راهنمای خرید آسانسور

راهنمای خرید آسانسور

امروزه انتخاب و خرید آسانسور یکی از مسائل مهم در صنعت ساختمان سازی می باشد. زیرا در صورت بروز اشتباه در هر یک از مراحل انتخاب، خرید، نصب و … آسانسور ممکن است خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. از طرف دیگر به هیچ وجه نمی توان ضرورت وجود آسانسور را نادیده گرفت و ساختمان های بالای ۴ طبقه را بدون نصب آسانسور طراحی و ساخت. در این صورت رفت و آمد در چنین ساختمان هایی (چه مسکونی باشد چه تجاری)  تقریباً ناممکن می شود.

عوامل مهمی در امر انتخاب و نصب آسانسور دخالت دارند که از جمله آن ها می توان به امنیت جانی، استاندارد بودن آسانسور ، قیمت آسانسور ، شرایط ساختمان و … اشاره نمود. این ها معیارهایی هستند که افراد معمولی و غیرمتخصص جامعه کمتر توجهی به آن ندارند اما در هنگان خرید آسانسور بایستی این معیارها را مدنظر قرار داد. حال سوالی که ممکن است پیش آید این است که چگونه می توان خرید آسانسور مطمئنی داشت؟

برای پاسخ به این سوال بهتر است تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و راهنمای خرید آسانسور را که برای افرادی که قصد خرید و نصب آسانسور را دارند تهیه شده است مطالعه نمائید.

ضرورت نصب آسانسور

ضرورت نصب آسانسور
ضرورت نصب آسانسور

همانطور که همگی از قیمت آسانسور و هزینه های آگاهیم ، افزایش بسیار زیادی را مخصوصا در چندین سال اخیر داشته اند. با این حال چرا تقاضا نسبت به خرید آسانسور کاهش نیافته است؟ اصلا چه ضرورتی دارد که در ساختمان ها آسانسور نصب گردد؟

اگر این سوال ها را در ذهن خود مرور می کنید ، احتمالاً ساختمانی ۳ ، ۴ یا نهایتاً ۵ طبقه را در ذهن خود متصور شده اید که جا به جایی بین طبقات آن امکان پذیر است. و یا تنها ساختمان های مسکونی را در نظر گرفته اید که هر فرد روزانه ۲ الی ۳ بار نیازمند استفاده از آسانسور است.

اما بهتر است شرایطی را در نظر بگیرید که در ساختمانی ۱۰ طبقه و در بالاترین سطح این ساختمان هستید و قصد خروج از ساختمان را دارید. در چنین شرایطی عدم وجود آسانسور چه معضلاتی را به همراه دارد؟

به عنوان مثالی دیگر بیمارستانی را در نظر بگیرید که بخش جراحی در طبقات بالا و بخش های بستری در طبقات پایین تر هستند ، برای انتقال بیماران از بخش جراحی به بخش های مختلف بستری بدون وجود آسانسور چه معضلاتی برای بیماران وجود خواهد داشت؟

به دلایل بسیاری که دو نمونه از آن را در بالا ذکر نمودیم وجود آسانسور به یکی از مهم ترین امکانات یک ساختمان تبدیل شده است و در شرایط کنونی و با وجود افزایش قیمت و هزینه های آسانسور باز هم نمی توان از نصب آسانسور در ساختمان ها صرف نظر کرد.

راهنمای خرید آسانسور

با توجه به اهمیت و ضرورت وجود آسانسور در ساختمان ها ، انتخاب آسانسور مستلزم آگاهی کلی در این مورد است. که راهنمای خرید آسانسور می تواند موارد اساسی می تواند کمک بزرگی به شما در این انتخاب داشته باشد.

به طور کلی مواردی که در انتخاب و خرید آسانسور مهم می باشد :

  • انتخاب شرکت نصب آسانسور معتبر و مجرب
  • دارا بودن استانداردهای آسانسور
  • قیمت آسانسور
  • تناسب آسانسور با ساختمان

شرکت نصب آسانسور

انتخاب شرکت نصب آسانسور معتبر و مجرب ، مهم ترین و اصلی ترین کاری است که باید انجام دهید. در ایران شرکت های مختلف نصب آسانسور مشغول به فعالیت هستند که از نظر تجربه و تخصص یکسان نیستند و تشخیص این که متخصص ترین شرکت کدام است مساله ایست که بر عهده مشتریان می باشد. در این زمینه می توانید از نکات زیر استفاده کرده و بهترین شرکت را شناسایی کنید :

  • شرکت نصب آسانسور در صورتی مورد تایید است که دارای استانداردها و مجوزهای نصب و بهره برداری آسانسور را داشته باشد.
  • شرکت نصب آسانسور دارای پروانه طراحی و مونتاژ از سازمان صنعت، معدن و تجارت باشد.
  • شرکت نصب آسانسور از سوی سازمان ملی استاندارد تایید صلاحیت شده باشد.
  • دارای تاییدیه جهت انجام سرویس ها و تعمیرات دوره ای آسانسور
  • استفاده از برندهای معتبر قطعات آسانسور (در زمینه سناخت قطعات آسانسور ، مطالعه مقاله قطعات آسانسور را به شما پیشنهاد می کنیم)
  • داشتن تعداد بالای پروژه بزرگ نصب آسانسور در رزومه کاری شرکت نصب آسانسور مورد نظر
  • داشتن تاییدیه رضایت مشتری
  • بررسی تاریخچه شرکت ، گواهینامه ها ، سوابق ، پروژه ها و …
  • قیمت آسانسور : برخی شرکت ها در عین حال که از تخصص و تجربه بالایی برخوردارند قیمت بسیار بالاتری را برای نصب آسانسور ، نسبت به سایر شرکت ها دریافت می کنند. برای انتخاب شرکت نصب آسانسور به قیمتی که در ازای نصب آسانسور دریافت می کنند نیز دقت فرمائید.

نکته : لازم به ذکر است که هیچ یک از شرکت های دولتی اجازه ندارند با شرکت پیمان کار بدون رتبه بندی قرارداد نصب آسانسور منعقد کنند بنابراین هر چقدر که یک شرکت آسانسور دارای کیفیت و ماهیت خوبی برای انجام خدمت رسانی باشد بدون داشتن گرید مناسب و قرار گرفتن در یک رنکینگ استاندارد عملا نمی تواند کاری از پیش ببرد.

استانداردهای آسانسور

استانداردهای آسانسور
استانداردهای آسانسور

علاوه بر تاییدیه هایی که شرکت نصب آسانسور باید داشته باشد، نوع آسانسور و قطعات آسانسور نیز استاندارد مخصوص به خود را نیاز دارند که با توجه به اهمیت امنیت مسافران آسانسور بایستی حتما این استانداردها اخذ شده باشد.

تلاش های زیادی از سال ۱۳۷۷ برای استانداردسازی آسانسورها انجام گرفت و سرانجام در سال ۱۳۸۳ قانون استاندارد بودن آسانسورها در کشور الزامی شد. استانداردهای آسانسور عبارتند از :

استاندارد موضوع
۳۵۴۸ آیین کار مقررات ایمنی آسانسور
۶۳۰۳-۱ مقررات ایمنی ساختمان و نصب آسانسور های برقی
۶۳۰۳-۲ مقررات ایمنی ساختار ونصب آسانسورهای هیدرولیکی
۷۹۸۵ قفل درب
۷۹۸۶ ضربه گیر
۷۹۸۷ ترمز ایمنی
۷۹۸۸ گاورنر
۱۳۹۷۱ سیم فولادی کشیده برای طناب های بالابر (آسانسور) – ویژگی
۱۳۹۷۵ بالابر ها(آسانسور ها)پله برقی و پیاده روهای متحرک – روش شناسی ارزیابی وکاهش
۱۳۴۷۷ سازگاری الکترومغناطیسی – استاندارد گروهی محصول برای آسانسور ها – پله برقی و پیاده روهای متحرک – تشعشع
۸۰۶۰ سازگاری الکترو مغناطیسی آسانسورها ،پله برقی ونقاله های مسافر بر –تابش الکترو مغناطیسی
۱۳۴۷۲ آسانسور های نصب شده در کشتی ها – الزامات ویژه

قیمت آسانسور

در سومین بخش از راهنمای خرید آسانسور به قیمت آسانسور پرداخته ایم که دغدغه بسیاری از مهندسان برای اجرای یک پروژه ساختمان سازی می باشد. با توجه به نوسانات اخیر نمی توان قیمت آسانسور را به صورت دقیق بیان کرد. برای اطلاع دقیق از قیمت به روز آسانسور بهتر است بعد از اینکه شرکت معتبر آسانسور را تشخیص دادید و یا از برند قطعات آسانسور آشنایی کلی پیدا کردید به مقایسه قیمت انواع آسانسور بپردازید و با توجه به بودجه خود آسانسور مورد نظر را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که در انتخاب آسانسور هیچگاه کیفیت را قربانی قیمت نکنید. زیرا گاهی ممکن است قیمت اولیه یک وسیله کم تر از نمونه های مشابه باشد اما هزینه های تعمیر و نگهداری آن در آینده بسیار بیشتر می شود و به عبارتی قیمت تمام شده چند برابر نمونه با کیفیت آن است.

برای اطمینان از کیفیت آسانسور با توجه به قیمت آن می توانید با کارشناسان مجموعه سخاوت در ارتباط باشید و از مشاوره های کارشناسان مجرب در این زمینه استفاده نمائید.

هم چنین می توانید مقاله قیمت آسانسور را مطالعه نمائید تا با عوامل قیمت گذاری آسانسور بیش تر آشنا شوید.

تناسب آسانسور با ساختمان

در این بخش از راهنمای خرید آسانسور به بررسی انواع ساختمان و آسانسور متناسب با هرکدام پرداخته ایم. در انتخاب آسانسور باید شرایط ساختمان مورد نظر را سنجید و متناسب با آن نسبت به انتخاب آسانسور اقدام نمود. شرایط تاثیر گذار ساختمان در انتخاب نوع آسانسور عبارتند از :

  • طبقات ساختمان : آسانسورها با توجه به مشخصات فنی مختلفی که دارند برای تعداد طبقات مختلفی طراحی و تولید گردیده اند.
  • ظرفیت آسانسور : هر آسانسور و کابین آسانسور ظرفیت محدودی دارد و در انتخاب آسانسور مناسب بایستی به میزان ظرفیت مورد نیاز ساختمان توجه نمود.
  • میزان ترافیک روزانه : هرچه رفت و آمد افراد در ساختمان و استفاده از آسانسور بیشتر باشد بالطبع نیازمند سیستم آسانسور قوی تری خواهد بود.
  • شرایط جوی : بعضی از آسانسورها در شرایط جوی خاصی مناسب می باشند که باید به این ویژگی نیز توجه داشته باشید. (به عنوان مثال استفاده از کابین آسانسور چوبی در محیط های شرجی قابل نصب نمی باشد.)
  • فضای نصب آسانسور
  • ساختمان اصلاحی است یا احداثی
  • و …

یک شرکت نصب آسانسور با تجربه می تواند این بررسی ها را انجام داده و پیشنهادات خوبی به شما ارائه دهد.

هرچند مساله خرید آسانسور امری بسیار مهم است اما اگر بهترین انتخاب و نصب آسانسور هم داشته باشید باز هم شما نیازمند سرویس و نگهداری آسانسور به صورت دوره ای هستید تا بتوانید از آسانسور بهره وری خوبی داشته باشید. و همانطور که در بخش انتخاب شرکت نصب آسانسور ، یکی از ویژگی هایی که برای تشخیص یک شرکت معتبر و خوب عنوان شد این بود که شرکت مورد نظر دارای تاییدیه جهت انجام سرویس ها و تعمیرات آسانسور باشد. در ادامه مقاله راهنمای خرید آسانسور به بررسی کلی این موضوع نیز خواهیم پرداخت.

ضرورت سرویس و نگهداری آسانسور

ضرورت سرویس و نگهداری آسانسور
ضرورت سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسور چیست؟

به بررسی و بازدید کامل از لوازم و تجهیزات آسانسور و اطمینان از سلامت کارکرد قطعات آسانسور که به صورت دوره ای و مداوم صورت می گیرد ، سرویس و نگهداری آسانسور گفته می شود.

چرا باید آسانسور به صورت دوره ای و مداوم سرویس و نگهداری شود؟

قطعات آسانسور به دو دسته قطعات مکانیکی و قطعات الکترونیکی تقسیم بندی می شود که قطعات مکانیکی آسانسور از جمله سیم بکسل و … بر اثر استفاده مداوم استهلاک پیدا می کنند و به سرویس و نگهداری مداوم نیاز دارند تا در صورت بروز مشکل در هریک از این قطعات مکانیکی به تعمیر یا حتی تعویض آن ها اقدام شود تا از آسیب های جدی و خطرناک تر جلوگیری گردد.

پیشنهاد می شود هرماه یک بار و به صورت مداوم آسانسور را سرویس نمائید و سعی کنید این سرویس توسط افراد مجرب و معتبر انجام پذیرد.

یکی دیگر از دلایلی که ضرورت سرویس دوره ای و مداوم آسانسور را اثبات می کند، جلوگیری از هزینه های گزاف جهت تعویض قطعات است. گاهی تعمیر یک قطعه الکترونیکی یا مکانیکی هزینه خیلی کمتری نسبت به تعویض آن قطعه دارد که به واسطه سرویس های ماهیانه می توان این قطعات را شناسایی کرد و به تعمیر به موقع آن ها پرداخت. از طرف دیگر خراب شدن یا فرسودگی یک قطعه در سیستم آسانسور ممکن است سبب آسیب به سایر قطعات آسانسور نیز شود که با انجام سرویس دوره ای از این آسیب های احتمالی نیز جلوگیری می شود.

به عنوان مثال طناب های فولادی آسانسور یا همان سیم بکسل آسانسور اگر در آستانه فرسودگی قرار بگیرند و این خوردگی و فرسایش سیم بکسل ها باعث ازبین رفتن فلکه های کششی موتور و هرزگرد می شود و یا اگر ترمز ایمنی آسانسور (پاراشوت) فعال و تنظیم نباشد پارگی سیم بکسل باعث سقوط آسانسور شده و در نهایت باعث صدمات جانی و مالی خواهد بود.

در ادامه نگاهی اجمالی داریم به کاری که سرویسکاران آسانسور انجام می دهند.

نگاهی اجمالی به چک لیست سرویس ماهانه آسانسور:

نگاهی اجمالی به چک لیست سرویس ماهانه آسانسور
نگاهی اجمالی به چک لیست سرویس ماهانه آسانسور

موتورخانه

  • بررسی سیستم ترموستات و نظافت موتورخانه و فن و موتور ژنراتور
  • بازبینی اتصالات فیوزها و جعبه سه فاز و سیستم ارت و ترمینال ها و اتصالات و قطعات تابلو فرمان
  • بررسی شفت موتور و گیربکس آسانسور و تعویض روغن گیربکس و بررسی استحکام شاسی پایه موتور
  • بازبینی شیارهای سیم بکسل فلکه کششی موتور و لنت ترمز و تنظیم آن و بازدید سیم بکسل و گاورنر و اتصالات آن
  • تست کردن سیستم نجات اضطراری و دشارژ باطری های نجات اضطراری آسانسور

چاه آسانسور

  • بررسی میکروسوئیچ های Limit آسانسورو اتصالات سیم بکسل به کابین و قاب وزنه
  • بازبینی و روغن کاری ریل های آسانسور و بررسی کابل ها و روشنایی چاه آسانسور
  • بازدید کشش ارتجاعی سیم بکسل ها و کرپی ها و سر بکسل های آسانسور
  • بازبینی لقمه های ریل کابین و زنجیر تعادل زیرقاب وزنه و بازبینی ضربه گیر (بافر) آسانسور
  • بازدید کفشک های کابین و بررسی وزنه و اتصالات یوک کابین آسانسور
  • بازرسی ترمز ایمنی پاراشوت و اتصالات میله پاراشوت به سیم بکسل گاورنر و آسانسور
  • بررسی سنسور آهنربا و اتصالات دکمه های جعبه revision آسانسور
  • درب کابین و طبقات و درب های اتوماتیک
  • بازبینی شستی احضار طبقات وکابین وعملکرد درب
  • بازدید قفلها ،کفشکها و کنتاکها و مکانیزم درب و بررسی نظافت و روغن کاری لولاها و شیارهای آن
  • بازدید روشنایی کابین و موزیک و اعلام طبقات و باز بینی فن و کلید آن و صفحه نمایش شستی
کلام آخر

امیدواریم از مطالعه راهنمای خرید آسانسور استفاده لازم را برده باشید اما در ذهن داشته باشید که مهم ترین مرحله ، انتخاب شرکت نصب آسانسور مجرب و معتبر است. زیرا این شرکت ها می توانند مشاوره های بسیار خوبی در اختیار شما قرار دهند و شما را در رسیدن به یک انتخاب خوب یاری کنند.

کارشناسان مجموعه سخاوت می توانند در زمینه قطعات آسانسور راهنمایی لازم را برای خرید به شما داشته باشند.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه