لیست مهمترین قطعات الکترونیکی آسانسور به همراه کارایی

لیست مهمترین قطعات الکترونیکی آسانسور به همراه کارایی

آسانسور از قطعات الکترونیکی و مکانیکی مختلفی تشکیل شده است که تمام این قطعات به صورت هماهنگ با هم کار می کنند و آنچه شما از آسانسور و عملکرد آن مشاهده می کنید را تشکیل می دهند. شناخت این قطعات باعث می شود که شما به صورت اصولی تر از آسانسور استفاده کرده و از خراب شدن آن جلوگیری کنید. از همین رو ما در این مطلب لیستی از مهم ترین قطعات الکترونیکی آسانسور را برای شما عزیزان آماده کردیم. برای آشنایی با این قطعات تا انتهای مطلب همراه ما باشید!

۱ – تابلو فرمان آسانسور:

بدون شک تابلو فرمان یکی از مهم ترین و اصلی ترین قطعات الکترونیکی آسانسور به شمار می رود. این تابلو در دو نوع تک سرعته (۳VF) و دو سرعته (AC2) طراحی شده است. هر کدام از این تابلوها باید از موتور گیربکس یا گیرلکس اختصاصی خود برخوردار باشند. یعنی موتور آسانسور برای تابلو فرمان های دو سرعته باید هر دو سرعت دور تند و دور کند را پشتیبانی کند، اما تابلو فرمان های تک سرعته با یک موتور تک دور هم قابل استفاده هستند.

۲ – جعبه رویزیون:

جعبه رویزیون یکی از مهمترین قطعات الکترونیکی آسانسور است که وظیفه اتصالات الکتریکی کابین آسانسور به تابلوی فرمان را بر عهده دارد. این جعبه در دو مدل ساده و کارکدک طراحی شده است که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند.

عملکرد جعبه رویزیون ساده به این صورت است که دو نوع تراول کابل را از تابلو فرمان به سمت کابین هدایت می کند. مهم ترین امکانات و ویژگی های این نوع جعبه رویزیون عبارتند از:

  • کلید توقف اضطراری برای جلوگیری از حرکت ناخواسته اسانسور
  • کلید RUN برای افزایش ایمنی
  • آژیر Pizeo
  • کلید انتخاب وضعیت نرمال و رویزیون
  • کلیدهای فشاری برای حرکت آسانسور در وضعیت رویزیون به سمت بالا و پایین
  • فضای حفاظتی جهت PUSH BOTTOM و کلیدهای گردان جعبه
  • ترمینال هایی با رنگ بندی های متنوع جهت شناسایی ولتاژهای مختلف

در نوع دیگر این جعبه، یعنی جعبه رویزیون کارکدک فقط یک تراول کابل از تابلو فرمان هدایت می شود. این جعبه برای ساختمان های بلند مناسب است که طول تراول کابل در آن ها بسیار بالاتر می رود. از جمله ویژگی های این نوع جعبه رویزیون می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخورداری از برد کارکدک برای کاهش سیم های انتقال دهنده اطلاعات
  • برخورداری از باتری پشتیبان برای کار کردن جعبه رویزیون در زمان قطع برق
  • کلید توقف اضطراری
  • کلید RUN برای افزایش ایمنی
  • آژیر
  • کلید انتخاب وضعیت نرمال و رویزیون
  • کلیدهای فشاری برای حرکت آسانسور در وضعیت رویزیون به سمت بالا و پایین
  • ترمینال هایی با رنگ بندی های متنوع جهت شناسایی ولتاژهای مختلف

۳ – سیستم نجات اضطراری آسانسور

سیستم نجات اضطراری آسانسور
سیستم نجات اضطراری آسانسور

سیستم نجات اضطراری در مواقعی مانند قطعی برق یا افزایش و کاهش ناگهانی ولتاژ یکی از فازها در زمان حرکت آسانسور وارد عمل شده و موتور آسانسور را هدایت و کنترل می کند. در واقع این سیستم به صورت دقیق و سریعی جریان را محاسبه کرده و بر اساس آن، بهترین نوع چرخش موتور را انتخاب خواهد کرد. سپس کابین اسانسور را به نزدیک ترین طبقه می رساند و درب آن را به صورت خودکار باز می کند. به این ترتیب سرنشینان ازاد شده و هیچ مشکلی برای آن ها به وجود نخواهد آمد.

۴ – باتری آسانسور:

باتری هم یکی دیگر از قطعات الکترونیکی آسانسور به شمار می رود و در انواع ۱۲ ولت ۷.۵ آمپر و ۱۲ ولت ۹.۲ آمپر مورد استفاده قرار می گیرد. قیمت باتری های ۷.۵ ولت نسبت به ۹.۲ ولت کمتر است و برای اسانسورهای خانگی از این باتری ها استفاده می شود.

۵ – تابلو برق سه فاز:

سیستم نجات اضطراری آسانسور
سیستم نجات اضطراری آسانسور

تابلو برق سه فاز نوعی تابلو توزیع است که برای انتقال برق سه فاز و تک فاز به دیگر تجهیزات الکترونیکی اسانسور کاربرد دارد. این تابلو زیرمجموعه ای از تابلو برق اصلی ساختمان به شمار می رود و از قطعات مختلفی مثل فیوز سه فاز و تک فاز، پریز تک فاز، لامپ سیگنال، پایه ارت و… تشکیل شده است.

۶ – شستی آسانسور:

شستی یا کلید دیجیتالی یکی دیگر از قطعات الکترونیکی مهم اسانسور می باشد که با استفاده از می توان کابین اسانسور را به طبقات مختلف احضار کرد و یا از داخل کابین به طبقه مورد نظر رفت.

۷ – فتوسل:

فتوسل یک نوع سنسور نوری است که در زمان ورود و خروج افراد، مانع از بسته شدن خودکار درب اسانسور می شود. در اسانسورها دو نوع فتوسل چشمی یا پرده ای مورد استفاده قرار می گیرند. فتوسل چشمی به لبه کناری درب اسانسور وصل می شود و فتوسل پرده ای در دو طرف درب کابین اسانسور نصب خواهد شد.

سخن آخر

قطعات الکترونیکی آسانسور بسیار گسترده هستند و توضیح تک تک آن ها در این نوشتار نمی گنجد. به همین دلیل ما تلاش کردیم در این مطلب تعدادی از مهم ترین قطعات الکترونیکی آسانسور را به شما عزیزان معرفی کنیم. با شناخت این قطعات می توانید استفاده بهتری از اسانسور داشته باشید و در زمان خرابی آن هم بتوانید سرمنشا و دلیل خرابی را پیدا کرده و برای تعمیر به موقع آن اقدام کنید.

پیوند های اشتراک گذاری پست

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه