همه ما، در طول روز بدون توجه به خطرات مختلف، چندین بار از آسانسور استفاده میکنیم. عدم توجه و ترس ما، به دلیل وجود ایمنی و بیمه آسانسور است. در واقع، اغلب ساکنین از همان ابتدا تمامی اجزای ساختمان، الخصوص آسانسور را بیمه میکنند که نام آن، بیمه مسئولیت مدنی است. در این هنگام، ممکن است سوال بپرسید که بیمه مسئولیت مدنی آسانسور توسط چه کسی و چگونه انجام میشود؟ برای یافتن پاسخ این سوال، در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل شما عزیزان را با این بیمه آشنا کنیم.
بیمه مسئولسیت مدنی آسانسور چیست و اخذ آن بر عهده چه کسی است؟
بیمه آسانسور، نوعی از بیمه مسئولیت مدنی میباشد که مسئولیت پرداخت غرامت به اشخاص ثالثی را که در اثر حوادث آسانسور، مجروح شدهاند را بر عهده میگیرد. به عبارتی دیگر میتوان گفت که بیمه آسانسور، مسئولیت دارد تا هر گونه خسارت جانی و مالی را که در اثر حوادث مختلف به وجود آمده است را پرداخت کند. این بیمه اجباری نیست و افراد میتوانند آسانسور را بیمه نکنند. اما، اگر حادثه ای رخ دهد، باید تمامی خسارتهای جانی و مالی را خودشان پرداخت کنند و بیمه هیچ گونه مسئولیتی ندارد.
بیمه آسانسور، باید توسط مدیر ساختمان و یا هیئت مدیره ساختمان اخذ شود. مدیر ساختمان و یا هیئت مدیره، برای اخذ بیمه باید به یک شرکت معتبر بروند و با آن شرکت قرارداد سالانه ببندند. این قرارداد، باید سالانه بوده و برای سرویس و نگهداری آسانسور باشد.
برای اخذ بیمه آسانسور چه مدارکی لازم است؟
زمانی که مدیر ساختمان و یا هیئت مدیره برای اخذ بیمه به شرکتهای معتبری همچون: بیمه معلم، بیمه پارسیان، بیمه سامان و غیره بروند، باید مدارکی را به همراه داشته باشند. برخی از مدارک مورد نیاز برای اخذ بیمه، شامل موارد زیر میباشند:
- کد پستی محل استقرار آسانسور
- رونوشت قرارداد سالانه سرویس و نگهداری آسانسور
- رونوشت کارت ملی مدیر ساختمان یا هیئت مدیره
بیمه مسئولیت مدنی آسانسور چه خسارتهایی را پرداخت میکند؟
همان طور که بیان شد، این بیمه مسئولیت پرداخت تمامی خسارتهای جانی و مالی را بر عهده دارد که برخی از این خسارتها، شامل موارد زیر میباشند:
- دیه فوت افرادی که دچار حادثه شده اند.
- دیه نقص عضو افرادی که دچار حادثه شده اند.
- خسارتهای مالی وارد شده
- هزینههای پزشکی برای درمان افراد مجروح
تمامی موارد ذکر شده، برای افرادی است که در هنگام ورود، خروج و یا در داخل آسانسور دچار حادثه شدهاند( اعم از: تعمیرکار آسانسور، نظافتچی، افراد ساکن ساختمان و هر فرد دیگری).
هزینه بیمه مسئولیت مدنی آسانسور چقدر است؟
در واقع، نمیتوان برای این بیمه هزینه ثابتی را بیان کرد. زیرا، هزینههای این بیمه به عوامل مختلفی بستگی دارد که برخی از آنها، شامل موارد زیر میباشند:
- شرکت مورد نظر
- تعداد توقفات آسانسور
- تجاری، اداری و یا مسکونی بودن ساختمان
- ظرفیت آسانسور
- نوع کاربری آسانسور
- درب دار بودن و یا بدون درب بودن کابین آسانسور
برای دریافت خسارت حوادث آسانسور چه مدارکی لازم است؟
اگر افراد بنا به دلایل ذکر شده در آسانسور دچار خسارت شدهاند، برای دریافت غرامت باید مدارکی را به همراه داشته باشند که شامل موارد زیر میباشند:
- مدارک مورد نیاز برای حوادث منجر به فوت و یا نقص عضو
- کپی برابر اصل گواهی فوت
- کپی برابر اصل پزشکی قانونی
- کپی برابر اصل شناسنامه باطل شده
- کپی برابر اصل نیروی انتظامی
- کپی برابر اصل حصر وراثت
- رای دادگاه
- مدارک مورد نیاز برای حوادث منجر به جراحت و هزینههای پزشکی
- صورت حساب بیمارستان
- خلاصه پرونده بیمارستان
- تصویر شناسنامه و کارت ملی مصدوم
- قبوض پرداخت شده
- شرح عمل جراحی
در چه صورتی خسارت به افراد پرداخت نمیشود؟
گاهی اوقات ممکن است بنا به دلایل مختلفی خسارت به افراد پرداخت نشود که برخی از این دلایل شامل موارد زیر میباشند:
- خسارتی که فرد بیمه گذار عمدا ایجاد کرده باشد.
- خسارتی که به علت تخلف از قوانین و نظامات دولتی ایجاد شده باشد.
- خسارتی که ناشی از انفجار هسته و یا تشعشات رادیواکتیو ایجاد شده باشد.
- خسارتی که ناشی از جنگ، شورش، انقلاب، اعتصاب و غیره، باشد.
آیا بیمه مسئولیت برای همه آسانسورها است؟
همان طور که میدانید، آسانسورها انواع مختلفی دارند که این بیمه برای همه آنها مناسب است. انواع آسانسور شامل موارد زیر میباشند:
آسانسور کششی
آسانسور کششی، بر اساس ماشین آتوود کار میکند و دارای یک موتور آسانسور است که توسط این موتور، کابین را به بالا و پایین هدایت میکند. این آسانسور نوع دیگری نیز دارد که نام آن Room Less است و موتورخانه ندارد.
آسانسور هیدرولیک
آسانسور هیدرولیک نوع دیگری از آسانسور میباشد که دارای موتور الکتریکی و جک هیدرولیک است. این آسانسور برای ساختمانهایی که ۵ طبقه دارند، مفید میباشد؛ اما، برای ساختمانهایی که بیش از ۵ طبقه دارند، مفید نیست.
آسانسور مغناطیسی
آسانسور مغناطیسی برخلاف انواع دیگر، موتور ندارد و با کمک آهنرباهای مغنایطیسی در دیوارهها و کف، حرکت میکند. این آسانسور، نسبت به انواع دیگر آن گرانتر اما، امنتر است.
آسانسور پیچی
آسانسور پیچی دارای موتور، یک پیچ بلند، یک مهره و یک تسمه میباشد. این آسانسور به دلیل این که به هیچ وجه سقوط نمیکند، ایمنی بسیار زیادی دارد.
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی داشتیم تا شما عزیزان را به طور کامل و مفصل با بیمه آسانسور آشنا کنیم. لازم به ذکر است تا بدانید که بیمه آسانسور مسئولیت پرداخت غرامت ناشی از آتش سوزی را بر عهده ندارد. در واقع افراد باید برای جبران خسارتهایی همچون: صاعقه، آتش سوزی، زلزله، انفجار و غیره، ساختمان را بیمه کنند.
همچنین، باید بدانید که این بیمه، خسارتهای وارده بر آسانسور را جبران نمیکند و فقط خسارتهای افراد و یا محمولههای درون آسانسور را جبران میکند. اگر در این زمینه سوالی و یا ابهامی دارید، میتوانید کامنت بگذارید تا همکاران ما در اسرع وقت به شما عزیزان پاسخ دهند.