کپسول آتش نشانی در داخل اتاق موتورخانه نصب کنید.

دور چینی درب طبقات

پس از اینکه نصب کردن ریل‌ها تمام شد حالا نوبت به دور چینی درب طبقات می‌رسد که به وسیله آجر، پوشش‌ های فلزی و یا بلوک انجام می‌شود. توجه داشته باشید که این دیوار باید با درب‌ها در یک سطح قرار داشته باشد.

کابل کشی آسانسور و نصب تابلوی برق سه فاز

مرحله نصب تابلو برق سه فاز و کابل کشی آسانسور از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مرحله باید فیوز برای روشنایی داخل چاه آسانسور نصب شود و فن موتورخانه نیز ضروری است. همچنین برای تنظیم دمای موتورخانه آسانسور باید یک عدد ترموستات نصب شود.

بتن ریزی سقف چاه آسانسور

پس از اینکه تمامی مراحل گفته شده به اتمام رسید، مراحل نصب آسانسور و نصب موتور، توسط شرکت آسانسور مورد تایید قرار گرفت حالا نوبت آن است که بتن ریزی سقف چاه آسانسور انجام شود.

توجه داشته باشید که پس از بتن ریزی سقف چاه آسانسور حدوداً ۱۵ روز طول می‌کشد تا بتون به طور کامل خشک شود. این مرحله به منظور توان حمل بار وارد شده به سقف چاه آسانسور انجام می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به طور کامل درباره نصب موتور آسانسور صحبت کنیم و مراحل که باید طی شود را به طور خلاصه برای شما توضیح دهیم. البته توجه داشته باشید که نصب موتور آسانسور ایتالیایی از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود که به تنهایی این کار را انجام ندهید بلکه از یک مهندس و یا شرکت آسانسور مورد نظر خود کمک بخواهید زیرا در بسیاری از مواقع هنگامی که نصب موتور آسانسور با استفاده از دانش و مهارت لازم توسط متخصصین انجام نمی‌شود باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی می‌شود.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه