انواع درایو اسانسور؛ معرفی و مزایا و معایب هرکدام

انواع درایو اسانسور؛ معرفی و مزایا و معایب هرکدام

تمام کسانی که در صنعت آسانسور مشغول فعالیت هستند، با پیچیدگی سیستم آن آشنا می باشند. آسانسور از قطعات مکانیکی و الکترونیکی زیادی تشکیل شده که هرکدام از وظایف و مزایای خاصی برخوردار بوده و به صورت هماهنگ با هم برای انتقال قدرت و حرکت کردن آسانسور کار می کنند.

یکی از اصلی ترین قطعات اسانسور، درایو یا همان اینورتر نام دارد که در قلب سیستم اسانسور قرار گرفته است. درایو نقش مهمی در عملکرد اسانسور ایفا می کند و وظیفه تنظیم دور موتور اسانسور را به عهده دارد.

در این مطلب تصمیم داریم شما را با انواع درایو اسانسور و کاربرد ان اشنا کنیم. همراه ما باشید!

درایو آسانسور چیست؟

بدون شک همه شما یکبار هم که شده در حین جابجایی با اسانسور متوجه تکان های کابین آن شده اید. این تکان ها به علت سرعت گرفتن دور موتور به وجود می آیند و باعث نگرانی افراد در زمان استفاده از اسانسور می شوند. اینجاست که اهمیت وجود درایو در سیستم آسانسور مشخص خواهد شد!

با نصب درایو در داخل سیستم اسانسور، از تکان خوردن های کابین در زمان سرعت گرفتن دور موتور جلوگیری می شود. درایوها انواع مختلفی دارند و هر کدام از مزایای خاص خود برخوردارند. مثلا درایو دو سرعته یکی از انواع درایو اسانسور است که فشار اندکی روی موتور ایجاد کرده و از این طریق، کمک می کند موتور به ارامی دور بگیرد و آسانسور تکان نخورد.

حتما مشاهده کنید : علت سوختن و خرابی درایو و برد آسانسور چیست؟

کاربردهای درایو اسانسور

کاربردهای درایو اسانسور
کاربردهای درایو اسانسور

درایو یا کنترل کننده دور موتور، همانطور که از نامش پیداست برای کنترل دور موتور در سیستم اسانسور نصب می شود. نحوه عملکرد درایو به این صورت است که ابتدا برق سیستم را به ولتاژ DC تبدیل کرده و سپس این ولتاژ را به ولتاژ AC تبدیل خواهد کرد.

در واقع درایو ابزاری است که با تغییر فرکانس و ولتاژ موتور اسانسور، باعث نرم حرکت کردن آسانسور خواهد شد و سرعت حرکت آسانسور را کنترل می کند. یعنی کمک می کند اسانسور با یک سرعت مشخص حرکت کرده و توقف ارام و نرمی داشته باشد. همچنین مکان دقیق ایستادن آن را هم کنترل خواهد کرد.

انواع درایور اسانسور می توانند دور موتور را از صفر تا چندین برابر به صورت پیوسته تغییر دهند. به عبارت ساده تر می توان گفت توان ورودی درایور با ولتاژ ثابت از صفر به توان خروجی با ولتاژ متغیر تبدیل خواهد شد.

حتما مشاهده کنید : بهترین درایو آسانسورها کدامند؟

انواع درایو اسانسور

همانطور که گفتیم، درایو اسانسور در انواع و مدل های مختلفی تولید می شود. انواع درایو اسانسور عبارتند از:

  • درایو تابلو فرمان دو سرعته: این درایو برای اسانسورهایی که از دو سرعت کند و تند برخوردارند مورد استفاده قرار می گیرد. در ساخت این درایو برای اینکه دو سرعت مختلف پشتیبانی شود، از یک موتور گیربکس دار استفاده شده است. عملکرد این درایو به این صورت است که حرکت اسانسور در ابتدا تند بوده و بعد از گذشت زمان کوتاهی کند خواهد شد.
  • تابلو کنترل کننده درایو دار: با استفاده از این نوع درایو، حرکت اسانسوربه طرز قابل توجهی نرم و ثابت خواهد شد. تابلو کنترل کننده درایو دار باعث می شود که اسانسور در زمان حرکت و یا توقف هیچ تکان شدیدی نداشته باشد. همچنین سرعت اسانسور در زمان غبور از هر طبقه تغییر کوچکی دارد و تکان ناشی از آن احساس نخواهد شد.
  • درایو تابلو فرمان: این نوع درایو هم مانند نوع قبلی به حرکت نرم اسانسور کمک می کند. این نوع درایو در میان موتور سه فاز اسانسور و شبکه برق قرار گرفته و توان الکتریکی خود برای کنترل و تنظیم ولتاژ و فرکانس از شبکه برق تامین می کند. بعد از تنظیم ولتاژ، آن را به موتور اسانسور منتقل می کند. به این ترتیب حرکت اسانسور نرم تر شده و هیچ تکانی در زمان توقف یا حرکت احساس نخواهد شد.

حتما مشاهده کنید : تابلو فرمان آسانسور چیست بررسی انواع، کارایی، اجزا و مشخصات

مزایای استفاده از انواع درایو اسانسور

درایو اسانسور هم مانند هر قطعه دیگر با مزایا و معایب زیادی همراه است. برای مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • همانطور که متوجه شدید، استفاده از انواع درایو اسانسور تکان های کابین اسانسور و در نتیجه ضربات وارد شده به آن را کاهش می دهد. این موضوع به افزایش طول عمر اسانسور کمک خواهد کرد.
  • درایو اسانسور دور موتور را کنترل کرده و از این طریق از افزایش دما و استهلاک موتور جلوگیری می کند.
  • استفاده از انواع درایو اسانسور می تواند روی صرفه جویی در هزینه ها هم موثر باشد و هزینه های مربوط به سرویس کاری، برق، تعویض قطعات و… را کاهش می دهد.
  • در زمان استفاده از درایو اسانسور، کنتاکتورهای کوچک تری مورد استفاده قرار می گیرند و صدای اسانسور کمتر خواهد شد.
  • در صورت استفاده از درایو تابلو فرمان دیگر به فن در کابین اسانسور نیاز نخواهد بود.
جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم شما را با انواع درایو اسانسور و کاربردها و مزایای آن اشنا کنیم. همانطور که متوجه شدید، با نصب درایو اسانسور می توان حرکات و تکان های شدید کابین در زمان حرکت اسانسور یا توقف را کاهش داد و از استهلاک موتور و اسیب رسیدن به سایر قطعات جلوگیری کرد.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه